Τετάρτη 2 Ιουλίου 2008

Aπεργία στη Θεσσαλονίκη

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Συντακτών (Π.Ο.Ε.ΣΥ.), εκφράζει τη συμπαράστασή της στην 24ωρη απεργία που κήρυξε η Ένωση Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Μακεδονίας – Θράκης (Ε.Σ.Η.Ε.Μ.-Θ.) στα γραφεία των ιδιωτικών τηλεοπτικών μέσων πανεθνικής εμβέλειας στη Θεσσαλονίκη μετά την απόλυση δύο συναδέλφων από τον ΑΝΤΕΝΝΑ και τον ALPHA.
Η Ομοσπονδία συντάσσεται και διεκδικεί με την Ε.Σ.Η.Ε.Μ.-Θ. την περιφρούρηση των θέσεων εργασίας των ανταποκριτών, την απαρέγκλιτη τήρηση εκ μέρους των τηλεοπτικών σταθμών των συλλογικών συμβάσεων εργασίας και ζητεί την ανάκληση των απολύσεων του Βαγγέλη Παπαδόπουλου και της Εύης Καλλίνη.



Α Ν Α Κ Ο Ι Ν Ω Σ Η

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Συντακτών Ημερήσιων Εφημερίδων Μακεδονίας–Θράκης, με ομόφωνη απόφασή του, κηρύσσει 24ωρη προειδοποιητική απεργία σε όλα τα ανταποκριτικά γραφεία των ιδιωτικών τηλεοπτικών σταθμών εθνικής εμβέλειας στη Θεσσαλονίκη την Παρασκευή 4 Ιουλίου 2008, διεκδικώντας:
-Να ανακληθούν άμεσα οι παράνομες απολύσεις των συναδέλφων Βαγγέλη Παπαδόπουλου και Εύης Καλλίνη από τους σταθμούς «ΑΝΤΕΝΝΑ» και «ALPHA» αντιστοίχως.
-Να πάψει η συστηματική καταστρατήγηση των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας από τις διοικήσεις των σταθμών, οι οποίες υποχρεώνουν τους συντάκτες να εργάζονται με εξαντλητικά ωράρια χωρίς να τους καταβάλλουν τις νόμιμες αμοιβές (υπερωρίες, νυχτερινά)
-Να εγκαταλειφθεί κάθε σχέδιο συρρίκνωσης ή διακοπής λειτουργίας ανταποκριτικών γραφείων των εν λόγω μέσων στη Θεσσαλονίκη.
-Να αρθεί η εντατικοποίηση της εργασίας των συντακτών, που οφείλεται στη δραστική συρρίκνωση του δημοσιογραφικού δυναμικού στα παραπάνω Μέσα Ενημέρωσης.
Το Δ.Σ. της ΕΣΗΕΜ-Θ καλεί όλους τους συναδέλφους, μέλη και μη μέλη της Ένωσης, να συμμετάσχουν αγωνιστικά στην απεργιακή κινητοποίηση.

Το Διοικητικό Συμβούλιο

Δεν υπάρχουν σχόλια: