Δευτέρα 18 Φεβρουαρίου 2013

Aγώνες που δικαιώνονται γιατί δίνονται ανυποχώρητα και δυναμικά



...διαδήλωση και στην Αθήνα...



Τελικά οι μόνοι χαμένοι αγώνες είναι αυτοί που δεν δίνονται. Επιπλέον, αν δίνονται αποφασιστικά χωρίς αμφιταλαντεύσεις και με δυναμισμό, φέρνουν και αποτελέσματα.


Ρεπορταζ της Αναστασίας Σπυριδάκη   για την ΕΡΑ

Την αποσύνδεση των νοσοκομείων Λήμνου και Ικαρίας αποφάσισε, πριν από λίγη ώρα, το Κεντρικό Συμβούλιο Υγειονομικών Περιφερειών (ΚΕΣΥΠΕ) που συνεδρίασε υπό την προεδρία του Υπουργού Υγείας Ανδρέα Λυκουρέντζου. Η εισήγηση του διοικητή της 2ης Υγειονομικής Περιφέρειας Πειραιώς και Νήσων Γιάννη Ευδοκοιμίδη για αποσύνδεση των δύο νησιωτικών νοσοκομείων της Λήμνου από το νοσοκομείο Μυτιλήνης και της Ικαρίας από το νοσοκομείο Σάμου, ψηφίστηκε ομόφωνα από τα μέλη του ΚΕΣΥΠΕ. Σύμφωνα με πληροφορίες αναμένεται στα μέσα του Μαρτίου να έχει δημοσιευθεί σε ΦΕΚ το σχετικό νομοθέτημα που θα ορίζει την διοικητική αυτονομία των δύο νοσοκομείων.
 

«Ο αγώνας μας φέρνει αποτελέσματα και στο τέλος ελπίζουμε να δικαιωθούμε για όλα μας ζητήματα» δήλωσε στην ΕΡΑ ΑΙΓΑΙΟΥ λίγο πριν ξεκινήσει η ανοικτή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Λήμνου για τα καυτά προβλήματα του νησιού, ο Δήμαρχος Λήμνου Αντώνης Χατζηδιαμαντής.

Η Αγγελική Βασιλάκη υποδιοικήτρια του νοσοκομείου της Ικαρίας δήλωσε στην ΕΡΑ ΑΙΓΑΙΟΥ: «Πληροφορηθήκαμε από τον κ Ευδοκιμίδη ότι το ΚΕΣΥΠΕ έκανε δεκτή την εισήγησή του και πλέον το νοσοκομείο της Ικαρίας αποσυνδέεται από αυτό της Σάμου. Είναι σίγουρα μια πολύ θετική εξέλιξη και ανταποκρίνεται στο αίτημα ολόκληρης της ικαριακής κοινωνίας».
 

Ο πρόεδρος του «Συλλόγου των Εργαζομένων του Νοσοκομείου Ικαρίας» ο γιατρός Σωτήρης Δρούλιας δήλωσε: «περιμένουμε μέχρι να βγει και το σχετικό ΦΕΚ και μέχρι τότε δεν εφησυχάζουμε. Είναι μια μικρή επιτυχία του αγώνας μας, ο οποίος συνεχίζεται για την διεκδίκηση προσωπικού και πόρων για το νοσοκομείο μας».

era-aegean.gr

Θυμηθείτε τις ακόλουθες αναρτήσεις, καθώς και την ανακοίνωση της ΠΟΕΣΥ:

http://financialcrimesnews.blogspot.gr/2013/01/n.html

http://financialcrimesnews.blogspot.gr/2013/02/blog-post_5.html

http://financialcrimesnews.blogspot.gr/2013/02/blog-post_7348.html

Δεν υπάρχουν σχόλια: