Τετάρτη 29 Απριλίου 2009

ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ ΚΑΙ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΤΥΠΟΥ (3 Μάη)


Παγκόσμια ημέρα του Τύπου η 3η Μαΐου, δύο μέρες μετά την εργάσιμη (ελέω ΕΣΗΕΑ) Πρωτομαγιά για τους συναδέλφους των εφημερίδων, δεν μπορεί παρά να σημειωθεί ο σκεπτικισμός που κυριαρχεί σε αρκετούς συναδέλφους για τις επερχόμενες συνέπειες της διεθνούς οικονομικής κρίσης και στα ΜΜΕ, σε συνδυασμό με την απόλυτη συνδικαλιστική ανεπάρκεια του παρακμιακού ΔΣ της ΕΣΗΕΑ.
Δεν μπορεί να υπάρξει άλλη διέξοδος πέρα από την αντιμετώπιση των προβλημάτων σε ενωτική και αγωνιστική κατεύθυνση, τόσο σε συντονισμό με όλα τα κλαδικά σωματεία των ΜΜΕ, όσο και με το υπόλοιπο συνδικαλιστικό κίνημα. Την κρίση τους να την φορτωθούν αυτοί και όχι οι εργαζόμενοι. Καμία απώλεια θέσης εργασίας, καμία βλαπτική μεταβολή, σταθερή εργασία σε ασφαλές περιβάλλον, αυξήσεις σε μισθούς και συντάξεις, τήρηση και εφαρμογή των ΣΣΕ και επέκτασή τους και στα portals, προστασία των νεοεισερχόμενων στην αγορά εργασίας, που αποτελούν την «πρώτη ύλη» για την ανασφάλιστη εργασία.
Την Πρωτομαγιά στα πλαίσια του εφικτού, λόγω του εργάσιμου της μέρας για τα ΜΜΕ, καλούμε στην προσυγκέντρωση σωματείων και συνδικαλιστών στο Μουσείο 10.30πμ και στην πορεία που θα ακολουθήσει.

Στις 26 και 27 Μάη στις εκλογές της ΕΣΗΕΑ κάνουμε το βήμα, ανατρέπουμε το σκηνικό, τιμωρούμε τον εργοδοτικό συνδικαλισμό, ξεπερνάμε την αδράνεια, δυναμώνουμε τις μαχητικές αντιστάσεις και τη συλλογική δράση, στηρίζουμε-ψηφίζουμε «Financial Crimes».




http://financialcrimesnews.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: