Πέμπτη 24 Ιουλίου 2008

Aπεργία στον ραδιοσταθμό «Sportime»

Ένωση Τεχνικών Ελληνικής Ραδιοφωνίας
Αθήνα, Τετάρτη 23 Ιουλίου 2008

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

24ωρη προειδοποιητική απεργιακή κινητοποίηση στον ραδιοσταθμό «Sportime»


Το παρατεινόμενο καθεστώς ιδιοκτησιακής αδιαφάνειας στον ραδιοσταθμό Sportime έχει άμεσες, και οδυνηρές για τους εργαζόμενους, επιπτώσεις στη λειτουργία του (μεγάλες καθυστερήσεις και ασυνέπεια στις πληρωμές μισθών, μαύρη εργασία, άθλιες συνθήκες υγιεινής και ασφάλειας καθώς επί μήνες δεν υπάρχει παροχή νερού στο κτήριο που στεγάζεται ο ραδιοσταθμός, καμιά τήρηση των κανόνων πυροπροστασίας). Στο μεταξύ, συνεχίζεται κανονικότατα η προσπάθεια μετάλλαξης του προγράμματος του ραδιοσταθμού σε μουσικό. Με επιστολές μας στο ΕΣΡ, στα Υπουργεία Επικρατείας και Απασχόλησης καθώς και στο Υγειονομικό έχουμε ενημερώσει και κρούσει τον κώδωνα του κινδύνου. Μέχρι στιγμής οι ελεγκτικοί μηχανισμοί ΣΕΠΕ και Υγειονομικό διενήργησαν ελέγχους, όμως η κατάσταση παραμένει ίδια. Φαίνεται ότι κάποιους εξυπηρετεί η διαιώνισή της. Δεν εξηγείται αλλιώς η άνεση με την οποία ορισμένοι γράφουν στα παλαιότερα των υποδημάτων τους τις γνωμοδοτήσεις και τις συστάσεις φορέων και αρμοδίων οργάνων της Πολιτείας. Συνεχώς κατά τα τελευταία χρόνια τα ίδια επιχειρηματικά κέντρα, οι ίδιοι μηχανισμοί, οι ίδιοι άνθρωποι απεργάζονται μεθοδικά την εξουθένωση των εργαζομένων, είτε με την οικονομική τους εξαθλίωση, είτε με την ψυχολογική τους εξάντληση λόγω του μακρού χρόνου εργασιακής αβεβαιότητας και του εξευτελισμού της προσωπικότητάς τους. Αρκεί να αναφέρουμε ως δείγμα των απαράδεκτων συνθηκών που επικρατούν στο ραδιοσταθμό Sportime ότι, λόγω ανυπαρξίας υδροδότησης του κτηρίου, οι εργαζόμενοι αναγκάζονται να πηγαίνουν για την ανάγκη τους σε παρακείμενα καταστήματα! Καλούμε όλους τους εμπλεκόμενους φορείς της Πολιτείας: τον Υπουργό Επικρατείας, την Υπουργό Απασχόλησης, τον Πρόεδρο του ΕΣΡ, να βάλουν τέλος στην ταλαιπωρία, τον εμπαιγμό και τον εξευτελισμό των εργαζομένων και φραγμό στην «επιχειρηματική» ασυδοσία ορισμένων που μάλλον μπερδεύουν την Κούβα του Μπατίστα με την Ελλάδα του 2008. Δηλώνουμε προς κάθε κατεύθυνση ότι ματαιοπονούν οι ψιθυριστές που μας πλησιάζουν (αυθόρμητα;;;) και, μιλώντας μας για τζάκια και υψηλά ιστάμενους που απλώνουν ένα πέπλο προστασίας πάνω από τους παρανομούντες ιδιοκτήτες, κρυφούς και φανερούς, μας παροτρύνουν να τα παρατήσουμε. Είμαστε και θα είμαστε στο πλευρό των εργαζομένων του ραδιοσταθμού Sportime και μέχρι τέλους θα πορευτούμε μαζί. Ας γνωρίζουν οι κάθε λογής θιασώτες των ασκήσεων επί χάρτου ότι οποιαδήποτε προσπάθεια για αναβίωση του φαινομένου ΠΛΑΝΕΤ θα πέσει στο κενό.

Έτσι λοιπόν μέχρι τα προαναφερόμενα προβλήματα να λυθούν, το Δ.Σ θα συνεχίσει στην κατεύθυνση της αγωνιστικής διεκδίκησης των αιτημάτων των εργαζομένων στο ραδιοσταθμό.

Με βάση τα ανωτέρω, το Διοικητικό Συμβούλιο κηρύσσει 24ωρη προειδοποιητική απεργιακή κινητοποίηση στον ραδιοσταθμό «Sportime» από τις 06.00 το πρωί της Παρασκευής 25 Ιουλίου 2008 μέχρι και τις 06.00 το πρωί του Σαββάτου 26 Ιουλίου 2008.


Zητούμε απο την ΕΣΗΕΑ να παρέμβει άμεσα και να συντονίσει τις ενέργειες της με αυτές της ΕΤΕΡ προκειμένου να γίνουν τις προσεχείς ημέρες από κοινού απεργιακές κινητοποιήσεις με την Ενωση Τεχνικών Ελληνικής Ραδιοφωνίας.Ο αγώνας για το δίκιο των εργαζομένων δεν ξέρει απο καλοκαιρινές διακοπές, ούτε παίρνει αναβολές!

Δεν υπάρχουν σχόλια: