Τετάρτη 22 Ιουλίου 2009

Για τις ΣΣΕ στην επαρχία

Την πρόθεσή τους να μην υποχωρήσουν στις εργοδοτικές απαιτήσεις και το διεκδικητικό πλαίσιο να είναι τέτοιο που να διασφαλίζει την αξιοπρεπή διαβίωση για τους δημοσιογράφους της περιφερειακής Ελλάδας και τις οικογένειές τους, επαναβεβαίωσαν οι εκπρόσωποι των Ενώσεων Συντακτών , που βρέθηκαν το απόγευμα του Σαββάτου 18 Ιουλίου στην Πάτρα.
Με πρωτοβουλία της Ενωσης Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Πελοποννήσου-Ηπείρου-Νήσων (ΕΣΗΕΠΗΝ), πραγματοποιήθηκε συνάντηση αντιπροσωπειών των Ενώσεων Συντακτών Μακεδονίας-Θράκης και Θεσσαλίας-Στερεάς-Εύβοιας, παρουσία και μελών του Διοικητικού Συμβουλίου της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ενώσεων Συντακτών (ΠΟΕΣΥ).
Σε ένα ιδιαίτερα θετικό κλίμα οι συνδικαλιστικοί εκπρόσωποι του δημοσιογραφικού κόσμου αποφάσισαν να παλέψουν για την υπογραφή κοινής συλλογικής σύμβασης εργασίας για τους εργαζόμενους στα ΜΜΕ της περιφέρειας, καθώς μέχρι σήμερα υπάρχει ένα άναρχο καθεστώς.
Παράλληλα συμφωνήθηκε η προσπάθεια δημιουργίας ελεγκτικών μηχανισμών για την εφαρμογή των ΣΣΕ και την καταβολή των ασφαλιστικών εισφορών.
Το προσεχές διάστημα επιτροπές που θα συγκροτήσουν οι Ενώσεις Συντακτών θα επεξεργαστούν σειρά προτάσεων για οικονομικά και θεσμικά αιτήματα και στις αρχές Φθινοπώρου θα διοργανωθεί η επόμενη ,τελική, σύσκεψη για τον καθορισμό του κειμένου. Με στόχο το επόμενο έτος να υφίσταται μία σύμβαση για τον δημοσιογραφικό κόσμο.
Εξάλλου, για την διασφάλιση θέσεων εργασίας με προτροπή της αντιπροσωπείας της Ενωσης Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Μακεδονίας-Θράκης ετοιμάζεται από τους νομικούς συμβούλους τροπολογία, που θα κατατεθεί στον αρμόδιο υπουργό, προκειμένου οι τηλεοπτικοί σταθμοί πανελλήνιας εμβέλειας, να απασχολούν δημοσιογράφους ανά την επικράτεια, καλύπτοντας γεγονότα των περιοχών τους.

αναδημοσίευση από το site της ΕΣΗΕΠΗΝ

Δεν υπάρχουν σχόλια: