Δευτέρα 1 Αυγούστου 2011

Αγώνας ενάντια στο ξεπούλημα

Λάβαμε και αναρτούμε το ακόλουθο δελτίο τύπου


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

12 μήνες στα ΕΑΣ, η Διοίκηση της εταιρείας με τη δική μας “τρόικα” (Aνδριάνης – Τρυφιάτης – Φελώνης) έναν απολογισμό έχουν να παρουσιάσουν: ΔΙΑΛΥΣΗ των πάντων. Και σήμερα έχουν το θράσος με ένα επαίσχυντο δελτίο τύπου να ρίχνουν τα βάρη στους εργαζόμενους και να συκοφαντούν τον αγώνα μας με ψέματα και ανακρίβειες. Απαντάμε στα ψέματά τους με τη σειρά που τα έγραψαν:
Ψέμα 1ο: Η απόφαση για κατάληψη της κεντρικής διοίκησης και για 24ωρες επαναλαμβανόμενες απεργίες στα εργοστάσια πάρθηκε με συντριπτική πλειοψηφία της Κοινής Γενικής Συνέλευσης των εργαζομένων Υμηττού – Αιγίου – Λαυρίου – Μάνδρας – Ελευσίνας – Κεντρικών. Είναι η ύστατη ενέργεια που κάνουμε για να σταματήσουμε το ξεπούλημα και τη διακοπή της λειτουργίας της εταιρείας που μεθοδεύει η κυβέρνηση με την πολιτική των μεσοπρόθεσμων μνημονίων και εφαρμόζει πιστά η διοίκηση.
Ψέμα 2ο: Η διεκδίκηση της εφάπαξ ασφαλιστικής παροχής από το συμβόλαιο με την ασ φαλιστική εταιρεία είναι σαφώς αίτημα των εργαζομένων, αλλά όχι το πρώτο και σημαντικότερο. Αποτέλεσε όμως τη σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι εξαιτίας της κοροϊδίας και του εμπαιγμού των εργαζομένων από τη διοίκηση και το Υπουργείο Άμυνας. Αφού προσπάθησαν με νύχια και με δόντια να μας εξαναγκάσουν να γίνουμε αυτόχειρες και απέτυχαν να υπογράψουμε τη Συλλογική Σύμβαση χωρίς το συμβόλαιο αυτό, τώρα δηλώνουν ότι είναι αρμοδιότητα του υπουργείου Άμυνας η τήρησή του. Μέχρι χθες δήλωναν οι ίδιοι και οι αρμόδιοι Υπουργοί Άμυνας (κ.κ. Μπεγλίτης, Σπηλιόπουλος), ότι είναι αρμοδιότητα του υπουργείου Οικονομικών !!! Ενώ δήλωναν και το αντιμετώπιζαν μέχρι σήμερα και στην πράξη έτσι όπως είναι – ασφαλιστική παροχή, σήμερα το βαφτίζουν «αποζημίωση συνταξιοδότησης» για να το πετσοκόψουν. Η μόνη αλήθεια που λένε – και αυτή μισή – και αποδεικνύει τις μεθοδεύσεις τους είναι ότι το ερώτημα έχει τεθεί από το Φεβρουάριο (5,5 μήνες και όχι 3).
Εμείς αυτό που γνωρίζουμε καλά είναι ότι το συμβόλαιο είναι εφάπαξ ασφαλιστική παροχή χρόνων – από το 1983 – και δεν χωράει στη γκιλοτίνα των άρθρων του ν. 3891/10.
Ψέμα 3ο: Τα χρέη της εταιρείας δεν είναι 1,2 δις € αλλά 840 εκ. €. Απλά τα φουσκώνουν για να ταιριάξει καλύτερα στο κάδρο του ξεπουλήματος της τελευταίας παραγωγικής κρατικής αμυντικής βιομηχανίας και βέβαια πουθενά δεν αναφέρουν ότι ευθύνη για τα χρέη και τα ελλείμματα των ΕΑΣ δεν έχουν οι εργαζόμενοι, αλλά οι διοικήσεις και οι κυβερνήσεις.
Ψέμα 4ο: Οι εργαζόμενοι είμαστε απλήρωτοι – μας χρωστάνε τις αποδοχές για όλο τον Ιούλιο, τις αποδοχές για την άδεια και τον Αύγουστο, ενώ έχουν “εξασφαλίσει” μόνο τα χρήματα για το επίδομα αδείας (200 € !!!).
Το μόνο που επιδιώκουν είναι να μας διώξουν σε άδεια για να είναι ελεύθεροι να οργανώσουν ανενόχλητα το ξεπούλημα.
Ψέμα 5ο: Οι λειτουργικές και οικονομικές επιπτώσεις από την κατάληψη και τη διακοπή της λειτουργίας των κεντρικών γραφείων και των εργοστασίων της εταιρίας είναι ασήμαντες, μπροστά στις αντίστοιχες επιπτώσεις της εγκατάλειψης της εταιρείας και της αδιαφορίας του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας, πρώτα επί 9 μήνες να ορίσει διοίκηση, ακολούθως επί 8 μήνες να εγκρίνει το στρατηγικό σχέδιο, συνολικά επί 22 μήνες να εξασφαλίσει δουλειά και χρηματοδότηση και πάει λέγοντας.
Σε ότι αφορά τα «την ασφάλεια αμυντικών θεμάτων» ΜΗ ΦΟΒΑΣΤΕ. Όσο είμαστε εμείς οι 1040 εργαζόμενοι, τίποτα ΔΕΝ ΚΙΝΔΥΝΕΥΕΙ και ΔΕΝ ΧΑΝΕΤΑΙ. Άλλοι κάνουν την εταιρεία και τη χώρα ξέφραγο αμπέλι στους ξένους, στρατηγέ Ανδριάνη.
Ψέμα 6ο: Κατηγορούν τους εργαζόμενους και την μόλις πριν δύο μέρες κατάληψη για την καθυστέρηση του δανείου γιατί θέλουν να κρύψουν επιμελώς την αλήθεια: υπαίτιοι για την καθυστέρηση του δανείου δεν είναι οι κινητοποιήσεις των εργαζομένων, αλλά οι τράπεζες που δεν υπολογίζουν πια την εγγύηση του ελληνικού δημοσίου και συμβάλει σ’ αυτό η ανεπάρκειά τους και η ανικανότητα των «σοφών» οικονομικο-διοικητικών διευθυντών που αυτοί πρόσφατα όρισαν για να κάνουν τα παιχνίδια τους.
Ψέμα τελευταίο και φαρμακερό:
Το αύριο της εταιρείας, το αύριο των εργαζομένων, το αύριο στη δυνατότητα της χώρας να έχει τη μεγαλύτερη δυνατή αυτονομία και ανεξαρτησία στον εφοδιασμού των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων, ως μιας στοιχειώδους εξασφάλισης της Εθνικής Κυριαρχίας και Ανεξαρτησίας, το υπερασπιζόμαστε εμείς που αγωνιούμε να παραμείνει σε λειτουργία και υπό πλήρη δημόσιο έλεγχο η εταιρεία. Γιατί αλλοίμονο, αν μερικές ώρες ή έστω και μέρες κατάληψης της εταιρείας τα θέτουν αυτά σε κίνδυνο, τότε τι να πούμε για την οριστική διάλυση και το ξεπούλημα που μεθοδεύετε και θα ολοκληρώσετε εσείς κύριοι εν αποστρατεία Ανδριάνη και Τρυφιάτη, εσείς κύριοι θεματοφύλακες του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας Μπεγλίτη και Σπηλιόπουλε!!!
Και κάτι άλλο. Ένας τέτοιος αγώνας δεν ήταν ποτέ ούτε αδικαιολόγητος ούτε βεβαίως παράνομος. Δεν ήταν ούτε την εποχή της μεγάλης σφαγής των ΔΕΚΟ του ΄91 κε Φελώνη, όταν δηλώνατε ανυπόταχτος συνδικαλιστής πρόεδρος του ΕΚΑ, δεν είναι ούτε και τώρα, την εποχή της αποικιοκρατίας του Δ.Ν.Τ. και της Ε.Ε. που δηλώνετε μάνατζερ.
Εμείς πάντως οι εργαζόμενοι στα Ελληνικά Αμυντικά Συστήματα και στις θυγατρικές τους:
· Συνεχίζουμε τον αγώνα.
· Αντιστεκόμαστε στο ξεπούλημα της ΕΒΟ-ΠΥΡΚΑΛ.
· Υπερασπίζουμε τη δουλειά μας και το ψωμί των οικογενειών μας.

Υμηττός, 29.07.2011
Τα Σωματεία Εργαζομένων

ΕΑΣ ΑΒΕΕ ΥΜΗΤΤΟΥ
ΕΑΣ ΑΒΕΕ ΑΙΓΙΟΥ
ΕΑΣ ΑΒΕΕ ΕΛΕΥΣΙΝΑΣ
ΕΑΣ ΑΒΕΕ ΛΑΥΡΙΟΥ
ΕΑΣ ΑΒΕΕ ΜΑΝΔΡΑΣ
ΕΑΣ ΑΒΕΕ ΚΕΝΤΡΙΚΩΝ ΓΡΑΦΕΙΩΝ

ΗΛΕΚΤΡΟΜΗΧΑΝΙΚΗΣ ΚΥΜΗΣ ΕΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια: