Δευτέρα, 20 Απριλίου 2015

Αγνοείται η τύχη του αντιφασιστικού ψηφίσματοςΑπό το Σάββατο 28 Μάρτη στο γενικό συμβούλιο της ΠΟΕΣΥ που έγινε στο Βόλο, είχε κατατεθεί από τους εκπροσώπους του Μετώπου για την Ανατροπή (ΕΣΗΕΑ και ΕΣΗΕΜΘ) ψήφισμα για τη δίκη της Χρυσής Αυγής, το οποίο θα το επεξεργάζονταν και θα το έδινε στη δημοσιότητα το προεδρείο τις επόμενες ημέρες.
Σήμερα που η δίκη ξεκίνησε (και θα συνεχιστεί στις 7 Μάη), δεν είχε ανακοινωθεί κανένα αντιφασιστικό ψήφισμα από τη δημοσιογραφική ομοσπονδία, ενώ σε άλλους κλάδους, εκτός από ανακοινώσεις, υπήρξε και συμμετοχή στη συγκέντρωση. Κρίμα...

 Y.Γ. αργότερα δόθηκε στη δημοσιότητα από την ΠΟΕΣΥ η ακόλουθη ανακοίνωση που είναι κάτι εντελώς διαφορετικό από το αντιφασιστικό ψήφισμα που είχαμε καταθέσει και περιορίζεται στο λειτουργικό μέρος της κάλυψης της δίκης:


 Δυσχερής η δουλειά των δημοσιογράφων στον Κορυδαλλό            

Κενά στη διεξαγωγή της δίκης των μελών της «Χρυσής Αυγής» στις γυναικείες φυλακές του Κορυδαλλού, ως προς τη συνταγματική επιταγή ευρείας δημόσιας διαδικασίας δίκης γενικού ενδιαφέροντος, διαπίστωσαν η πρόεδρος της ΕΣΗΕΑ, Μαρία Αντωνιάδου και οι πρόεδρος και γενικός γραμματέας της ΠΟΕΣΥ, Δημήτρης Κουμπιάς και Γιώργος Σαββίδης, σήμερα στο δικαστήριο, κατά την έναρξη της δίκης.

Συγκεκριμένα, πέρα από τη στενότητα της αίθουσας, με υπερσυνωστισμό κατηγορουμένων, μαρτύρων, δικηγόρων, δημοσιογράφων και κοινού, είναι προβληματικές οι μικροφωνικές εγκαταστάσεις και οι δημοσιογράφοι στερούνται στοιχειωδών μέσων επικοινωνίας, όπως οι τηλεφωνικές συνδέσεις και η χρήση του διαδικτύου (Wi-Fi).

Η ΠΟΕΣΥ και η ΕΣΗΕΑ καλούν τον υπουργό Δικαιοσύνης, τον Κυβερνητικό Εκπρόσωπο και τον Πρόεδρο των Εφετών να επιληφθούν άμεσα για την επίλυση αυτών των προβλημάτων (αίθουσα και μέσα επικοινωνίας) μέχρι την επανάληψη της δίκης στις 7 Μαΐου, ώστε οι δημοσιογράφοι να ενημερώνουν άμεσα και αποτελεσματικά την κοινή γνώμη.

Καλούν επίσης τους επικεφαλής των αστυνομικών δυνάμεων να διευκολύνουν το έργο των δημοσιογράφων και ν’ αποφεύγουν κάθε προπηλακισμό τους, όπως συνέβη σήμερα το πρωί με εργαζόμενο σε ιστοσελίδα μπροστά από τη συγκέντρωση υποστήριξης των χρυσαυγιτών, γιατί φωτογράφιζε τους διαδηλωτές.Εκτύπωση E-mailΔεν υπάρχουν σχόλια: