Παρασκευή 25 Ιανουαρίου 2013

Προς στάσεις εργασίας στην ΕΡΤ



Στάσεις εργασίας με προοπτική κλιμάκωσης σε 24ωρες απεργιακές κινητοποιήσεις, ήταν η απόφαση της συνέλευσης των δημοσιογράφων της ΕΡΤ προς την ΕΣΗΕΑ, με αιχμές την ανανέωση των ΣΟΧ και τη διεκδίκηση ΣΣΕ, αντί της ΚΥΑ. To τελευταίο δεν ήταν δεδομένο για καιρό, αφού διάφοροι ονειρεύονταν μια "καλύτερη KYA".

Ομοίως και η ανανέωση - παραμονή ΣΟΧ, που ήδη ετοιμάζεται το έδαφος να θεωρηθεί "νίκη" η ανανέωση ορισμένων με ΔΠΥ και να γίνει η ΕΡΤ...Sentra FM, αποδεχόμενοι την αδιέξοδη λογική του "μικρότερου κακού", που επί της ουσίας, εφαρμόζει το μνημόνιο με δόσεις.

Η άποψη των Financial Crimes, που εκφράστηκε, είναι ότι πρέπει να υπάρξει απόφαση - πρόταση της συνέλευσης προς την ΕΣΗΕΑ για συνολικό απεργιακό αγώνα σε όλα τα ΜΜΕ (που συμβαίνουν τα ίδια, σαν αποτέλεσμα της εφαρμογής των μνημονιακών επιλογών και δεν το έπραξαν τα συνδικαλιστικά μας όργανα όταν είχε ξαναμπεί στην ατζέντα) με στόχο διεκδίκηση ΣΣΕ, για όλο τον κλάδο, όχι με λογικές «εξαιρέσεων» κλάδων, αλλά κοινής αγωνιστικής συμπόρευσης με όλους τους κλάδους εργαζομένων που διεκδικούν να μην διαλύσει τις ζωές τους το μνημόνιο. Επίσης για τους ΣΟΧ ανανέωση με συμβάσεις εργασίας και όχι κερκόπορτες με ΔΠΥ.


φωτο Νίκος Αξαρλής από την πορεία απεργών Μετρό & συμπαραστατών
Σε πρακτικό επίπεδο, συμμετοχή σε κινητοποιήσεις στο πλευρό όσων αγωνίζονται για την ανατροπή των τροϊκανών, όπως πχ οι απεργοί στα ΜΜM.

Δεν υπάρχουν σχόλια: