Πέμπτη 30 Απριλίου 2009

ακόμα μια φορά για την ΕΡΤ



Με την αντίστροφη μέτρηση για τις εκλογές της ΕΣΗΕΑ να έχει ξεκινήσει, οι πάσης φύσεως «σωτήρες», υποτιμούν τη νοημοσύνη των συναδέλφων, προσπαθώντας να εμφανιστούν από «μηδενική βάση», προτείνοντας δήθεν δέσμες διεκδικήσεων για το μέλλον, θέλοντας διακαώς να ξεχάσουν το παρόν και το παρελθόν τους, την αδράνεια και την υποχωρητικότητά τους. Ειδικά στην ΕΡΤ οι «χάντρες και τα καθρεφτάκια» που επιχειρούν να πουλήσουν στους «ιθαγενείς» οι απερχόμενοι του ΔΣ της ΕΣΗΕΑ, δεν έχουν προηγούμενο. Κι αυτό γιατί:

*
Δεν οργάνωσαν ΠΟΤΕ ούτε ΜΙΑ κινητοποίηση για τους συμβασιούχους που απομακρύνθηκαν, ούτε πρόσφατα, ούτε στις προηγούμενες φουρνιές και περίμεναν στωικά να περάσουν τα τρίμηνα.
*ΚΩΦΕΥΑΝ συστηματικά στα αιτήματα στήριξης όσων συμβασιούχων (κομμένων, αλλά και μετέπειτα μονιμοποιημένων με προβλήματα) προσέφυγαν στα δικαστήρια.
*ΑΠΟΥΣΙΑΖΑΝ ακόμα και από τις συγκεντρώσεις ενημέρωσης που έγιναν στην ΕΡΤ με τους δικηγόρους.
*Κοντά ΔΥΟ ΧΡΟΝΙΑ έχει να γίνει συνέλευση με παρουσία της ΕΣΗΕΑ στην ΕΡΤ.
*Και πώς να γίνει διαφορετικά, όταν η ΣΣΕ στην ΕΡΤ είναι ληγμένη (μαζί και η υπομονή των εργαζομένων).
*Ή μήπως να θυμίσουμε ότι η προηγούμενη διετής ΣΣΕ υπεγράφη με ένα χρόνο καθυστέρηση?
*ΚΑΤΑΠΙΑΝ αρκετές φορές τη γλώσσα τους όσες φορές βγήκαν στοιχεία για κακοδιαχείριση και κατασπατάληση χρημάτων των φορολογουμένων, την ώρα που «δεν υπάρχουν χρήματα» για τους εργαζόμενους, αλλά τα golden boys κάνουν πάρτυ στις πλάτες μας.

Είναι ώρα να διαλέξουμε τί σωματείο θέλουμε. Αν θέλουμε σωματείο της αδράνειας και της προσδοκίας να τα «βρει» με τους ομόχρωμους κυβερνώντες (νυν ή επόμενους) μήπως και τσιμπήσει κανένα κοκαλάκι, ή σωματείο που θα διεκδικεί, θα οργανώνει και θα εμπνέει, με γνώμονα τις ανάγκες του κόσμου της εργασίας.
Στήριξε τη δύναμη που δίνει σταθερά το παρόν με θεσμικές προτάσεις και συμμετοχή σε όλες τις δράσεις, τη δύναμη που ενωτικά και αγωνιστικά δεν εξαρτά την ικανοποίηση των εργασιακών δικαιωμάτων, από το ποιός είναι κάθε φορά στην κυβερνητική εξουσία, γιατί οι εργαζόμενοι δεν έχουν χρώμα, αλλά ανάγκες και διεκδικήσεις.
Με τους Financial Crimes για την ανατροπή και τη δημιουργική συνέχεια!!

Δεν υπάρχουν σχόλια: