Κυριακή 26 Ιουλίου 2009

ΞΕΝΙΟΣ 94.3

ΕΞΩ ΑΠΟ ΚΑΘΕ ΛΟΓΙΚΗ Η ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΡΑΔΙΟΦΩΝΟ ΑΝΩ ΛΙΟΣΙΩΝ ΞΕΝΙΟΣ 94.3

Δυόμιση χρόνια στην τοπική εξουσία συμπλήρωσε, η υποστηριζόμενη από τη Ν.Δ ,Δημοτική Αρχή των Ανω Λιοσίων.Ανέλαβε ένα ομολογουμένως δύσκολο έργο, αν αναλογιστεί κανείς την οικονομική κατάσταση του Δήμου με τα χρέη να φτάνουν σε δυσθεώρατα ύψη από την πιθανή κακοδιαχείρηση προηγουμένων διοικήσεων,αλλά και το γεγονός ότι μάλλον η περιοχή των Ανω Λιοσίων βρίσκεται μέσα στην δεκάδα των πιο δύσκολων και υποβαθμισμένων περιοχών της Ελλάδας κυρίως λόγω της 40χρονης παρουσίας της χωματερής .

Είναι πολύ νωρίς να ισχυριστεί κανείς αν ο Δήμαρχος και οι συνεργάτες του πέτυχαν η απέτυχαν στο έργο τους ,να αναβαθμίσουν την ποιότητα ζωής και την καθημερινότητα των πολιτών του Δήμου Ανω Λιοσίων, αλλά η όποια έξωθεν καλή μαρτυρία ΑΜΑΥΡΩΝΕΤΑΙ από την συμπεριφορά τους απέναντι στους 60 εργαζόμενους του Δημοτικού Ραδιοφώνου Ανω Λιοσίων ΞΕΝΙΟΣ 94.3.

Από την ανάληψη των καθηκόντων της Δημοτικής Αρχής το 2007 , ο ΞΕΝΙΟΣ και οι εργαζόμενοι αποτέλεσαν το κόκκινο πανί για τους διοικούντες. Ο στόχος ήταν και παραμένει να «αδειάσει» ο Σταθμός από εργαζόμενους για λόγους που μόνο ο Δήμαρχος και οι συνεργάτες του γνωρίζουν.

Ετσι λοιπόν επί δυόμιση χρόνια οι 60 επαγγελματίες εργαζόμενοι στον ΞΕΝΙΟ (δημοσιογράφοι-τεχνικοί- διοικητικό και λοιπό προσωπικό) παραμένουν όμηροι των διαθέσεων του Δημάρχου και των συνεργατών του, βιώνοντας μια απαράδεκτη για κάθε Ελληνα πολίτη και εργαζόμενο κατάσταση.

Ο Δήμαρχος (με την πλειοψηφία των μελών του Δημοτικού συμβουλίου) μέσα σ αυτά τα δυόμιση χρόνια έχει μεταξύ άλλων αποφασίσει:

1.Την μετατροπή του ραδιοφώνου σε ΑΕ με οικονομοτεχνική μελέτη που προβλέπει την λειτουργία του με 5 άτομα. Η μετατροπή αυτή δεν έχει προχωρήσει για άγνωστους λόγους

2.Την λύση και εκκαθάριση της Δημοτικής επιχείρησης Ραδιοφώνου Ανω Λιοσίων ΞΕΝΙΟΣ και την μεταβίβαση της άδειας στο ATTICA TV (πρώην ΘΡΙΑΣΙΟ TV) του Δήμου Ασπροπύργου. Η απόφαση αυτή δεν έχει υλοποιηθεί ακόμα για άγνωστους λόγους

3.Ξανά την μετατροπή του ραδιοφώνου σε ΑΕ διαδικασία που μάλλον βρίσκεται σε εξέλιξη αυτές τις μέρες.

-Οι εργαζόμενοι στον ΞΕΝΙΟ «πληρώνουν» την άρνησή τους να γίνουν με το ζόρι δημοτικοί υπάλληλοι αφού αυτό είναι το μεγαλεπήβολο σχέδιο της Δημοτικής Αρχής.

-Ο Δήμαρχος έχει επανειλημμένα ζητήσει τις υπογραφές των εργαζομένων στον Σταθμό, προκειμένου να μεταφερθούν στον Δήμο αλλά ούτε μια φορά δεν εμφάνισε μια σύμβαση για το καθεστώς εργασίας που θα έχουν παρά μόνο ζητάει να του δείξουν εμπιστοσύνη στις προφορικές του διαβεβαιώσεις. Φυσικά κανένας σοβαρός επαγγελματίας δεν μπορεί να στηριχθεί σε προφορικές διαβεβαιώσεις.
-Ο Δήμαρχος σε άλλους συνομιλητές ισχυρίζεται ότι έχει κλείσει τον Σταθμό και σε άλλους ότι έχει μετατρέψει το Σταθμό σε Α.Ε.

-
Οι εργαζόμενοι στον ΞΕΝΙΟ:

1.ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟΛΥΜΕΝΟΙ ΓΙΑΤΙ ΑΠΛΟΥΣΤΑΤΑ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΕΧΕΙ ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΘΕΙ ΚΑΜΙΑ ΑΠΟΛΥΣΗ

2.ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΙ ΣΕ ΕΠΙΣΧΕΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΔΙΕΚΔΙΚΩΝΤΑΣ ΤΑ ΔΕΔΟΥΛΕΥΜΕΝΑ ΤΟΥΣ

3.ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΝ ΤΗΝ ΚΑΤΑΒΟΛΗ ΤΩΝ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΩΝ ΤΟΥΣ ΕΙΣΦΟΡΩΝ ΣΤΑ ΤΑΜΕΙΑ ΚΑΘΩΣ ΑΥΤΕΣ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΚΑΤΑΒΛΗΘΕΊ ΓΙΑ ΠΟΛΥ ΜΕΓΑΛΟ ΧΡΟΝΙΚΟ ΔΙΑΣΤΗΜΑ ΜΕ ΟΤΙ ΑΥΤΟ ΣΥΝΕΠΑΓΕΤΑΙ

4. ΕΙΝΑΙ 3 ΜΗΝΕΣ ΑΠΛΗΡΩΤΟΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΛΑΒΕΙ ΤΟ ΘΕΡΙΝΟ ΕΠΙΔΟΜΑ ΑΔΕΙΑΣ

5.ΠΕΡΝΟΥΝ ΑΛΛΟ ΕΝΑ ΔΡΑΜΑΤΙΚΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ ΕΙΔΙΚΑ ΤΑ ΖΕΥΓΑΡΙΑ ΠΟΥ ΕΡΓΑΖΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΟΙ 2 ΣΤΟ ΣΤΑΘΜΟ ΚΑΙ ΟΣΟΙ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΑΛΛΗ ΔΟΥΛΕΙΑ.

6.ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΙ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΣΤΟ ΣΤΑΘΜΟ ΓΙΑΤΙ ΕΚΕΙ ΕΙΝΑΙ Ο ΧΩΡΟΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΑΠΟ «ΧΟΜΠΙ» ΟΠΩΣ ΔΙΑΛΑΛΕΙ Η ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ

7.ΘΕΩΡΟΥΝ ΟΤΙ ΚΑΝΕΝΑΣ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΝΑ ΠΑΙΖΕΙ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ ΣΤΙΣ ΠΛΑΤΕΣ ΤΟΥΣ

8.ΕΙΝΑΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΚΑΙ ΟΧΙ ΖΩΑ ΓΙΑ ΝΑ ΤΟΥΣ ΣΥΜΠΕΡΙΦΕΡΟΝΤΑΙ ΜΕ ΤΟ ΧΕΙΡΟΤΕΡΟ ΤΡΟΠΟ ΕΔΩ ΚΑΙ ΔΥΟΜΙΣΙ ΧΡΟΝΙΑ.

ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΚΑΠΟΙΟΙ ΝΑ ΕΝΔΙΑΦΕΡΘΟΥΝ ΓΙΑ ΑΥΤΟΥΣ ΤΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ. ΕΙΝΑΙ ΩΡΑ ΓΙΑ ΠΡΑΞΕΙΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΓΙΑ ΛΟΓΙΑ ΑΠΟ ΑΥΤΑ ΧΟΡΤΑΣΑΜΕ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: