Δευτέρα 22 Αυγούστου 2011

Mήνυμα συμπαράστασης

Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ για την απεργία στα ΜΜΕ της Θεσσαλονίκης

Συντονιστική επιτροπή Θεσσαλονίκης ― Τηλέφωνο Επικοινωνίας: 6976626582
http://antarsyathessaloniki.wordpress.com/- www.antarsya.org - info@antarsya.org

Θεσσαλονίκη, 22.8.2011

Δελτίο τύπου

Αλληλεγγύη στο δίκαιο αγώνα των εργαζομένων στα ΜΜΕ της Θεσσαλονίκης
Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ χαιρετίζει το δίκαιο απεργιακό αγώνα των εργαζομένων στα ΜΜΕ της πόλης οι οποίοι ζητούν να πληρωθούν τα δεδουλευμένα τους. Είναι απαράδεκτο το γεγονός ότι οι εργοδότες στις εφημερίδες Θεσσαλονίκη, Μακεδονία και Σπορ του Βορρά, όπως και στο Metrosport αφήνουν τους εργαζόμενους απλήρωτους σε αυτή τη δύσκολη εποχή. Η οικονομική αδυναμία που επικαλούνται είναι ουσιαστικός εκβιασμός ώστε οι εργαζόμενοι να δουλέψουν χωρίς να λαμβάνουν αυτά τα λίγα που δικαιούνται προκειμένου να μη χάσουν τη δουλειά τους είτε απολυόμενοι είτε με το κλείσιμο του μέσου που εργάζονται. Πρόκειται για μια πρακτική που τη βλέπουμε να ακολουθείται σχεδόν γενικευμένα από την εργοδοσία στα ΜΜΕ της Θεσσαλονίκης, της Αθήνας και όλης της χώρας.
Εκεί έχει οδηγήσει η πολιτική κυβέρνησης-ΕΕ-ΔΝΤ που με τα Μνημόνια και την προπαγάνδα ότι οι εργοδότες δεν πρέπει να έχουν υποχρεώσεις γιατί προσφέρουν θέσεις εργασίας, έχουν ρημάξει τις ζωές των εργαζομένων και έχουν κάνει ασύδοτη την εργοδοσία. Γνωρίζει εξάλλου ότι μπορεί να μην τηρεί και τις λίγες υποχρεώσεις που της άφησε η εργατική νομοθεσία του Μνημονίου και η επίθεση στις συμβάσεις, γιατί έχει την απόλυτη στήριξη της κυβέρνησης.
Δυο φορές απαράδεκτη είναι η στάση της εργοδοσίας στο Metrosport που επανειλημμένα προχώρησε στην έκδοση απεργοσπαστικού φύλλου. Είναι φανερό ότι για να νικήσει ο αγώνας χρειάζεται κάθε εργαζόμενο στα ΜΜΕ. Χρειάζεται όμως και τη συμπαράσταση και αλληλεγγύη όλων των εργαζόμενων και ειδικά των σωματείων γιατί να απομονωθεί η εργοδοσία και να μπει ένα τέρμα σε αυτές τις απεργοσπαστικές-αντεργατικές πρακτικές.
Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ καλεί σε αγώνα ώστε κανένας κλάδος να βρεθεί απομονωμένος. Στην κοινή πάλη ενάντια στην αντεργατική πολιτική της απλήρωτης και ανασφάλιστης εργασίας, των απολύσεων και της ανεργίας που φέρνει το Μνημόνιο πρέπει να βρεθούν όλοι οι εργαζόμενοι μαζί. Με την πάλη σε κάθε χώρο εργασίας και κάθε κλάδο, με τον πανεργατικό αγώνα θα μπει φρένο στην αυθαιρεσία της εργοδοσίας, θα ανοίξει ο δρόμος για την ανατροπή του Μνημονίου ΠΑΣΟΚ-ΕΕ-ΔΝΤ και της κυβέρνησης.

Δεν υπάρχουν σχόλια: