Πέμπτη 30 Απριλίου 2015

Να τελειώσει ΣΗΜΕΡΑ η κοροϊδία με την πολύμηνη καθυστέρηση καταβολής των χρωστούμενων από τα προγράμματα κατάρτισης


ΠΡΟΣ το προεδρείο και τα μέλη του ΔΣ της ΕΣΗΕΜ-Θ

Με παράκληση κοινοποίησης –προώθησης προς το προεδρείο και τα μέλη του ΔΣ της ΕΣΗΕΑ

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΤΩΝ ΑΝΕΡΓΩΝ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΩΝ της ΕΡΤ3 που συμμετείχαν στα επιδοτούμενα προγράμματα κατάρτισης



Να τελειώσει ΣΗΜΕΡΑ η κοροϊδία με την πολύμηνη καθυστέρηση καταβολής των χρωστούμενων από τα προγράμματα κατάρτισης

Εμείς οι δημοσιογράφοι της ΕΡΤ3 (μέλη της ΕΣΗΕΜ-Θ) που συμμετείχαμε στο πρόγραμμα  «επανένταξης των άνεργων δημοσιογράφων στην αγορά εργασίας, μέσα από τη συνεχιζόμενη επαγγελματική κατάρτιση» (VOUCHER), διαμαρτυρόμαστε εντόνως για την πολύμηνη καθυστέρηση καταβολής του οφειλόμενου ποσού επιδότησης και απαιτούμε την άμεση εκταμίευσή του προκειμένου να αντιμετωπίσουμε άμεσες βιοποριστικές ανάγκες.

Η υπομονή μας εξαντλήθηκε! Επισημαίνουμε ότι ενώ είμαστε ήδη εγγεγραμμένοι στα μητρώα ανέργων της Ένωσής μας (μετά το πραξικοπηματικό λουκέτο στην ΕΡΤ της 11ης Ιούνη 2013), μας ζητείται η εξευτελιστική για την αξιοπρέπειά μας εκ νέου επιβεβαίωση της… κατάστασης ανεργίας μας(!)  κατόπιν σχετικού αιτήματος  της ΕΣΗΕΑ ! Συγκεκριμένα, σύμφωνα με επείγουσα ανακοίνωση της ΕΣΗΕΜ-Θ που μας κοινοποιήθηκε: «Στο πλαίσιο του διαχειριστικού ελέγχου που πραγματοποιείται στην ΕΣΗΕΑ για την ορθή εκτέλεση του προγράμματος κατάρτισης ανέργων δημοσιογράφων με επιταγή κατάρτισης, ζητήθηκε από την ΕΣΗΕΜ-Θ να προσκομίσει συγκεκριμένα στοιχεία, τα οποία τεκμηριώνουν ότι κάθε ωφελούμενος ήταν πράγματι σε κατάσταση ανεργίας όταν υπέβαλε την αίτηση συμμετοχής στο πρόγραμμα και για όσον καιρό καταρτιζόταν».

Με την επίκληση του παραπάνω λόγου, καλούμαστε να συμπληρώσουμε ως την Κυριακή 3 Μαΐου μία ηλεκτρονική φόρμα http://goo.gl/uuB0j2  και να αποστείλουμε με φαξ  με email ή φέρνοντάς τα οι ίδιοι στην Γραμματεία της ΕΣΗΕΜ-Θ: 1. Αντίγραφο της καταγγελίας της σύμβασης εργασίας από τον τελευταίο εργοδότη σας ή άλλο ισοδύναμο έγγραφο που πιστοποιεί την διακοπή της σχέσης εργασίας σας. 2. Αντίγραφα των εκκαθαριστικών σημειωμάτων της εφορίας για τα οικονομικά έτη 2012 και 2013 (όσοι συμμετείχαμε στον α΄ κύκλο κατάρτισης). Αντίγραφο του εκκαθαριστικού σημειώματος της εφορίας για το οικονομικό έτος 2013 (όσοι συμμετείχαμε στον β΄ κύκλο κατάρτισης). Όσοι έχουμε καταθέσει στην ΕΣΗΕΜ-Θ τα παραπάνω εκκαθαριστικά σημειώματα για να πάρουμε το βοήθημα Χριστουγέννων ή Πάσχα των αντίστοιχων ετών δεν χρειάζεται να τα καταθέσουμε εκ νέου, σύμφωνα με την ανακοίνωση.
Εμείς οι δημοσιογράφοι της ΕΡΤ3 που συμμετείχαμε στο σχετικό πρόγραμμα, καλούμε τη διοίκηση της ΕΣΗΕΜ-Θ να μεταφέρει την έντονη διαμαρτυρία μας προς τη διοίκηση της ΕΣΗΕΑ και τις αρμόδιες υπηρεσίες που χειρίζονται το θέμα, επισημαίνοντας ότι η Ένωσή μας διαθέτει  ήδη όλα τα παραπάνω απαραίτητα στοιχεία που μας ζητούνται  εκ νέου. Από την πλευρά της η διοίκηση της ΕΣΗΕΜ-Θ οφείλει να αποστείλει τα στοιχεία που διαθέτει στην ΕΣΗΕΑ χωρίς χρονοτριβή  αφού, χωρίς αυτά τα στοιχεία τα οποία είχαμε εξ’ αρχής προσκομίσει, δεν θα είχαμε τη δυνατότητα συμμετοχής στο επιδοτούμενο πρόγραμμα κατάρτισης!  

Εκλαμβάνουμε δε ως κακόγουστο αστείο το γεγονός ότι μας ζητείται να ξανα-προσκομίσουμε  αυτό το απονομιμοποιημένο έγγραφο «απόλυσής» μας από τον τότε ειδικό διαχειριστή του υπουργείου Οικονομικών Γκίκα Μάναλη, έγγραφο, εξάλλου, που αρκετοί από τους «απολυμένους» της ΕΡΤ, δεν έλαβαν ποτέ!
Ζητούμε την άμεση παρέμβαση της Ένωσής μας (με την κοινοποίηση και της παρούσας επιστολής μας) προς την ΕΣΗΕΑ και κάθε άλλο εμπλεκόμενο φορέα που ευθύνεται για την καθυστέρηση αυτή, επισημαίνοντας , επιπλέον, ότι παρότι δρομολογήθηκε η επαναλειτουργία της ΕΡΤ, η οικονομική μας ανακούφιση μέσω της επιστροφής στην εργασία μας , δεν είναι άμεση. Οπότε, είναι απαραίτητη, η ΑΜΕΣΗ ΚΑΤΑΒΟΛΗ του οφειλόμενου χρηματικού ποσού που δικαιούμαστε με την ανάληψη των ευθυνών του κάθε εμπλεκόμενου φορέα του προγράμματος για αυτή την πολύμηνη καθυστέρηση.

Η κοροϊδία σε βάρος μας πρέπει να τελειώσει ΣΗΜΕΡΑ! Δεν θέλουμε δε να πιστέψουμε  τα διακινούμενα σενάρια που κάνουν λόγο για σκόπιμη καθυστέρηση (άραγε από ποιους και για ποιον λόγο;)

Παραμένουμε σε αγωνιστική επαγρύπνηση και διεκδικούμε τα δικαιώματά μας με αξιοπρέπεια, όπως άλλωστε κάναμε τους τελευταίους 23 μήνες περιφρουρώντας τις εγκαταστάσεις της Ελεύθερης Αυτοδιαχειριζόμενης ΕΡΤ3 με 24ωρο αυτοδιευθυνόμενο πρόγραμμα ενάντια στο αντιδημοκρατικό «μαύρο».

Οι απολυμένοι εργαζόμενοι της Ελεύθερης Αυτοδιαχειριζόιμενης ΕΡΤ3 που συμμετείχαν στο πρόγραμμα κατάρτισης.

Γιάννης Γκίρμπας, εργασιακός εκπρόσωπος ΕΡΤ3, μέλος ΔΣ ΠΟΕΣΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια: