Παρασκευή 31 Ιουλίου 2009

Η ΕΤΙΤΑ για ΑΝΤ1


Αθήνα, 31 Ιουλίου 2009 Αρ. Πρωτ: 794
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Καταγγέλλουμε την προσπάθεια της Διοίκησης του ΑΝΤ1 να μειώσει το προσωπικό του Τηλεοπτικού Σταθμού με απολύσεις τις οποίες, επειδή τις πλαισιώνουν με αποζημιώσεις πλέον των νομίμων, αποκαλούν «εθελούσια έξοδο εργαζομένων».

Δηλώνουμε για μια ακόμα φορά ότι είμαστε αποφασισμένοι να μην αφήσουμε να χαθεί ούτε μια θέση εργασίας. Δεν θα επιτρέψουμε με όλες μας τις δυνάμεις την μετατροπή της μισθωτής εργασίας σε εργολαβία, αυτός είναι ο στόχος της Διοίκησης του ΑΝΤ1.

Πως αλλιώς εξηγείται το γεγονός ότι ενώ ζητάει από τους τεχνικούς του να αποχωρήσουν με την …. θέλησή τους, την άλλη στιγμή απασχολεί ιδιωτικές εταιρείες για τις παραγωγές του σταθμού.

Στόχος μας είναι με κάθε τρόπο η εξυγίανση των εργασιακών σχέσεων στις εταιρείες, που νοικιάζουν τεχνικούς και τεχνικό εξοπλισμό στους Τηλεοπτικούς Σταθμούς.

Ήρθε η ώρα να μπει ΣΤΟΠ στην μαύρη και ανασφάλιστη εργασία, στους μισθούς πείνας, στο «έλα να κάνεις μεροκάματο μόνο όταν σε χρειάζομαι» και σε όλα αυτά που καθιστούν τον ενοικιαζόμενο τεχνικό «φτηνό» και εισάγουν την άγρια εργασιακή εκμετάλλευση στους Τηλεοπτικούς Σταθμούς από την πίσω πόρτα.

Απαιτούμε από την Διοίκηση του ΑΝΤ1 να ακυρώσει τώρα το πρόγραμμα της «εθελούσιας εξόδου», και να δεσμευτεί ότι δεν θα χαθεί ούτε μια θέση εργασίας.

Να μην υπάρξει καμία δυσμενής αλλαγή στις εργασιακές σχέσεις.

Καλούμε όλους τους τεχνικούς του ΑΝΤ1, καθώς και τους συναδέλφους μας σε όλους τους τηλεοπτικούς σταθμούς να βρίσκονται σε αγωνιστική ετοιμότητα.

Εμπρός να πούμε ένα μεγάλο ΟΧΙ στα σχέδια κερδοσκοπίας που αναπτύσσονται σε βάρος των εργαζομένων.



το ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ της ΕΤΙΤΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια: