Πέμπτη 8 Νοεμβρίου 2012

H σημερινή συνέλευση στην ΕΡΤ



Συνεχίζονται οι κινητοποιήσεις στην ΕΡΤ, όπως αποφάσισε η συνέλευση των δημοσιογράφων που πραγματοποιήθηκε σήμερα (τώρα συνεδριάζει και η ΠΟΣΠΕΡΤ). Κατά πλειοψηφία αποφασίστηκε η πραγματοποίηση στάσεων εργασίας μέχρι και τη Δευτέρα, οπότε και θα γίνει νέα συνέλευση. Μειοψήφησε η πρόταση (την οποία και υποστηρίξαμε) για συνέχιση των 24ωρων απεργιών μέχρι την Κυριακή που ψηφίζεται ο προϋπολογισμός και ακολούθως νέα συνέλευση. Αργότερα θα επισυνάψουμε και το ψήφισμα της συνέλευσης.



      2)ΠΟΕΣΥ: Συνεχίζουν αγωνιστικά οι εργαζόμενοι στην ΕΡΤ‏

Αθήνα, 8 Νοεμβρίου 2012

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ενώσεων Συντακτών (Π.Ο.Ε.ΣΥ.) συνεχίζοντας τις επαναλαμβανόμενες απεργιακές κινητοποιήσεις στην ΕΡΤ, κηρύσσει στάσεις εργασίας:
·    Παρασκευή, 9 Νοεμβρίου, από 06.00 έως 12.00
·    Σάββατο, 10 Νοεμβρίου, από 10.00 έως 14.00
·    Κυριακή, 11 Νοεμβρίου, από 12.00 έως 16.00
·    Δευτέρα, 12 Νοεμβρίου, από 06.00 έως 08.00 και
                                                       από 14.00 έως 18.00
Την απόφαση έλαβαν από κοινού οι τρεις Ομοσπονδίες των εργαζομένων στην ΕΡΤ: ΠΟΕΣΥ, ΠΟΣΠΕΡΤ, ΠΟΕΠΤΥΜ.
Διεκδικούμε:
-    Αξιοπρεπή ασφάλιση με υγιή Ταμεία στα οποία να υπάρχει εγγύηση του κράτους και να είναι διασφαλισμένες οι εισφορές και των εργοδοτών. Η ρύθμιση που περιλαμβάνει το πολυνομοσχέδιο αναφέρει:  «Τα εν λόγω Ταµεία θα τύχουν αντικείμενο ξεχωριστής ρύθμισης στο άµεσο µέλλον προκειµένου να εξορθολογιστεί ο τρόπος χρηµατοδότησής τους, ιδίως µέσω της κατάργησης τυχόν προβλεπόμενων κοινωνικών πόρων». Η είδηση δεν είναι ότι εξαιρείται ο ΕΔΟΕΑΠ, αλλά ότι θα καταργηθούν οι κοινωνικοί πόροι, δηλαδή το αγγελιόσημο.
-    Ελευθεροτυπία και πολυφωνία στη Δημόσια Ραδιοτηλεόραση και άμεση ανάκληση της “δίωξης” των παρουσιαστών της εκπομπής “Πρωινή Ενημέρωση” Κώστα Αρβανίτη και Μαριλένας Κατσίμη. Η λογοκρισία δε μπορεί να βαφτίζεται τήρηση των κανόνων δεοντολογίας.
-    Να υπογραφεί ΣΣΕ στην ΕΡΤ προκειμένου να μην υπάρξουν νέες περικοπές. Ήδη οι εργαζόμενοι στην ΕΡΤ έχουν υποστεί μειώσεις 35% στο μισθό τους.
-    Να μας ενημερώσουν για το μέλλον των Συμβασιούχων Ορισμένου Χρόνου στην ΕΡΤ. Αρνούμαστε τη συνέχιση της εργασίας τους στην ΕΡΤ με Δελτίο Παροχής Υπηρεσιών. Ζητάμε την κατάθεση τροπολογίας που θα επιτρέπει την επαναπρόσληψη όλων. Είναι πρόκληση να προσλαμβάνονται δεκάδες σύμβουλοι και δημοσιογράφοι ως Προσωπικό Ειδικών Θέσεων, σπαταλώντας δημόσιο χρήμα σε καιρούς δύσκολους και να απομακρύνονται συμβασιούχοι στο όνομα του εξορθολογισμού.
-    Να «παγώσει» κάθε μεικτή και εξωτερική παραγωγή στη ΝΕΤ και την ΕΡΑ. Εκφράζουμε την αντίθεσή μας στις χρυσοφόρες εξωτερικές παραγωγές που απομυζούν το δημόσιο χρήμα. Βολεύουν ημετέρους και εισάγουν ως "δούρειο ίππο" τους ιδιώτες στην ΕΡΤ και το θεσμό των ενοικιαζόμενων εργαζόμενων με καθεστώς Δελτίου Παροχής Υπηρεσιών καταστρατηγώντας ΣΣΕ, καθιστώντας τους ευέλικτους στις ορέξεις των ιδιωτικών επιχειρήσεων.
-    Να αξιοποιηθεί η περιουσία της ΕΡΤ. Είμαστε αντίθετοι σε κάθε σχέδιο παραχώρησης ή εκποίησης των εγκαταστάσεων της ΕΡΤ στην Κατεχάκη. Αποτελούν περιουσία της ΕΡΤ και πρέπει να αξιοποιηθούν για τον εμπλουτισμό του προγράμματος της ΕΤ1. Αν το τολμήσουν, θα μας βρουν απέναντί τους.

Οι δημοσιογράφοι της ΕΡΤ
θα συνέλθουν σε νέα γενική συνέλευση
τη Δευτέρα, 12 Νοεμβρίου, στις 14.00


Τo Διοικητικό Συμβούλιο της Π.Ο.Ε.ΣΥ.

Με την παράκληση να αναρτηθεί, να μεταδοθεί και να δημοσιευθεί.


3)ανακοίνωση της ΠΟΣΠΕΡΤ

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι

Η ΠΟΣΠΕΡΤ μαζί με τις Ομοσπονδίες των ΜΜΕ, ΠΟΕΣΥ και ΠΟΕΠΤΥΜ, συνεχίζουμε τον αγώνα ενάντια στις πολιτικές συρρίκνωσης κι απαξίωσης της Δημόσιας Τηλεόρασης.

ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ με στάσεις εργασίας:

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 9-11-2012 : ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
Από 06:00 έως 12:00
ΣΑΒΒΑΤΟ 10-11-2012 : ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
Από 10:00 έως 14.00
ΚΥΡΙΑΚΗ 11-11-2012 ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
Από 12.00 έως 16.00

Σκοπός των αυταρχικών κυβερνήσεων είναι η ποδηγέτηση των μέσων και η χειραγώγηση του προσωπικού.
Για το λόγο αυτό η Δημόσια Τηλεόραση είναι εδώ και πολύ καιρό στόχος.
Κάθε αντεργατικό, άδικο και σκληρό μέτρο, πέρα από κάθε λογική εφαρμόζεται αναίτια στην ΕΡΤ.
Οι εργαζόμενοι δεν έχουν άλλα περιθώρια αντοχής.

Ο μόνος δρόμος είναι ο δρόμος της ενότητας και του αγώνα.

Όλοι μαζί θα δώσουμε αγώνα για την αξιοπρέπεια μας, τη δουλειά μας και για τις οικογένειες μας.
Το μέλλον μας ανήκει και δεν το εκχωρούμε σε κανέναν.
Κυβερνήσεις που τα βάζουν με το λαό δεν έχουν ποτέ καλό τέλος.
Ο αγώνας που δίνουμε για το συνταγματικό ρόλο της Δημόσιας Τηλεόρασης, καθώς και για τη δουλειά μας είναι ένας αγώνας συνεχής, είναι ένας μαραθώνιος κι εμείς θα αντέξουμε.

Στο τέλος εμείς θα είμαστε οι νικητές.



Δεν υπάρχουν σχόλια: