Κυριακή 11 Αυγούστου 2013

Κανένας συνάδελφος στον μεταβατικό φορέα

...από εκδήλωση συμπαράστασης-Αγ. Παρασκευή...


Με συμπληρωμένους δύο μήνες ενός πρωτοφανούς στα παγκόσμια χρονικά αγώνα και τους εργαζόμενους της ΕΡΤ να παράγουν πρόγραμμα από τις εγκαταστάσεις σε Αθήνα και επαρχία, η κυβέρνηση στριμωγμένη από παντού, επιχειρεί με το μεταβατικό έκτρωμα που ονομάζει «Δημόσια Τηλεόραση», αντί ΔΝΤ TV που θα του ταίριαζε καλύτερα, να «απεγκλωβιστεί», από το αδιέξοδο που οδηγήθηκε από τις εγκληματικές της επιλογές και την πρωτοφανή αντίσταση των εργαζομένων στην ΕΡΤ, με τη συγκλονιστική στήριξη της κοινωνίας, σε όλα τα σημεία της Ελλάδας, από την Αγ. Παρασκευή, έως την περιφέρεια.

Στο δίμηνο αυτό, αποδείχτηκε ότι όταν δεν υπάρχουν λογοκριτές, υψηλά αμειβόμενοι τοποτηρητές των κυβερνητικών επιτελείων, άφαντοι και υπό καθεστώς ασυλίας, αμειβόμενοι από το δημόσιο χρήμα και ξιπασμένοι «τηλεαστέρες», οι απλοί εργαζόμενοι, ακόμα και κάτω από τραγικές οργανωτικές συνθήκες και παρά τις αδυναμίες και τις δυσκολίες, μπορούν να παράγουν ένα σημαντικά καλύτερο προϊόν από ποιοτική άποψη, δείγμα των δυνατοτήτων του εργατικού ελέγχου, σαν προοπτική οργάνωσης της κοινωνίας.

Συνεχίζουμε με κάθε τρόπο, με κάθε μέσο, κάτω από οποιεσδήποτε συνθήκες, αυτόν το μεγάλο αγώνα, που αγκαλιάζει το σύνολο της κοινωνίας, αλλά και η διεθνής κοινή γνώμη, γιατί ξεπερνάει κατά πολύ το «τοπικό, εργασιακό ζήτημα» των εργαζομένων στην ΕΡΤ. Kι αν ο αέρας ραδιοφώνου, τηλεόρασης και ίντερνετ είναι το ένα μέρος της δύναμής μας, το άλλο είναι η αντίστασή μας. Ο κόσμος που ήρθε για να μας συμπαρασταθεί τις πρώτες ημέρες, δεν ήρθε εκτιμώντας το πρόγραμμά μας, αλλά τη κραυγή της σιωπής μας, την αντίδρασή μας στο μαύρο.

...εκδήλωση της εργ.αλληλεγγύης στην ΕΡΑ Πάτρας...
Ήδη τα ψέματα αποδομούνται συνεχώς και όσοι «συνδικαλιστές» (φερέφωνα της τρόικας στην ουσία και γνωστοί για το ρόλο τους εδώ και χρόνια, πάντα σαν παρατρεχάμενοι των κυβερνητικών κομμάτων), επιχείρησαν να δώσουν άλλοθι στη κυβερνητική προπαγάνδα, ότι συμφωνούν με τις μαζικές απολύσεις και τη συμμετοχή τους στη ΔΤ, αντιμετωπίζουν ενυπόγραφες μαζικές δημόσιες δηλώσεις καταδίκης από συναδέλφους τους και αποφάσεις συνελεύσεων που ζητάνε τη διαγραφή τους.

 
...Βόλος-εκδήλωση αλληλεγγύης...
Όλα τα σωματεία των ΜΜΕ, τόσο αυτά που είναι συγκροτημένα στη δύναμη της ΠΟΣΠΕΡΤ, όσο και όλες οι δημοσιογραφικές ενώσεις και η ΠΟΕΣΥ, έχουν καταδικάσει τα «δίμηνα της ντροπής», τις συμβάσεις της συμφοράς που απεμπολούν εργασιακά δικαιώματα, νομιμοποιούν τις απολύσεις και τον κανιβαλισμό, διαλύουν τις περιφερειακές ΕΡΑ-ΕΡΤ και δηλώνουν υποταγή στος τροϊκανούς μηχανισμούς προπαγάνδας.

Kαλούμε όσους συναδέλφους κάτω από τις όποιες πιέσεις έκαναν αίτηση στο μεταβατικό έκτρωμα, σε περίπτωση που ειδοποιηθούν ότι τους επέλεξαν, να αρνηθούν τη συμμετοχή τους. Καλούμε συναδέλφους που εκφράζονταν στο συνδικαλιστικό χώρο του ΚΚΕ στην ΕΡΤ, να μην πάρουν μέρος στο έκτρωμα της ΔΤ (όπως οι ίδιοι επιχειρηματολογούσαν σε συνελεύσεις,  των δημοσιογράφων «για να υπάρχει και μέσα στη ΔΤ ένα αγωνιζόμενο κομμάτι εργαζομένων, τη στιγμή που έξω δεν υπάρχει κίνημα»), η θέση τους δεν είναι με τους τροϊκανούς δηλωσίες, είναι μαζί με τον κόσμο που αγωνίζεται και τους θέλουμε στο μετερίζι του αγώνα.
Την ώρα που η κοινωνία βρίσκεται σε αναβρασμό και οργανώνει τις αντιδράσεις της στη νέα επίθεση που ξεδιπλώνεται, καθήκον μας είναι η συμπόρευση με όλους τους εργαζόμενους, τους ανέργους, τους συνταξιούχους, τη νεολαία για την ανατροπή των μνημονίων και των πολιτικών τους εκφραστών.

...εκδήλωση εργ.αλληλεγγύης στην ΕΡΑ Βόλου...
«Διαπραγματεύσεις» με τις ύαινες των αγορών που διαλύουν νοσοκομεία, σχολεία, ασφαλιστικά ταμεία, εργασιακές σχέσεις, δεν μπορούν να υπάρξουν. Πρόκειται για προσχηματικές καταστάσεις, που γίνονται μόνο για λόγους τακτικής. Θυμηθείτε τις πρώτες «διαπραγματεύσεις» με τον Καψή, την ώρα που γίνονταν, κατέβαζαν κεραίες, πρακτική που συνεχίζουν να ακολουθούν και τώρα.
Αυτή είναι η ουσία της πολιτικής τους, το «μαύρο», όχι μόνο στην ενημέρωση, αλλά παντού όπου έχουν απομείνει έστω και ελάχιστα δικαιώματα.

Παλεύουμε ενάντια στις απολύσεις και στην ΕΡΤ και παντού.
Παλεύουμε για πλουραλιστική ενημέρωση και όχι προπαγανδιστική ντουντούκα των τροϊκανών.
Παλεύουμε για την ανατροπή των μνημονίων και των εκφραστών τους.


εργατική αλληλεγγύη 
εργαζομένων στην ΕΡΤ

Δεν υπάρχουν σχόλια: