Πέμπτη 29 Σεπτεμβρίου 2011

Ανακοίνωση Πρωτοβουλίας εργαζομένων ΕΡΤ


Δεν χωράνε άλλες αυταπάτες. Η επίθεσή τους σε όλη την κοινωνία εντείνεται και συνεχώς παίρνουν νέα μέτρα απειλώντας και εκβιάζοντας τους εργαζόμενους. Είναι ληστές και ψεύτες, είναι υπεύθυνοι και για την κρίση και το δράμα που ζει σήμερα με τις πολιτικές τους ο εργαζόμενος κόσμος. Είναι υπάλληλοι του κεφαλαίου και εκτελούν τις εντολές του, υποθηκεύοντας το μέλλον μας.

Και ποιοι έχουν το θράσος να μιλάνε?
Αυτοί που κυβέρνησαν για χρόνια και δημιούργησαν το πρόβλημα, έχουν το θράσος να υποστηρίζουν ότι θα μας «σώσουν». Και «ανακάλυψαν» την εφεδρεία, τις αξιολογήσεις και τα λουκέτα, τα συνεχή φοροχαράτσια, τους εκβιασμούς.
Είναι γελοίο να επιχειρούν να πείσουν τον κόσμο ότι το κλείσιμο τομέων της (πλεονασματικής και όχι ελλειμματικής) ΕΡΤ, ίσως ελαφρύνει το ανταποδοτικό τέλος στους λογαριασμούς της ΔΕΗ, όταν στους ίδιους λογαριασμούς αυξήθηκε ο ΦΠΑ και περνάει το χαράτσι για το ακίνητο. Όταν φορολογούν το μπλοκάκι του ημιαπασχολούμενου και καταργούν τις φοροαπαλλαγές για τα χαμηλά εισοδήματα.
Είναι απατεωνιά να μιλάνε για υπεράριθμους στην (ξανάλεμε πλεονασματική) ΕΡΤ, όταν από τους πανελλαδικά 5.000 εργαζόμενους του 2009 έχουν απομείνει 3.025 και αυτοί συνταξιοδοτούνται με ταχύτατους ρυθμούς (γι αυτό και ξαναπήραν συμβασιούχους).
Είναι προκλητικό να μιλάνε για «ισότητα» δημόσιου και ευρύτερου δημόσιου τομέα με τον ιδιωτικό και αντί να βάλουν φραγή στη ζούγκλα του ιδιωτικού τομέα και την εργοδοτική αυθαιρεσία, να θέλουν να δώσουν το δημόσιο στους ιδιώτες.
Είναι αποκαλυπτικό να έχουν σαν «όραμά τους» τον Σκάι, των μαζικών απολύσεων, της απεργοσπασίας και των μπράβων, των τηλεεισαγγελέων και της προπαγάνδας, που εκεί εγκαταστάθηκαν όλοι αυτοί οι gοlden που όταν ήταν στην ΕΡΤ, έκαναν πάρτι με το δημόσιο χρήμα (τέσσερα άτομα με ετήσιο μισθολογικό κόστος πάνω από 1 εκατομμύριο ευρώ, αλλά και μια αυλή 167 ατόμων που έχουν φύγει από την ΕΡΤ με ετήσιο μισθολογικό κόστος περί τα 27 εκατομμύρια ευρώ).
Είναι εξοργιστικό να μιλάνε για προσέλκυση επενδυτών, αυτοί που είναι βουτηγμένοι μέχρι το λαιμό στα σκάνδαλα (Siemens, υποβρύχια, κλπ) και να ονειρεύονται μια χώρα με εργασιακές σχέσεις αποικίας.
Αποτελεί προσβολή να μιλάνε για το δικαίωμα στην ενημέρωση, αυτοί που έχουν πιάσει στασίδι στα ιδιωτικά κανάλια, μαζί με golden boys, παπαγαλάκια και τηλεεισαγγελείς, με μόνιμο μοτίβο ότι κάθε κλάδος που απεργεί δείχνει αντικοινωνική συμπεριφορά. Γι αυτό χειρουργούν την πλεονασματική ΕΡΤ, για να ανοίξει κι άλλο το πεδίο στους ιδιώτες καναλάρχες (και επιχειρηματίες σε διάφορους τομείς, για να μην ξεχνιόμαστε) και για περάσει καλύτερα η προπαγάνδα τους και από την ΕΡΤ και από τα ιδιωτικά ΜΜΕ, με το φόβο των απολύσεων για όσους εργαζόμενους θα έχουν απομείνει.
Μην έχει κανείς αυταπάτες. Το πετσόκομμα κλάδων ΔΕΝ θα μεταφραστεί σε δουλειές και αυξήσεις για κανέναν άλλον. Τα επιχειρήματα διαφόρων συνδικαλιστών ότι ο δικός μας κλάδος πρέπει να εξαιρεθεί από εφεδρείες και απολύσεις γιατί είναι απαραίτητος, δεν συγκινούν τους χασάπηδες του ΔΝΤ και τους εγχώριους κυβερνητικούς καρπαζοεισπράκτορές τους. Αν δεν αντισταθούμε ΟΛΟΙ και συντονισμένα, δεν θα μπορέσουμε να τους αποκρούσουμε. Και μπορούμε, γιατί είναι αδύναμοι, απομονωμένοι, διχασμένοι, φοβισμένοι. Όπου και αν εμφανιστούν, ο κόσμος τους υποδέχεται όπως τους αρμόζει.

ΠΑΛΕΥΟΥΜΕ ΓΙΑ:
ό Καμιά απόλυση και καμιά εφεδρεία, σε κανένα χώρο για κανένα εργαζόμενο (μόνιμο ή συμβασιούχο).
ό Αυξήσεις σε μισθούς και συντάξεις στο κόστος της ζωής.
ό Να πληρώσουν αυτοί που δημιούργησαν την κρίση.
ό Δεν χρωστάμε-δεν έχουμε-δεν πληρώνουμε. Να πληρώσουν αυτοί που φταίνε για την κρίση.
ό Να μην κλείσει κανένας τομέας της ΕΡΤ.
ό Απεργία διαρκείας μέχρι την ανατροπή τους. Εναλλακτικά απεργιακά δελτία ειδήσεων, με ευθύνη των συνδικάτων.
ό Να ανοίξουν οι συχνότητες των ΜΜΕ στις κοινωνικές ομάδες και τους εργαζόμενους που αγωνίζονται.

Τρίτη 4 Οκτώβρη συνέλευση όλων των ειδικοτήτων στην ΕΡΤ, στις 2.30μμ. Nα προκηρύξουν ΠΟΕΣΥ, ΕΣΗΕA, ΠΟΣΠΕΡΤ, διευκολυντική στάση εργασίας, για τη συμμετοχή και για να συντονιστούμε και να κλιμακώσουμε τις κινητοποιήσεις μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: