Παρασκευή 9 Νοεμβρίου 2012

Aνακοίνωση της εργασιακής επιτροπής του ΔΟΛ


ΕΡΓΑΣΙΑΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΩΝ-ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΟΝ ΔΟΛ


ΚΑΛΕΣΜΑ στο ΣΥΝΤΑΓΜΑ ΚΥΡΙΑΚΗ 11/11 16.30 & ΤΕΤΑΡΤΗ 14/11 σταση εργασίας  12-3μμ


Συναδέλφισες,συνάδελφοι,
Χαιρετίζουμε τους απεργούς συναδέλφους που συμμετείχαν στις στάσεις εργασίας στο πλαίσιο της 48ωρης απεργίας της6-7 Νοέμβρη και στα μαζικά συλλαλητήρια ενάντια στα νέα βάρβαρα μέτρα.Τα μέτρα τελικά ψηφίστηκαν με οριακή πλειοψηφία(153 βουλευτές) κι ενώ το τεράστιο συλλαλητήριο μπροστά στη Βουλή των εκατοντάδων χιλιάδων διαδηλωτών λούζονταν σε βροχή χημικών από τα ΜΑΤ, επίθεση με αντλίες νερού και μια ασταμάτητη νεροποντή που ξέσπασε. Παλεύαμε και συνεχίζουμε ανυποχώρητα, όλοι μαζί ενωμένοι, για τα αυτονόητα δίκια μας, για τις ζωές όλων μας και για ένα αύριο που να μπορούμε να το βιώσουμε με στοιχειώδη αξιοπρέπεια και δικαιοσύνη. Η συγκυβέρνηση του Σαμαρά- στην υπηρεσία πάντα του κεφαλαίου- κέρδισε μια «πύρρεια νίκη» και όλοι μαζί μας «ξαναέσωσαν» για πολλοστή φορά και μας υποσχέθηκαν όπως πάντα ότι θα είναι τα «τελευταία» αναγκαία μέτρα…Μετράνε όμως βαριές απώλειες και φυλλορρούν μπρός στην ογκούμενη λαική οργή κι αποφασιστικότητα.
Πολλοί κλάδοι συνεχίζουν τις επόμενες μέρες τις κινητοποιήσεις. Ο σκληρός, αποφασιστικός, ενωτικός και καλά οργανωμένος αγώνας με διάρκεια  μπορεί και θα ανατρέψει στην πράξη τα μέτρα κι όσους πασχίζουν να τα επιβάλουν. Στο Σύνταγμα και στο κέντρο της Αθήνας, σε όλα τα συλλαλητήρια στις ελληνικές πόλεις δείξαμε ότι θα συνεχίσουμε τον αγώνα για ανατροπή,δεν θα κάνουμε πίσω. Και στην επιχείρηση του δικού μας ομίλου θα δώσουμε σκληρό αγώνα σε κάθε απόπειρα της εργοδοσίας να εκμεταλλευθεί και τα νεα μέτρα, θα υπερασπισθούμε αποφασιστικά τις θέσεις εργασίας και τους μισθούς μας.
Επόμενο ραντεβού μας το καινούργιο Κυριακάτικο απογευματινό συλλαλητήριο που καλούν ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ στο Σύνταγμα, στις 11/11 στις 4.30μμ ενάντια στην ψήφιση του προυπολογισμού του 2013

Μοναδική ελπίδα και κεντρικός στόχος για όλους τους εργαζόμενους είναι να ανατρέψουμε αυτές τις πολιτικές κι όσους μας έφεραν μέχρι εδώ, να οργανωθούμε καλά σε χώρους δουλειάς και γειτονιές, να πάρουμε τις ζωές μας στα χέρια μας. Χρειάζεται συνέχιση και ακόμη καλύτερος συντονισμός στις απεργιακές και γενικότερα τις λαικές κινητοποιήσεις. Και ταυτόχρονα χρειάζεται να ενώσουμε τις δυνάμεις μας σε καθαρούς στόχους. Να αρνηθούμε να εξαθλιωθούμε για να μη ζημιωθούν οι δανειστές που ζητάνε μέχρι το 2020 να πάρουν 100δις από το ΑΕΠ της Ελλάδος μόνο για τόκους. Να αρνηθούμε να πληρώσουμε κατ’αρχήν τους τόκους – αντίθετα να χρησιμοποιηθούν αυτοί οι πόροι για δημόσιες επενδύσεις, αλλά και για συντάξεις, υγεία, κοινωνικά επιδόματα. Να διώξουμε την τρόικα που έχει αποστολή να επιτηρεί ότι θα πληρωθούν τα τοκοχρεολύσια με το αίμα του ελληνικού λαού. Να απαιτήσουμε να επιβαρυνθούν οι πλούσιοι για να κλείσουν τα δημοσιονομικά και εμπορικά ελλείμματα με φορολογία και περικοπές στην πλευρά του κεφαλαίου.

Μια πραγματικά ελπιδοφόρα πορεία και προοπτική για τους εργαζόμενους στην Ελλάδα μπορεί να χαραχθεί μόνο σε αλληλεγγύη με τους εργαζόμενους των άλλων χωρών, ιδιαίτερα με όσους στην ΕΕ αντιμετωπίζουν κι αντιπαλεύουν παρόμοιες πολιτικές λιτότητας κι ολέθρου, στο Νότο και στην περιφέρεια.

Στα πλαίσι αυτά ΧΑΙΡΕΤΙΖΟΥΜΕ την Πανευρωπαική (κυρίως στο Νότο) Απεργιακή κινητοποίηση της Τετάρτης 14 Νοέμβρη ενάντια στη λιτότητα, μια ουσιαστική και ελπιδοφόρα κλιμάκωση και γενίκευση των συνεχών σκληρών αγώνων μας απέναντι σ όσους μας φορτώνουν τη χρεοκοπία τους.
 
ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ ΜΑΖΙΚΑ ΜΕ ΤΙΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΕΣ ΤΟΥ ΚΛΑΔΟΥ ΜΑΣ ΣΤΗΝ ΤΡΙΩΡΗ ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΓΣΕΕ- ΑΔΕΔΥ 12-3μμ την Τετάρτη 14/11 και στο Συλλαλητήριο 1μμ στην πλατεία Κλαυθμώνος και πορεία στο Σύνταγμα.

ΕΡΓΑΣΙΑΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΩΝ- ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΟ ΔΟΛ

Δεν υπάρχουν σχόλια: