Δευτέρα 11 Οκτωβρίου 2010

Καταγγελία για το ΣΚΑΙ Ηρακλείου Κρήτης


Ένας ακόμη Ραδιοφωνικός Σταθμός στην Κρήτη, επικαλούμενος την οικονομική κρίση, αποφάσισε να υποστείλλει τη σημαία της ενημέρωσης, στέλνοντας στην ανεργία εργαζόμενους που είχαν ως κύρια απασχόληση την εργασία τους στο σταθμό και που για χρόνια προσέφεραν στην απρόσκοπτη λειτουργία του.
Πρόκειται για το ΣΚΑΙ ΚΡΗΤΗΣ, ο ιδιοκτήτης του οποίου επιχειρηματίας Αλέξανδρος Δανδάλης, αφού πρώτα ζήτησε από τους εργαζόμενους να προσαρμοστούν σε ευέλικτες εργασιακές σχέσεις, τους απέλυσε, με το αιτιολογικό ότι δεν μπορούσε να ανταποκριθεί στις οικονομικές απαιτήσεις, παρότι οι δημοσιογράφοι και οι υπόλοιποι εργαζόμενοι έδειξαν καλή διάθεση για να μη χάσουν τη δουλειά τους και να δεχθούν τις νέες συνθήκες. Ο κ. Δανδάλης εν μία νυκτί, αφού απέλυσε τους συναδέλφους, προσέλαβε άλλους που ΄΄πρόθυμα΄΄ δέχτηκαν να προσφέρουν την εργασία τους, αδιαφορώντας για το γεγονός πως με την στάση τους, διευκόλυναν την εργοδοσία να απολύσει κάποιους άλλους.
Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Πελοποννήσου - Ηπείρου - Νήσων καταγγέλει την πολιτική του ιδιοκτήτη του ΣΚΑΙ KΡΗΤΗΣ κ.Δανδάλη, που εισάγει νέα ήθη στο ραδιοφωνικό χάρτη του Ηρακλείου, με τη λογική του ΄΄φύγε συ, έλα συ΄΄, τακτική που μπορεί να το εφαρμόζει στις άλλες επιχειρήσεις του, ουδεμία θέση έχει σε ένα Μέσο Ενημέρωσης που υπηρετεί άλλους σκοπούς.
Παράλληλα το Δ.Σ. εφιστά την προσοχή στους συναδέλφους, να είναι προσεκτικοί στις επιλογές τους και στις δύσκολες εργασιακές συνθήκες να μην αφήνουν αυτήν την ιδιότυπη΄΄ ανθρωποφαγία΄΄ και τις συνθήκες ζούγκλας, να εξαφανίζουν το αίσθημα αλληλεγγύης που θα έπρεπε να χαρακτηρίζει τον κλάδο.
Τέλος επισημαίνει πως τα πειθαρχικά όργανα της Ένωσης δεν θα προσπεράσουν τέτοιες συμπεριφορές, που δοκιμάζουν τις σχέσεις μεταξύ μας, βάζοντας μας σε αντιπαράθεση σε μια περίοδο που όλοι μαζί θα έπρεπε να αντισταθούμε στη δύσκολη συγκυρία.


ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΗΣ ΕΣΗΕΠΗΝ

Δεν υπάρχουν σχόλια: