Κυριακή 22 Μαρτίου 2009

για την αναβολή του συνεδρίου της ΠΟΣΠΕΡΤ


λάβαμε και αναδημοσιεύουμε την ακόλουθη ανακοίνωση:

ΑΝΑΝΕΩΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ της ΠΟΣΠΕΡΤ
ΠΑΣΚΕ ΕΡΤ - ΔΑΚΕ ΕΡΤ, τρομοκρατούν: “αυτοί οι ιδιώτες φταίνε για όλα”!
Με θύματα τους εργαζόμενους στην ΕΡΤ και στα ιδιωτικά και δημοτικά ηλεκτρονικά ΜΜΕ, οι ΠΑΣΚΕ ΕΡΤ και ΔΑΚΕ ΕΡΤ συνεχίζουν για ίδιον όφελος τις προσπάθειες υπονόμευσης της λειτουργίας της ΠΟΣΠΕΡΤ. Έχοντας μετατρέψει την πάλαι ποτέ ανίερη συμμαχία σε αγαστή συνεργασία (το δέλεαρ της εξουσίας γάρ) και χρησιμοποιώντας «όλα» τα μέσα που διαθέτουν, επιτέθηκαν χθες στην Διοίκηση της Ομοσπονδίας με ασφαλιστικά μέτρα, για να μη γίνει το 25ο εκλογοαπολογιστικό Έκτακτο Συνέδριο της ΠΟΣΠΕΡΤ. Κατάφερε έτσι η συμπαιγνία ΠΑΣΚΕ ΕΡΤ - ΔΑΚΕ ΕΡΤ να αναστείλει προσωρινά τη διεξαγωγή του 25ου Εκτάκτου Συνεδρίου. Άλλο ένα Συνέδριο που με ευθύνη των ΠΑΣΚΕ ΕΡΤ - ΔΑΚΕ ΕΡΤ δεν πραγματοποιείται. Ένα συνέδριο που με τις υπογραφές τους το ζητούν 86 από τους 147 συνέδρους. Ένα συνέδριο που θα έβγαζε εκλεγμένη Διοίκηση για την Ομοσπονδία η οποία να μπορεί απρόσκοπτα να ασχοληθεί με τα συνεχώς διογκούμενα και ολοένα πιο πιεστικά προβλήματα των εργαζομένων στα ηλεκτρονικά ΜΜΕ. Είναι σαφές ότι κάποιοι δεν το θέλουν αυτό κι ότι, αν δεν μπορούν να ελέγξουν ολοκληρωτικά τη Διοίκηση της ΠΟΣΠΕΡΤ,επιλέγουν ανενδοίαστα να επιδιώξουν την αποδιοργάνωση και τη διάλυση ακόμα της Ομοσπονδίας. Οι πράξεις και οι μεθοδεύσεις τους το αποδεικνύουν περίτρανα. Από το 2001μέχρι και την προηγούμενη διοίκησή της η παράταξη που κατείχε την πλειοψηφία ήταν η ίδια πάντα. Αυτή λοιπόν η παράταξη συμφώνησε και ενέταξε στη δύναμη της ΠΟΣΠΕΡΤ τις Ενώσεις των εργαζομένων στα Ιδιωτικά και Δημοτικά Ηλεκτρονικά ΜΜΕ. Η ίδια Διοίκηση για 8 χρόνια δεν ήγειρε ποτέ στα σοβαρά θέμα για τη νομιμότητα των ΕΤΕΡ, ΕΤΙΤΑ και ΕΤΙΤΒΕ εντός της Ομοσπονδίας.
Τα τελευταία 4 χρόνια παίρνουν τα σκήπτρα, αλλάζοντας την ιδιοσύσταση της Διοίκησης της ΠΑΣΚΕ –ΕΡΤ, δυνάμεις που απροκάλυπτα πλέον βρίσκονται σε συνεργασία με την εργοδοσία. Έτσι η Ομοσπονδία γίνεται στην ουσία ο δοκιμαστικός σωλήνας όπου επωάζεται το αυγό του φιδιού. Όχι αυτό του Μαρκογιαννάκη(!), αλλά της συγκυβέρνησης. Εφεξής ΠΑΣΚΕ ΕΡΤ - ΔΑΚΕ ΕΡΤ αποτελούν την εργοδοτικοκυβερνητική μηχανή ανάσχεσης των αγώνων των εργαζομένων στα ηλεκτρονικά ΜΜΕ. Η μέθοδος στην οποία προσφεύγουν για να πετύχουν αυτή την ανάσχεση είναι τόσο παλιά, ώστε έχει προ πολλού σαπίσει. Κατασυκοφάντηση όλων εκείνων που τους χαλάνε τα σχέδια, προσπάθεια ενεργοποίησης φοβικών συνδρόμων και πάνω από όλα επιστράτευση της κλασσικής τακτικής του διαίρει και βασίλευε, με σκοπό να διχαστούν οι εργαζόμενοι, ώστε να αποτελέσουν ιδεώδες αντικείμενο κάθε λογής «χειρισμών». Ιδιώτες-δημόσιο, εμείς-αυτοί, λες και δεν βιώνουμε όλοι μαζί το ίδιο ελληνικό αντεργατικό τοπίο. Το μόνο που τους δικαιολογεί είναι το ότι ο Κοντιζάς και η ολιγομελής ομάδα πραιτόρων γύρω του πραγματικά δεν βιώνουν αυτό το αντεργατικό τοπίο, γιατί αποτελούν κομμάτι του, αφού είναι από αυτούς που εργάστηκαν χρόνια τώρα παρέα με την εργοδοσία και την κυβέρνηση για την επικράτησή του. Αν μάλιστα θυμηθούμε τη θυμόσοφη παραίνεση «δείξε μου το φίλο σου να σου πω ποιος είσαι», μπορεί και να καταλάβουμε γιατί ανέσυραν κάποια οικονομίστικα «θέματα» για να αποκλείσουν από τις διαδικασίες της Ομοσπονδίας ΕΤΕΡ, ΕΤΙΤΑ και ΕΤΙΤΒΕ, ζητώντας από τους συναδέλφους τους του ιδιωτικού τομέα περίπου 170.000Ε (!), την ίδια ώρα που αφήνουν ανείσπρακτες τα τελευταία δύο χρόνια από την διοίκηση της ΕΡΤ 170.000Ε που η εργοδοσία υποχρεούται να καταβάλει στην ΠΟΣΠΕΡΤ, βάσει της επιχειρησιακής ΣΣΕ που έχει υπογραφεί μεταξύ ΠΟΣΠΕΡΤ και ΕΡΤ.
Καλούμε κάθε εργαζόμενο που βαρέθηκε να ακούει τους εκφραστές της συνδιοίκησης, τους συνοδοιπόρους των εργοδοτών, τους υπονομευτές κάθε δικαιώματός μας να σταθεί πλάι στην προσωρινή Διοίκηση της Ομοσπονδίας μας που διορίστηκε από τα δικαστήρια, όπου οι άνθρωποι του Κοντιζά έσυραν την ΠΟΣΠΕΡΤ.
Αν οι προθέσεις τους ήταν διαυγείς και τα ελατήριά τους αυτά που οι ίδιοι ισχυρίζονται, τότε δεν θα προσπαθούσαν να παραλύσουν την ΠΟΣΠΕΡΤ με ατέρμονες δικαστικές διαμάχες, καθυστερώντας παράλληλα τις διαπραγματεύσεις για ΣΣΕ (με τι αντάλλαγμα άραγε;), αλλά θα επέλεγαν να αντιπαρατεθούν μαζί μας μέσα στο Ανώτατο όργανο της Ομοσπονδίας, ΤΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ. Δεν τολμούν όμως, γιατί δεν θέλουν να αντιπαρατεθούμε μπροστά στους συνέδρους. Δεν μπορούν να σταθούν απέναντι στους εργαζόμενους, για να μη δουν όλοι αυτό που οι περισσότεροι ήδη ξέρουμε: ο βασιλιάς είναι γυμνός. Και είναι θέμα χρόνου να βρεθεί και μόνος.
ΑΝΑΝΕΩΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ της ΠΟΣΠΕΡΤ

Δεν υπάρχουν σχόλια: