Παρασκευή 11 Ιανουαρίου 2013

ΠΟΕΣΥ: Οι δημοσιογράφοι δεν τρομοκρατούνται



Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Συντακτών (Π.Ο.Ε.ΣΥ.) καταδικάζει με οργή την προσπάθεια αγνώστων να τρομοκρατήσουν δημοσιογράφους με εκρηκτικούς μηχανισμούς (γκαζάκια), που τοποθέτησαν τα ξημερώματα στα σπίτια τους.

Η Π.Ο.Ε.ΣΥ. επαναλαμβάνει ότι οποιαδήποτε μορφή τρομοκρατίας και από οποιονδήποτε, που αποβλέπει στη φίμωση των λειτουργών του Τύπου, θα συναντά πάντα τη συνολική αντίδραση και αντίσταση του δημοσιογραφικού κόσμου.


Οι δημοσιογράφοι είναι ταγμένοι να ενημερώνουν ελεύθερα την κοινή γνώμη, με βάση τη συνείδησή τους και τους κανόνες της δημοσιογραφικής δεοντολογίας, και δεν επηρεάζονται –ούτε τρομοκρατούνται- από κάθε μορφή βίας, ιδιαίτερα σήμερα που ο λαός μαστίζεται από τις σκληρές μνημονιακές πολιτικές.

Η Π.Ο.Ε.ΣΥ. καλεί τα κόμματα και τους συνδικαλιστικούς φορείς να αποδοκιμάσουν την κάθε μορφής βία εναντίον των δημοσιογράφων και να συστρατευθούν μαζί μας στην υπεράσπιση της ελευθεροτυπίας, για μια ενημέρωση ελεύθερη, αντικειμενική και πλουραλιστική.



2)ANAKOINΩΣΗ ΔΣ ΕΣΗΕΑ

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ε.Σ.Η.Ε.Α. καταδικάζει με τον πιο έντονο τρόπο το χθεσινό μπαράζ επιθέσεων με εμπρηστικούς μηχανισμούς που δέχθηκαν στα σπίτια τους οι συνάδελφοι Πέτρος Καρσιώτης, Χρήστος Κώνστας, Αντώνης Λιάρος, Γιώργος Οικονομέας, Αντώνης Σκυλλάκος και η σύζυγος του Ευαγγελία Μπαλτατζή.
Οι επιθέσεις αυτές δεν είναι οι μοναδικές. Αποτελούν συνέχεια στη σειρά των βίαιων επιθέσεων, που έχουν στόχο τον δημοσιογραφικό κόσμο και την ενημέρωση.
Οι επιθέσεις αυτές από οποιαδήποτε κέντρα και αν προέρχονται επιχειρούν να φιμώσουν και να χειραγωγήσουν τον Τύπο. Η αντίδραση θα πρέπει να είναι άμεση, γιατί ενέργειες σαν και αυτή πλήττουν τη δημοκρατία και την ελευθεροτυπία.
Το Δ.Σ. της ΕΣΗΕΑ συμπαρίσταται στους συναδέλφους. Δηλώνει προς κάθε κατεύθυνση ότι οι Έλληνες δημοσιογράφοι δεν τρομοκρατούνται, δεν φιμώνονται και θα συνεχίσουν να ασκούν το λειτούργημά τους βασισμένοι στις αξίες και στις παραδόσεις της ελληνικής δημοσιογραφίας. Η «στρατηγική της έντασης» δεν θα περάσει, η δημοκρατία δεν απειλείται.

ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ
















Δεν υπάρχουν σχόλια: