Πέμπτη 18 Ιουνίου 2009

Με 24ωρη απεργία απαντούν οι εργαζόμενοι στον Περιοδικό Τύπο

Προειδοποιητική απεργία για τη Δευτέρα 22 Ιουνίου αποφάσισαν οι εργαζόμενοι της εταιρείας Περιοδικός Τύπος Α.Ε. μετά την άρνηση της εργοδοσίας να δώσει συγκεκριμένες απαντήσεις για την αποπληρωμή των δεδουλευμένων. Ύστερα από επτά μήνες καθυστερήσεων στις καταβολές μισθών και αλλεπάλληλες υποσχέσεις οι οποίες αναιρούνται στη συνέχεια, οι 120 περίπου εργαζόμενοι σήμερα εργάζονται χωρίς να έχουν πληρωθεί τους μισθούς Απριλίου και Μαΐου.
Στο ίδιο χρονικό διάστημα οι τίτλοι των περιοδικών συνεχίζουν να κυκλοφορούν κανονικά, τα έσοδα από τις πωλήσεις μπαίνουν στα ταμεία της επιχείρησης, ενώ οι εργαζόμενοι έχουν παραδώσει ή προετοιμάζουν να παραδώσουν τις εκδόσεις όλων των καλοκαιρινών μηνών, εισπράττοντας υποσχέσεις για πληρωμή δυο μισθών τον ...Αύγουστο που η εταιρεία είναι κλειστή!
Φαίνεται ότι η υπομονή που έχουν δείξει ως τώρα οι εργαζόμενοι και η υπεύθυνη στάση τους για την απρόσκοπτη έκδοση των περιοδικών, έχει εκληφθεί από την εργοδοσία ως αδυναμία και εν λευκώ αποδοχή των όποιων επιχειρηματικών σχεδίων ετοιμάζει στις πλάτες των εργαζομένων.
Οι τέσσερις συνδικαλιστικές ενώσεις – ΕΣΠΗΤ, ΕΠΗΤ, ΕΤΗΠΤΑ και Λιθογράφων – προχώρησαν σε καταγγελία στο Σώμα Επιθεώρησης Εργασίας, ενώ οι εργαζόμενοι ετοιμάζουν τα επόμενα βήματα της αντίδρασής τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια: