Πέμπτη 30 Ιουλίου 2009

Επιστολή εργαζομένων στον "Πήγασο"


Προς τα μέλη του ΔΣ της ΕΣΗΕΑ


Κοινοποίηση στα μέλη του Μικτού Συμβουλίου
στα μέλη των Πειθαρχικών Συμβουλίων
στο ΔΣ της ΠΟΕΣΥ




Αθήνα 29 Ιουλίου 2009


Συνάδελφοι,

όπως πολλές φορές προφορικά σας έχουμε ενημερώσει, στον όμιλο “Πήγασος” όπου εδρεύουν οι εφημερίδες “Εθνος”, “Έθνος της Κυριακής”, “Ημερησία”, “Goal News” και το ραδιόφωνο “SENTRA FM 103,3” , η ιδιοκτήτρια εταιρία σκοπεύει να τοποθετήσει σύστημα ηλεκτρονικού ελέγχου εισόδου και εξόδου στο κτίριο. Ωστόσο παρά τις εκκλήσεις μας, κανένας δεν έχει ασχοληθεί με το θέμα που είναι φλέγον για τους εργαζόμενους.

Επειδή τα στοιχεία που μπορεί να προκύψουν από αυτή την παρακολούθηση θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν ως στοιχεία για την δήθεν απασχόλησή μας στην εργασία μόνο τις συγκεκριμένες ώρες, και επειδή οι δημοσιογράφοι δεν έχουν ωράριο, καλέσαμε την εταιρία να αποποιηθεί νομικά οποιοδήποτε στοιχείο μπορεί σήμερα ή στο μέλλον να προκύψει από την καταγραφή της εισόδου μας και εξόδου μας από το κτίριο. Ωστόσο οι εκπρόσωποι της εταιρίας αρκέστηκαν σε προφορικές δηλώσεις ότι δεν πρόκειται να χρησιμοποιηθούν τα στοιχεία και αρνήθηκαν οποιαδήποτε γραπτή διαβεβαίωση.

Βάσει της απόφασης της Γενικής Συνέλευσης των μελών της ΕΣΗΕΑ (Μάιος 2006), οι δημοσιογράφοι αρνούμαστε να παραλάβουμε οποιαδήποτε ηλεκτρονική κάρτα καταγράφει τέτοια στοιχεία για εμάς. Σήμερα οι φωτογράφοι ειδοποιήθηκαν από τη διεύθυνση προσωπικού της εταιρίας να φωτογραφίσουν τους συντάκτες, προκειμένου να προχωρήσει η έκδοση των καρτών.

Καλούμε τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου και τον προεδρεύοντα του ΔΣ όπως έχουν υποχρέωση βάσει του καταστατικού της ΕΣΗΕΑ (άρθρα 2, 13 και 14) να επικοινωνήσουν με την εταιρία και να καταστήσουν σαφή τη θέση της ΕΣΗΕΑ. Επίσης να έρθουν σε επικοινωνία με τους διευθυντές των εφημερίδων και του ραδιοφωνικού σταθμού, οι οποίοι είναι μέλη της Ένωσης και να τους καταστήσουν σαφή τη θέση της γενικής συνέλευσης της ΕΣΗΕΑ για τις ηλεκτρονικές κάρτες.

Επειδή το θέμα είναι πολύ σοβαρό για τους συντάκτες που εργάζονται σε όλα τα μέσα ιδιοκτησίας της εταιρίας “Πήγασος”, παρακαλούμε να ενεργήσετε άμεσα και να μας κοινοποιήσετε γραπτά τα αποτελέσματα των συναντήσεων που οφείλετε να κάνετε.

Οι εκπρόσωποι των συντακτών

Εθνους και Εθνους της Κυριακής Ιωάννα Ηλιάδη
Goal News Σωτήρης Τριανταφύλλου
Ημερησία Γιώργος Παυλόπουλος
SENTRA FM 103,3 Νίκος Ζαμπάρας

Δεν υπάρχουν σχόλια: