Τρίτη 6 Σεπτεμβρίου 2011

ΕΣΗΕΑ: Στον κόσμο τους

Στον κόσμο τους οι καρεκλοκένταυροι της ΕΣΗΕΑ εξακολουθούν να κρατούν τον κλάδο σε ομηρεία. Ήδη των διαδικασιών για τη συγκρότηση προεδρείου, ηγείται ο εκπρόσωπος της Πρωτοβουλίας για την Ανατροπή Γ. Αγγέλης, που έχει για σήμερα συγκαλέσει συμβούλιο σε μια τελευταία απέλπιδα προσπάθεια συγκρότησης προεδρείου.
Την προηγούμενη Τρίτη η συνεδρίαση διακόπηκε και θα ξανάρχιζε την επόμενη ημέρα με ονόματα των υποψηφίων για το αναλογικό προεδρείο στο οποίο είχε υπάρξει κατ' αρχήν συμφωνία.
Μεταξύ άλλων προέκυψε ανεπίσημη πρόταση για πρόεδρο Κανέλη και γραμματέα Τρίμη η οποία όμως δεν τέθηκε σε ψηφοφορία παρά μόνο "αναφέρθηκε" εκ των υστέρων. Έτσι το ΔΣ έληξε με αποτυχία. Ο εκπρόσωπος της Πρωτοβουλίας Γ.Αγγέλης αφού έκανε μία αναφορά για την επερχόμενη κατάσταση στον κλάδο για το δίμηνο Σεπτεμβρίου - Οκτωβρίου, κατηγόρησε τους παρευρισκομένους για "σκόπιμη" προσπάθεια για να εμποδιστεί η συγκρότηση προεδρείου για να μη αντιμετωπισθεί η κατάσταση!
Η παρέμβαση αυτή προκάλεσε έντονες αντιδράσεις, με τον εκπρόσωπο των Επαγγελματιών Δημοσιογράφων κ. Τσαλαπάτη να κατηγορεί τον Αγγέλη ότι αποκαλεί το ΔΣ «προδότες του κλάδου». Ακολούθησε ο εκπρόσωπος των Δημοσιογράφων για τη Δημοσιογραφία κ. Κυρίτσης ο οποίος ζήτησε από τον Αγγέλη να ανακαλέσει, ενώ η Νανά Νταουντάκη από τους Μαχόμενους Δημοσιογράφους να διαμαρτύρεται επίσης εντόνως.
Ο Γ. Αγγέλης επέμεινε να γραφεί στα πρακτικά ότι "σκόπιμο" σημαίνει "δεν θέλω" και κατά συνέπεια δεν έχει να εξηγήσει τίποτα άλλο, κ.λ.π. Σήμερα καταβάλλεται μια τελευταία προσπάθεια, λόγω της κρισιμότητας των εξελίξεων, ειδάλλως θα παραιτηθεί με τον κλάδο να οδηγείται πιθανότατα σε νέες εκλογές.

Δεν υπάρχουν σχόλια: