Παρασκευή 6 Μαρτίου 2009

ΠΑΣΚΟΔΑΚΕ ή ΔΑΣΚΕ?


Φωτο ο λεβέντης σεκιουριτάς με ταυτότητα του πολεμικού ναυτικού που έφερε η ΠΑΣΚΟΔΑΚΕ ή ΔΑΣΚΕ για να εμποδίσει αυτούς που λίγες μέρες μετά έσερναν οι Γερμανοί του ALPHA στα δικαστήρια.

Με ανακοίνωσή της η ΠΑΣΚΕ ΕΡΤ (η απερχόμενη πλειοψηφία στην ΠΟΣΠΕΡΤ, με τη στήριξη και της ΔΑΚΕ και αυτοί που έφεραν τους παρακρατικούς στο συνέδριο που δεν έγινε ποτέ), επιτίθεται στην προσωρινή διοίκηση της ΠΟΣΠΕΡΤ, επειδή κρατάει στη δύναμή της τα σωματεία του ιδιωτικού τομέα (εικονολήπτες και ηχολήπτες) χωρίς να ζητάει συνδρομή. Στα προηγούμενα συνέδρια ακόμα και η ΠΑΣΚΕ ΕΡΤ είχε αναγνωρίσει ότι λόγω των πολλών εξόδων που έχουν στον δύσκολο ιδιωτικό τομέα, ΕΤΙΤΑ και ΕΤΕΡ, δεν θα ζητείται συνδρομή. Όλως τυχαίως η επίθεση αυτή γίνεται όταν οι εξελίξεις στον ιδιωτικό τομέα είναι επιπέδου ALPHA και ΑΝΤ1, θέματα για τα οποία οι ΠΑΣΚΟΔΑΚίτες, δεν έχουν βγάλει άχνα!!
Αγαπημένο σλόγκαν των ανακοινώσεών τους, το "η ΕΡΤ ανήκει στους υπαλλήλους της". Εμείς πάλι λέμε ότι η ΕΡΤ ανήκει σε αυτούς που μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ την χρυσοπληρώνουν, για να κάνουν κομπόδεμα τα golden boys και να αράζουν κάθε λογής κοπρίτες αργόμισθοι, σε βάρος χαμηλόμισθων και σκληρά εργαζόμενων "κωπηλατών", που επιπλέον τους έχει λήξει και η ΣΣΕ.

Υ.Γ. ούτε και φέτος θα πάμε στα μπουζούκια στη φιέστα που πληρώνει η ΕΡΤ με χρήματα των πολιτών.


Παρασκευή, 6 Μαρτίου 2009
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ-ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Το διορισμένο διοικητικό συμβούλιο της ΠΟΣΠΕΡΤ σήμερα στο έκτακτο Δ.Σ. αρ. 2, προχώρησε σε ΠΡΑΞΙΚΟΠΗΜΑ για το επίμαχο θέμα της οφειλής των συνδρομών των σωματείων-μελών που ανήκουν στον ιδιωτικό τομέα ΕΤΕΡ, ΕΤΙΤΑ, ΕΤΙΤΒΕ, παίρνοντας την απόφαση ότι δεν οφείλουν απολύτως τίποτα στο ταμείο της ΠΟΣΠΕΡΤ.
Η ΠΑΣΚΕ αποχώρησε από το διοικητικό συμβούλιο της ΠΟΣΠΕΡΤ ένα διορισμένο διοικητικό συμβούλιο που δεν έχει τη δικαιοδοσία να ασχοληθεί με τέτοια ζητήματα όπως ξεκάθαρα αναφέρεται στην προσωρινή διαταγή του δικαστηρίου.
Συνεχίζουν έτσι με σχέδιο την άλωση της ΠΟΣΠΕΡΤ και του ταμείου της προς όφελος μιας μειοψηφίας που εκμεταλλεύεται το ζήτημα προκειμένου να καταλάβει την εξουσία.
Έχουν ακέραια την ευθύνη για την διάλυση του συνδικαλιστικού κινήματος στην ΕΡΤ, αλλά και ευρύτερα αφού ανοίγει δρόμος συμμετοχής όλων των σωματείων χωρίς την οικονομική υποχρέωση που απορρέει από το καταστατικό και το νόμο 1264.
Δεν θα ακολουθήσουμε στον ολισθηρό δρόμο την ανίερη συμμαχία και θα αγωνιστούμε για να αποκαταστήσουμε την συνδικαλιστική νομιμότητα και τη διασφάλιση των συμφερόντων των εργαζομένων στην ΕΡΤ.

ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΠΑΣΚΕ-ΕΡΤ

Δεν υπάρχουν σχόλια: