Παρασκευή 15 Οκτωβρίου 2010

Εκπέμπουμε SOS


Εκπέμπουμε SOS για τα απίστευτα που συμβαίνουν μέσα στην εταιρεία που εργαζόμαστε! Συνάδελφοι, μιλάμε όχι απλά για γαλέρα, αλλά για Νταχάου εργασιών σχέσεων.
Ακούστε-διαβάστε το απίστευτο που μας πρότεινε η εργοδοτική πλευρά (εκδότης και ιδιοκτήτης). Επειδή η εταιρεία δεν πάει καλά, μας πρότεινε εικονική απόλυση, δηλαδή να υπογράψουμε τα χαρτιά ότι απολυθήκαμε, αλλά χωρίς να πάρουμε αποζημίωση, να γραφτούμε στον ΟΑΕΔ και μετά αυτός να μας έχει στην εταιρεία του να δουλεύουμε με μισθό 200 ευρώ το μήνα και εργασία 10 ημέρες το μήνα!
Θέλουμε τη βοήθειά σας. Δεν είναι απλό ούτε αστείο. Ήδη συνάδελφοί μας έχουν επιλέξει το νέο καθεστώς. Στην εταιρεία του Παπατριανταφύλλου εργαζόμαστε 50 άνθρωποι. Είχαμε ξεκινήσει 90. Ο τύπος, από ό,τι έχουμε καταλάβει, θέλει να γλιτώσει τα χρήματα της απόλυσης, να συνεχίσει τα βγάζει τα περιοδικά στο περίπτερο και να τα παίρνει από τις εταιρείες αυτοκινήτων που τον συντηρούν. Δεν πρέπει να το αφήσουμε να περάσει. Πρέπει να τσακίσουμε τις συνθήκες γκούλαγκ όσο είναι ακόμη νωρίς.
Για τι άτομο μιλάμε θα αναρωτιέστε; Η εργοδοτική πλευρά έχει μια εταιρεία διοργανώσεως εκδηλώσεων και κάνει το γνωστό Athens Tuning Show (εκθέσεις αυτοκινήτων, εκδηλώσεις, καλεσμένοι κλπ.). Η εργοδοτική πλευρά μόνο από αυτή την εκδήλωση βγάζει κάθε χρόνο «μαύρα» πάνω από 1 εκατ. ευρώ (το 10% των εισιτηρίων δηλώνει στην εφορία).
Με αυτά και με άλλα, η εργοδοτική πλευρά έχει κάνει εξοχικά σπίτια. Επίσης έχει αγοράσει τεράστιες εκτάσεις οικοπέδων στην Αττική. Όλα αυτά τα έκανε με όλους εμάς μαζί τους εργαζόμενους που δουλεύουμε νύχτα-μέρα μέσα στην εταιρεία. Μετά από όλα αυτά που του έχουμε προσφέρει θέλει να μας 'ξηγηθεί με αυτό τον τρόπο. Είναι δίκαιο;
Να σημειωθεί ότι όσοι του λένε ότι δεν συμφωνούν με το καθεστώς που τους έχει προτείνει δεν τους απολύει για να τους αποζημιώσει και επίσης δεν τους πληρώνει και το μισθό. Κι όμως, συμβαίνει.

ΚΑΝΤΕ ΚΑΤΙ ΓΙΑ ΝΑ ΜΑΣ ΒΟΗΘΗΣΕΤΕ. ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΠΑΝΤΟΥ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΑΥΤΗ.

Εργαζόμενοι στο γκούλαγκ της Option Press

Λάβαμε και δημοσιεύουμε την απάντηση της εργοδοτικής πλευράς, όπως η δεοντολογία ορίζει. Επειδή αρχειοθετήσαμε το mail της καταγγελίας και είναι μέσα από την εταιρία, μάλλον ο ανώνυμος συντάκτης του έχει κάποια σχέση με την εταιρία, αντίθετα με το ότι ο κ. Παπατριανταφύλλου, πιστεύει. Για τα περαιτέρω ας απευθυνθεί ο κ. Παπατριανταφύλου στα συνδικάτα του κλάδου ΠΟΕΣΥ, ΕΣΠΗΤ, ΕΠΗΠΤ για να συναντηθούν να εξετάσουν το τι συμβαίνει και δεν συμβαίνει εκεί και εμείς θα αναρτήσουμε το πόρισμά τους, με ιδιαίτερη χαρά μάλιστα αν όλα είναι ρόδινα. Ήδη κοινοποιήσαμε τις δύο επιστολές σε αυτά.
Υ.Γ. αντικαταστήσαμε τους προσωπικούς χαρακτηρισμούς σε βάρος του κ. Παπατριανταφύλλου με τη φράση η "εργοδοτική πλευρά", καθώς και τις περιοχές που φέρεται να έχει σπίτια, διότι μας αφορά (ως έχοντες έννομο συμφέρον για τήρηση των ΣΣΕ και των ασφαλιστικών ρυθμίσεων για τον κλάδο) η διαπίστωση αν εργασιακά συμβαίνουν ή όχι τα όσα αναφέρονται, με στόχο την επίλυση των προβλημάτων, όπου αυτά υπάρχουν και όχι η στοχοποίηση προσώπων ή ιδιοκτησιών. Η ίδια λογική (προσωπικοί χαρακτηρισμοί)οδήγησε και στη διαγραφή του σχολίου, που τάσσονταν υπέρ της αρχικής καταγγελίας.

2)Αγαπητοί κύριοι,

Με έκπληξη διαπιστώσαμε την ανάρτηση ενός πρωτοφανώς συκοφαντικού δημοσιεύματος το όποιο αναφέρεται στις εταιρείες OPTION PRESS και FUTURE PROMOTIONS καθώς και στον Κωνσταντίνο Παπατριανταφύλλου. Εκτός της αναλήθειας και του υποφαινόμενου εξωγενούς δόλου που είναι διάχυτη σε όλο το κείμενο, γίνεται ξεκάθαρο από το ύφος, το ήθος και τις ανακρίβειες, ότι ο ανώνυμος συντάκτης του ουδεμία σχέση έχει με την εταιρεία και έχει προφανή σκοπό να πλήξει όλους τους παραπάνω φορείς και κατά επέκταση τους πραγματικούς εργαζόμενους της εταιρείας.

Επιθυμούμε άμεσα την τηλεφωνική επικοινωνία μαζί σας, καθώς θα πρέπει να σταματήσει άμεσα η συκοφαντική ανάρτηση του και σας παρακαλούμε να μας κοινοποιηθεί άμεσα η ταυτότητα και η ηλεκτρονική διεύθυνση του συκοφάντη.

Εκτιμούμε εκ των πρότερων την συνεργασία σας σε σχέση με τα ανωτέρω και επιφυλασσόμαστε για της άσκηση κάθε νόμιμου δικαιώματος των ανωτέρω φορέων .

Με τιμή,

Κωνσταντίνος Παπατριανταφύλλου




3)από αναζήτηση που κάναμε αλιεύσαμε από τους προηγούμενους μήνες, τις ακόλουθες καταγγελίες για το ίδιο θέμα που δημοσιεύτηκαν στο blog των συναδέλφων του σχήματος "Παρατύπως" της ΕΣΠΗΤ:

18 February 2010
Άλλο ένα κάτεργο στον περιοδικό τύπο http://paratypos.blogspot.com/2010/02/blog-post_8681.html


05 April 2010
Εργαζόμενοι στη σκοτεινή πλευρά των Μέσων Ενημέρωσης
http://paratypos.blogspot.com/2010/04/blog-post_07.html

Δεν υπάρχουν σχόλια: