Πέμπτη 25 Αυγούστου 2011

Αποδόμηση του σχεδίου Μόσιαλου



Συνέντευξη Τύπου της ΠΟΣΠΕΡΤ, με τη συμμετοχή ΠΟΕΣΥ και ΕΣΗΕΑ, δόθηκε σήμερα στο αμφιθέατρο της ΕΤ1 στην Κατεχάκη. Στην εισήγηση παρουσιάστηκαν πλήρη στοιχεία για την ΕΡΤ (εμείς επισυνάπτουμε μόνο μια μικρή παράγραφο για τις προσλήψεις) από τα οποία προκύπτει η πραγματική εικόνα της ΕΡΤ και όχι οι εκθέσεις ιδεών του κ. Μόσιαλου, τον οποίο κάλεσαν σε διάλογο οι εκπρόσωποι της ΠΟΣΠΕΡΤ. Για την απεργιακή τακτική που ακόμα δεν ακούστηκε τίποτα από τα συνδικάτα, μας καλύπτει η ανακοίνωση που μοιράσαμε σαν FC και στη συγκέντρωση της Αγίας Παρασκευής και σε αυτή της Κατεχάκη.
Επίσης έγιναν χαιρετισμοί από τον εκπρόσωπο Τύπου των Οικολόγων Πράσινων, του εκπροσώπου του Πανελλήνιου Μουσικού Συλλόγου και του Πέτρου Κωνσταντίνου (βίντεο) δημοτικού συμβούλου Αθήνας (Ανταρσία στις γειτονιές της Αθήνας).



Προσλήψεις προσωπικού

Τα τελευταία χρόνια από το τακτικό προσωπικό της ΕΡΤ, έχουν αποχωρήσει πάνω από 1000 εργαζόμενοι, λόγω συνταξιοδότησης, χωρίς να αναπληρωθούν οι κενές θέσεις τους. Παράλληλα πέρσι διεκόπη η σύμβαση σε περίπου 1200 εργαζόμενους με σύμβαση έργου και προκηρύχτηκαν διαγωνισμοί για την πλήρωση μόνο 700 θέσεων με Σύμβαση Ορισμένου Χρόνου. Είναι προφανής η έλλειψη προσωπικού αιχμής (οφειλόμενες ημέρες ανάπαυσης 25.000), αλλά και σε όλους τους κλάδους. Η ΕΡΤ απασχολεί αναλογικά τους λιγότερους! υπαλλήλους απ’ όλα τα ραδιοτηλεοπτικά μέσα της Ευρώπης και της Ελλάδας. Η πρόσφατη εμπειρία μας δίδαξε ότι με το θεσμό των ΣΟΧ δεν λύνεται το πρόβλημα, λόγω της περιορισμένης χρονικής διάρκειας ενός ή δύο ετών που μπορούν να καλύψουν. Επιμένουμε ότι ο θεσμός των συμβασιούχων πρέπει να καταργηθεί για εργαζόμενους στο δημόσιο τομέα, που καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες. Πάντως για όσο υπάρχουν ακόμα αυτές οι μορφές ζητάμε να εξαιρεθούν οι εργαζόμενοι στην ΕΡΤ, από το Π.Δ. 164, ως προς τον περιορισμό των 2 χρόνων. Να προκηρυχθούν προσλήψεις του αναγκαίου τακτικού προσωπικού μέσω ΑΣΕΠ. Επίσης πρέπει να δοθεί η δυνατότητα στην ΕΡΤ να μπορεί να συνάπτει περιορισμένου αριθμού συμβάσεις έργου – πραγματικές συμβάσεις έργου - με προκήρυξη, για να μπορούν κάποιες εσωτερικές παραγωγές να γίνουν απρόσκοπτα και να μην παρατηρείτε το φαινόμενο της ακύρωσης τους ή να ωθούνται στο να γίνονται μικτές παραγωγές ή ακόμα και εξωτερικές.

Δεν υπάρχουν σχόλια: