Κυριακή 29 Μαρτίου 2009

απεργία την Πέμπτη 2 Απριλίου


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΠΟΕΣΥ
24ωρη πανελλαδική απεργία των δημοσιογράφων την Πέμπτη 2 Απριλίου 2009
Το Γενικό Συμβούλιο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ενώσεων Συντακτών (Π.Ο.Ε.ΣΥ.) ενέκρινε την απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου της Ομοσπονδίας να κηρύξει 24ωρη πανελλαδική απεργία την Πέμπτη 2 Απριλίου (από τις 06:00 π.μ. της Πέμπτης 2 Απριλίου έως τις 06:00 π.μ. της Παρασκευής 3 Απριλίου 2009) μαζί με όλο το εργατικό και συνδικαλιστικό κίνημα.
Το Γενικό Συμβούλιο της Π.Ο.Ε.ΣΥ. καλεί τις Ενώσεις-μέλη της Ομοσπονδίας να συμμετάσχουν στην απεργία και να λάβουν επειγόντως όλα τα αναγκαία οργανωτικά μέτρα περιφρούρησης για την επιτυχία της. Καλεί όλους τους συναδέλφους να πάρουν μέρος στα απεργιακά συλλαλητήρια της ημέρας.
Το Γενικό Συμβούλιο της Π.Ο.Ε.ΣΥ. αποφάσισε επίσης να στηρίξει τη διαδικασία συντονισμού με τα άλλα σωματεία των εργαζομένων στα ΜΜΕ, για τη συνδιαμόρφωση των αιτημάτων του κλάδου απέναντι στην απόπειρα να φορτωθεί η κρίση στις πλάτες των εργαζομένων, όπως και τη χάραξη κοινής απεργιακής τακτικής για τη διεκδίκηση του συνόλου των διογκούμενων αιτημάτων όλων των συναδέλφων στο χώρο του Τύπου και των ΜΜΕ.
Το σχέδιο δράσης της Π.Ο.Ε.ΣΥ. για την αντιμετώπιση της κρίσης στο χώρο των ΜΜΕ θα αποτελέσει αντικείμενο νέας συνεδρίασης του Γενικού Συμβουλίου της Π.Ο.Ε.ΣΥ. που θα συγκληθεί μετά την απεργία της 2ας Απριλίου.
Τα μέλη του Γενικού Συμβουλίου θα στηρίξουν με όλες τους τις δυνάμεις, μαζί με τις δημοσιογραφικές Ενώσεις τους, λειτουργώντας ως απεργιακή επιτροπή, την επιτυχία της κινητοποίησης καθώς και την κλιμάκωση της αγωνιστικής δράσης των εργαζομένων στην Ενημέρωση.
Από την απεργία εξαιρούνται οι δημοσιογράφοι του εργατικού ρεπορτάζ κατά το χρόνο κάλυψης των εργατικών συλλαλητηρίων

Δεν υπάρχουν σχόλια: