Τετάρτη 16 Ιανουαρίου 2013

Συνέλευση στην ΕΡΤ για ΚΥΑ - ΣΟΧ

Συνέλευση και στάση εργασίας είχαν οι εργαζόμενοι στην ΕΡΤ, την Τετάρτη 16 Ιανουαρίου. Η συνέλευση αρχικά είχε προγραμματιστεί για το θέμα των ΣΟΧ, αλλά η δημοσιοποίηση του σχεδίου της ΚΥΑ για τα μισθολογικά, μισή ώρα πριν (τυχαίο?), άλλαξε (κακώς κατά τη γνώμη μας) το κέντρο βάρους της συζήτησης. Σε πρακτικό επίπεδο, επειδή η μισθολογική λαιμητόμος της ΚΥΑ έχει πολλά «θολά» σημεία που χρήσιμο είναι να αποκωδικοποιηθούν, εκτιμήθηκε ότι προηγείται η συνεδρίαση της ΕΣΗΕΑ και η ανάλυση από το νομικό τμήμα για να υπάρχει καλύτερη δυνατότητα συζήτησης και λήψης αποφάσεων.
 Ομοίως και το θέμα των ΣΟΧ παραπέμφθηκε στην επόμενη συνέλευση, που πιθανότατα θα γίνει την Παρασκευή, αν δεν υπάρξει άλλος πιο συνολικός σχεδιασμός, αφού η ΚΥΑ δημιουργεί κινητικότητα και σε ΑΠΕ-ΓΓΤ.
Οι φήμες θέλουν μέχρι αύριο «αποσαφήνιση» και για τη δυνατότητα παραμονής των ΣΟΧ οι οποίοι βρίσκονται στο δεύτερο έτος της σύμβασης που λήγει, αλλά με την επαναφορά των ΔΠΥ.

Την άποψή μας για το αδιέξοδο των «επι μέρους» προσεγγίσεων σε τέτοια θέματα, όταν δεν συνδέονται με συνολικούς αγώνες ανατροπής αυτών που «επιστημονικά» διαλύουν τα πάντα, την έχουμε καταγράψει λίγες αναρτήσεις πιο κάτω (εδώ).

Ομοίως και των δυνατοτήτων ή των δυσκολιών που δημιουργεί η κλιμάκωση, ή η αποκλιμάκωση από τα συνδικάτα. Ναι στους αγώνες, ναι στην κλιμάκωση, όχι στα ΔΠΥ και στις νέες περικοπές. Την  "ανακαιότητα" της μνημονιακής υποχρέωσης, δεν την αναγνωρίζουμε, προτεραιότητα έχουν τα εργασιακά δικαιώματα και στόχος μας δημόσιος και διακηρυγμένος να διώξουμε με μαζικούς αγώνες τους τροϊκανούς.
Οι τρόικες δεν πέφτουν με κομπιουτεράκια που υπολογίζουν τις περικοπές, αν είναι «ανεκτές» ή όχι, ούτε μόνο με συζητήσεις σε συνελεύσεις. Απαιτείται δράση και συμπόρευση με τα αγωνιζόμενα τμήματα της κοινωνίας μέσα κι έξω από τα ΜΜΕ.




Δεν υπάρχουν σχόλια: