Πέμπτη 14 Οκτωβρίου 2010

Συνέλευση εργαζομένων στην Χ.Κ. ΤΕΓΟΠΟΥΛΟΣ

Παρουσία εργαζομένων από όλες τις ειδικότητες(συντάκτες, διοικητικοί, τεχνικοί) έγινε την Τετάρτη το απόγευμα η γενική συνέλευση των εργαζομένων στην εφημερίδα Ελευθεροτυπία, με αφορμή την απόλυση του αρχισυντάκτη του οικονομικού της Κυριακάτικης Ελευθεροτυπίας και διευθυντή του enet(ηλεκτρονική έκδοση) Γ. Παπαγεωργίου, αλλά και τις ευρύτερες εξελίξεις τόσο στην Χ.Κ. ΤΕΓΟΠΟΥΛΟΣ όσο και στον κλάδο.
Όπως ανέφερε ο εκπρόσωπος των δημοσιογράφων η ιδιοκτήτρια της εφημερίδας Μ. Τεγοπούλου διαβεβαίωσε για μία ακόμη φορά ότι δεν θα γίνουν άλλες απολύσεις, χωρίς όμως να αναφέρει την αιτιολογία της απόλυσης του Γ. Παπαγεωργίου. Στη συνέλευση παραβρέθηκε και η σύζυγος του απολυμένου αρχισυντάκτη, μιας και ο ίδιος βρίσκεται στο σπίτι με αναρρωτική άδεια, καθώς την ημέρα που του κοινοποιήθηκε η απόλυση, λιποθύμησε και μετέβη με αυτοκίνητο συναδέλφου στο νοσοκομείο.
Στη συνέλευση παρά τις αντεγκλήσεις μεταξύ συναδέλφων με μπηχτές και υπονοούμενα, επικράτησε τελικά ψυχραιμία και τονίστηκε η ανάγκη ενότητας όλων των εργαζομένων στην επιχείρηση και τον κλάδο για ν αντιμετωπιστούν οι προκλήσεις και η λαίλαπα των αντεργατικών επιθέσεων.
Στο ψήφισμα που ενέκρινε η γενική συνέλευση οι εργαζόμενο ζητούν:

-Να ανακληθεί η απόλυση του Γ. Παπαγεωργίου, εξουσιοδοτώντας τα σωματεία του κλάδου να προχωρήσουν σε απεργιακή κινητοποίηση σε περίπτωση που το αίτημα δεν γίνει αποδεκτό.
-Να ανακληθούν οι πρόσφατες απολύσεις περί των 40 τεχνικών. Η ιδιοκτησία της εφημερίδας ανέστειλε μεν πριν λίγο καιρό την απόλυση πέντε συναδέλφων τεχνικών που καλύπτονταν συνδικαλιστικά από την ΕΤΗΠΤΑ, όχι όμως και των υπολοίπων που δεν καλύπτονταν, όπως ανακοινώθηκε στη συνέλευση, από κάποιο σωματείο. Το ψήφισμα λοιπόν ζητά να ανακληθεί η απόλυση και των εν λόγω εργαζομένων και καλεί τα σωματεία του κλάδου να κινητοποιηθούν αναλόγως.
-Επαναλαμβάνει την ετοιμότητα των εργαζομένων στην Χ.Κ. ΤΕΓΟΠΟΥΛΟΣ για απεργιακές κινητοποιήσεις, στην περίπτωση που υπάρξουν νέες απολύσεις.
-Εκφράζει την συμπαράσταση στους εργαζόμενους και απολυμένους στον ΔΟΛ, ΠΗΓΑΣΟ και ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΓΡΑΜΜΑΤΑ.
-Καλεί τα σωματεία να ενεργοποιήσουν τα απεργιακά τους ταμεία για τους απεργούς και απολυμένους του ΔΟΛ και όποιον άλλο εργαζόμενο επιχείρησης αντιμετωπίζει παρόμοια προβλήματα
-Καλεί τους συναδέλφους να δείξουν εμπράκτως την αλληλεγγύη στους εργαζόμενους του ΔΟΛ, με τη φυσική τους παρουσία στις κινητοποιήσεις, εκδηλώσεις κλπ, καθώς και την οικονομική τους στήριξη.
Η γενική συνέλευση ενέκρινε επίσης πρόταση για τη σύσταση εργασιακής επιτροπής. Την ερχόμενη εβδομάδα θα γίνει νέα συνέλευση για να μετάσχουν όσο το δυνατόν περισσότεροι εργαζόμενοι σε αυτήν, με θέμα την εκλογή των μελών της υπό σύσταση επιτροπής.

Δεν υπάρχουν σχόλια: