Σάββατο 9 Οκτωβρίου 2010

Συνεχίζεται η απεργία στο ΔΟΛ τη Δευτέρα


Νέα 24ωρη απεργία στον ΔΟΛ, κήρυξε η ΠΟΕΠΤΥΜ, δευτεροβάθμιο όργανο των μελών διοικητικών υπαλλήλων της ΕΠΗΕΑ. Η απεργία θα γίνει από τις 06:00 το πρωί της Δευτέρας 11 Οκτωβρίου 2010 έως τις 06:00 το πρωί της Τρίτης. Ο συνεχής αγώνας των εργαζομένων στον ΔΟΛ αρχίζει να αποκτά άλλο νόημα, και δίνει κουράγιο σε όλους τους συναδέλφους σε όλα τα Μέσα. Ο αγώνας τους γίνεται ο εφιάλτης των συμβιβασμένων ηγεσιών του Κλάδου.

4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Δυο ερωτήσεις:

α) Τελικά, αφού δεν μας λένε τα επίσημα όργανα, πείτε μας εσείς τι έγινε την Πέμπτη στο Διασωματειακό;
Ποια ήταν η στάση της ΕΣΗΕΑ;
Αναμένεται να συνεδριάσει για να αποφασίσει απεργία στον ΔΟΛ ή σε όλα τα Μέσα;

β) Ποια η διαφορά εργαζομένων που ανήκουν στην ΠΟΕΠΤΥΜ και όσων ανήκουν στην ΕΠΗΕΑ (έτσι για να μαθαίνουμε!);

Συνεχίστε την καλή δουλειά!

Financial Crimes είπε...

ΕΣΗΕΑ και ΕΤΗΠΤΑ ήταν κατά των απεργιακών κινητοποιήσεων (και στο ΔΟΛ και γενικά στον κλάδο των ΜΜΕ), ενώ όλοι οι άλλοι δήλωναν υπέρ. Μάλιστα όταν η πίεση μεγάλωσε, ο Σόμπολος επικαλούμενος ότι η ΕΣΗΕΑ δεν έχει πάρει απεργιακή απόφαση και ότι έχει δουλειά, την κοπάνησε. Νέο διασωματειακό θα γίνει μέσα στη βδομάδα, δεν ξέρουμε όμως πότε γιατί δεν έχει οριστεί. Κάτι ακούγεται για Τρίτη.

Financial Crimes είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
Financial Crimes είπε...

Άλλη μια προσθήκη: ΠΟΕΠΤΥΜ είναι η ομοσπονδία των ενώσεων των διοικητικών υπαλλήλων και η ΕΠΗΕΑ είναι μέλος της, όπως και οι αντίστοιχες ενώσεις της επαρχίας. Αντίστοιχο παράδειγμα από το δημοσιογραφικό χώρο είναι η ΠΟΕΣΥ που μέλη της είναι οι δημοσιογραφικές ενώσεις, όπως πχ η ΕΣΗΕΑ. Η ενεργοποίηση της ΠΟΕΠΤΥΜ είναι θετική εξέλιξη γιατί ενεργοποιεί και τις άλλες ενώσεις διοικητικών υπαλλήλων, ειδικά τώρα που η οικονομική πίεση στους απεργούς, επιβάλλει και δράσεις οικονομικής στηριξης.