Σάββατο 13 Ιουνίου 2009

Έκθεση για τη Γάζα

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα των Προσφύγων το Πολιτιστικό Στέκι του προγράμματος απεξάρτησης ΚΕΘΕΑ ΔΙΑΒΑΣΗ θα φιλοξενήσει από το Σάββατο 20 έως την Δευτέρα 29 Ιουνίου 2009 την δουλειά των φωτογράφων Μάριο Λόλο,Οlivier Laban-Mattei και Στεφανία Μιζάρα με θέμα την πρόσφατη σύρραξη που σηματοδότησε την αρχή του 2009 στην πόλη της Γάζας.

…Η πόλη της Γάζας κατά τη διάρκεια των βομβαρδισμών είναι μια πόλη φάντασμα... Κανείς δεν κυκλοφορεί στους δρόμους, όλες οι πόρτες κλειστές, όλα τα παράθυρα ορθάνοικτα, μακρινές ριπές μόνο και εκρήξεις σκίζουν το σκοτάδι.

Στο πλαίσιο της έκθεσης θα προβάλλονται τα ντοκιμαντέρ:

“Αντιρρησίες συνείδησης (Boot Camp Nation) της Sofi Langis (52min, Cojak Productions Inc. Καναδάς)

Ένα ντοκιμαντέρ για την υποχρεωτική στρατιωτική θητεία σε μια χώρα που ο στρατός αποτελεί μέρος της πολιτισμικής της ταυτότητας. Το Boot Camp Nation γυρισμένο κατά τη διάρκεια της Ισραηλολιβανέζικης σύρραξης, αρθρώνει τη φωνή όλων των αντιρρησιών συνείδησης του Ισραήλ.

“Σβησμένοι από το χάρτη” των Alberto Arce και Miguel Llorens (54min Παλαιστίνη Ισπανία)

Στις 19 Δεκεμβρίου 2008 η οργάνωση Free Gaza ξεκίνησε από Κύπρο για Παλαιστίνη. Σκοπός μας ήταν να σπάσουμε τον αποκλεισμό της Γάζας από το Ισραήλ. Ήμασταν οι μόνοι ξένοι που μπήκαν και έμειναν στην περιοχή. Έτσι βρεθήκαμε παρόντες σε κάτι που κανείς δεν περίμενε.

Το πρόγραμμα απεξάρτησης ΚΕΘΕΑ ΔΙΑΒΑΣΗ ανήκει στο πανελλαδικό δίκτυο υπηρεσιών του ΚΕΘΕΑ (Κέντρο Θεραπείας Εξαρτημένων Ατόμων) απευθύνεται σε ενήλικες χρήστες ναρκωτικών και λειτουργεί από τον Οκτώβριο του 1990. Το πρόγραμμα είναι στεγνό (δεν χορηγείται καμία φαρμακευτική ουσία) και η συμμετοχή του εξαρτημένου ατόμου στο πρόγραμμα είναι εθελοντική και δωρεάν. Οι άξονες που αποτελούν το πλαίσιο μέσα στο οποίο βοηθιούνται οι χρήστες είναι: η θεραπεία, η εκπαίδευση και η αλληλεπίδραση με το κοινωνικό περιβάλλον.

Διάρκεια έκθεσης: 20 – 29 Ιουνίου 2009
Εγκαίνια: Σάββατο 20 Ιουνίου 2009 στις 8:00 μ.μ.
Ημέρες και ώρες λειτουργίας: Δευτέρα - Πέμπτη - Παρασκευή 6:30 - 9:00

Για περισσότερες πληροφορίες: Πολιτιστικό Στέκι προγράμματος ΚΕΘΕΑ ΔΙΑΒΑΣΗ
Σταυροπούλου 29, Πλ. Αμερικής, τηλ. 210 8640943, εσωτ. 118
E-mail: politistiko@kethea-diavasi.gr
& Μ55 6937 744812, email: stefaniamizara@gmail.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: