Κυριακή 5 Απριλίου 2009

"Έφυγε" ο Σταμάτης Μεσημέρης


Στα 61 του χρόνια «έφυγε» από κοντά μας την Παρασκευή 3 Απρίλη, χτυπημένος από τον καρκίνο, ο Σταμάτης Μεσημέρης, για τους πολλούς στιχουργός πολλών τραγουδιών, κυρίως του Βασίλη Παπακωνσταντίνου, αλλά και άλλων καλλιτεχνών, για τους πιο κοντινούς του, ένας αγωνιστής ψυχίατρος με ιδιαίτερη δράση ενάντια στα ναρκωτικά. Προφανώς στο χώρο των media ήταν ιδιαίτερα γνωστός και αγαπητός στους συντάκτες του πολιτιστικού ρεπορτάζ, αλλά και σε όσους είχαν ραδιοφωνικές εκπομπές, με φυσιογνωμία που "έδενε" είτε με τα τραγούδια του, είτε με περιεχόμενα σχετικά με την απεξάρτηση.Είχε και μια άλλη πτυχή στην επαγγελματική του δράση, άγνωστη στους πολλούς. Είχε σαν δόκτωρ ψυχολογίας και εξειδίκευση στην ψυχολογία στο ποδόσφαιρο και είχε εργαστεί, αν θυμάμαι καλά, το 1996 είχαμε κάνει τη σχετική συνέντευξη, στον Παναθηναϊκό και τον Φωστήρα, με αντικείμενο την προετοιμασία των αθλητών ώστε να διαχειρίζονται ψυχολογικά άσχημα αποτελέσματα, πίεση στους εκτός έδρας αγώνες, κλπ.
Eπικοινωνιακός χωρίς να το επιδιώκει, κάθε φορά που έβγαινε στα ΜΜΕ, έσπαγαν τα τηλέφωνα με αυτά που έλεγε, συνήθως για συγχαρητήρια, αλλά και μερικές φορές από πρεζέμπορους που τον απειλούσαν. Ήταν αριστερός όχι στους «τίτλους», αλλά στην καθημερινή του ζωή, χωρίς να επιδιώκει προβολή, με μια έντονη προσωπικότητα και βοήθησε αρκετά νέα παιδιά στη μάχη τους ενάντια στις εξαρτήσεις.

Συναντηθήκαμε τυχαία σε ένα φεστιβάλ της ΚΝΕ στο άλσος Βεΐκου το 1988, όταν έπαιζε με το συγκρότημά του τις «Ρωγμές» (στίχοι προσανατολισμένοι κατά πολύ στον αγώνα ενάντια στα ναρκωτικά) κι εγώ έψαχνα για καλεσμένους στη ζώνη νεολαίας του Ράδιο-5. Έκτοτε ξεκίνησε μια συνεργασία, που συνεχίστηκε τα επόμενα χρόνια και στον «επικοινωνία 94 FM» (η τότε σύζυγός του ήταν υπεύθυνη δημοσίων σχέσεων του σταθμού), εξελίχθηκε σε φιλία, στη συνέχεια αραίωσε σαν επικοινωνία, αλλά κράτησε στη διάρκεια των χρόνων, με αποστολές των CD που έβγαζε και παρουσίασή τους, τηλεφωνικές συνομιλίες, κλπ. Κηδεύτηκε την Κυριακή στην ιδιαίτερη πατρίδα του την Κέρκυρα. Στις εποχές της αβάσταχτης ελαφρότητας των ΜΜΕ, των ριάλυτι, της κάθε Πετρούλας, θα θυμόμαστε και θα τιμούμε τη μνήμη του, μέσα από τους καθημερινούς αγώνες μέσα κι έξω από τα ΜΜΕ.
Καλό σου ταξίδι Σταμάτη

Ν.Μ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: