Τρίτη 6 Σεπτεμβρίου 2011

Χ.Κ.ΤΕΓΟΠΟΥΛΟΣ: Νέα Γενική Συνέλευση

Νέα γενική συνέλευση πραγματοποιείται σήμερα στις 4 το απόγευμα στην X.K.TΕΓΟΠΟΥΛΟΣ με συμμετοχή των εργαζομένων από όλες τις ειδικότητες(δημοσιογράφοι, διοικητικοί, τεχνικοί).
Χθες αντιπροσωπεία των εργαζομένων στην επιχείρηση συναντήθηκε με τον Οικονομικό Διευθυντή κ. Πολυκανδριώτη, καθώς έληξε η προθεσμία που είχε δώσει προηγούμενη γενική συνέλευση για εξόφληση των δεδουλευμένων, καθώς οι εργαζόμενοι παραμένουν απλήρωτοι από τα μέσα Ιουλίου, έχοντας λάβει μόνο το επίδομα αδείας και το 25% της εκκαθάρισης.
Παράλληλα ζήτησαν εξηγήσεις, καθώς κάποιοι εργαζόμενοι ζήτησαν να φύγουν εθελοντικά από την εφημερίδα, παίρνοντας τους δυο μισθούς που τους χρωστά η επιχείρηση και την αποζημίωση σε δόσεις. Δηλαδή βρέθηκαν ξαφνικά λεφτά να πληρωθούν κάποιοι για να φύγουν.
Στις επίπονες ερωτήσεις της αντιπροσωπείας των εργαζομένων, ο κ. Πολυκανδριώτης ανέφερε:
Ότι ευελπιστεί μέσα στον Σεπτέμβριο να έχει κλείσει το θέμα του δανείου με τις τράπεζες, αφήνοντας να νοηθεί ότι χωρίς δάνειο η εφημερίδα δεν μπορεί να ζήσει.
Ότι τα λεφτά του δανείου θα δοθούν για την καταβολή αποζημιώσεων σε όσους θελήσουν να φύγουν και ίσως να δοθεί και κάτι έναντι στους εργαζομένους. Αρνήθηκε επίσης να πει πόσες «συναινετικές» περικοπές σκοπεύει να κάνει η επιχείρηση, αρκούμενος να αναφέρει ότι «το καράβι δεν μπορεί να προχωρήσει με τόσους εργαζόμενους».
Είπε ότι τουλάχιστον μέχρι τα Χριστούγεννα ακόμη και αν έχει ληφθεί το δάνειο, δεν θα έχει εξομαλυνθεί η κατάσταση στη μισθοδοσία. Με άλλα λόγια μέχρι τα Χριστούγεννα οι εργαζόμενοι δεν έχουν να λάβουν ευρώ(ίσως κάποια έναντι).
Στην ερώτηση συναδέλφου τι θα γίνει αν οι εργαζόμενοι προχωρήσουν σε επίσχεση εργασίας ή σε προσφυγή για ασφαλιστικά μέτρα, τότε η εφημερίδα θα κλείσει. Σε περίπτωση απεργίας θα δυσχεράνει απλά η κατάσταση.
Επέμεινε ότι οι μέτοχοι της εφημερίδας δεν έχουν να βάλουν λεφτά από την τσέπη τους, τη στιγμή που οι εργαζόμενοι στην «Ελευθεροτυπία» έχουν αρχίσει και τρώνε τις οικονομίες τους, ζουν με το μισθό του ή της συντρόφου τους(αν υπάρχει), δανείζονται κλπ και τη στιγμή που η εφορία ετοιμάζεται για τη μεγάλη αφαίμαξη, στέλνοντας τα εκκαθαριστικά σε λίγες ημέρες.
Η κατάσταση θα συζητηθεί στη γενική συνέλευση των εργαζομένων σήμερα, οι οποίοι καλούνται να αποφασίσουν για την περαιτέρω στάση τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια: