Τετάρτη 6 Φεβρουαρίου 2013

Να αρθεί τώρα η επιστράτευση των ναυτεργατών

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ενώσεων Συντακτών (Π.Ο.Ε.ΣΥ.) καταδικάζει την απόφαση της κυβέρνησης για την επιστράτευση των απεργών ναυτεργατών που αγωνίζονται ηρωικά για την υπεράσπιση στοιχειωδών δικαιωμάτων τους και για την υπογραφή Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας.
Προειδοποιούμε την κυβέρνηση ότι ο αντιδημοκρατικός αυταρχικός δρόμος που άνοιξε με την προηγηθείσα επιστράτευση των εργαζομένων στις συγκοινωνίες και τις διώξεις των συνδικαλιστών του ΠΑΜΕ, γίνεται ακόμη πιο ολισθηρός και επικίνδυνος με την επιστράτευση των ναυτεργατών· οδηγεί στη ζούγκλα. Καταργεί στην πράξη το δικαίωμα των εργαζομένων να απεργούν, να κινητοποιούνται γενικότερα για τα προβλήματά τους.
Γι αυτό καλούμε την κυβέρνηση να άρει, τώρα, την επιστράτευση των ναυτεργατών και των εργαζομένων στα ΜΜΜ και να σταματήσει τις διώξεις συνδικαλιστών.
Σε κάθε περίπτωση, εκφράζουμε τη συμπαράστασή μας στους απεργούς ναυτεργάτες και στεκόμαστε αλληλέγγυοι στον αγώνα τους. Είμαστε δίπλα τους, ενάντια στη βάρβαρη αντιλαϊκή–αντεργατική πολιτική ΕΕ-ΔΝΤ-κυβέρνησης. Ο αγώνας τους είναι και δικός μας, αφορά όλους τους εργαζόμενους.


Τo Διοικητικό Συμβούλιο της Π.Ο.Ε.ΣΥ.

Με την παράκληση να αναρτηθεί, να μεταδοθεί και να δημοσιευθεί.




2)Πολιτική και συνδικαλιστική δίωξη η απόλυση


Το Διοικητικό Συμβούλιο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ενώσεων Συντακτών (Π.Ο.Ε.ΣΥ.) ζητά τη δικαίωση του συναδέλφου μέλους της ΕΣΗΕΘΣΕΕ, Θανάση Βογιατζή, ο οποίος απολύθηκε στις 16/11/2011 από την εφημερίδα του Βόλου ΘΕΣΣΑΛΙΑ γιατί δεν δέχτηκε να υπογράψει ατομική σύμβαση με μείωση αποδοχών 20%.
Σημειώνουμε ότι η Επιθεώρηση Εργασίας θεώρησε την απόλυση πολιτική και συνδικαλιστική δίωξη.
Εκφράζουμε τη συμπαράστασή μας και ζητάμε την επαναπρόσληψη του συναδέλφου.

Τo Διοικητικό Συμβούλιο της Π.Ο.Ε.ΣΥ.

Με την παράκληση να αναρτηθεί, να μεταδοθεί και να δημοσιευθεί.
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: