Πέμπτη 29 Αυγούστου 2013

«Καμία δίωξη κατά των δημοσιογράφων‏»

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ενώσεων Συντακτών (ΠΟΕΣΥ) καταδικάζει κατηγορηματικά τη σύλληψη του δημοσιογράφου, Μάριου Διονέλλη και του εικονολήπτη, Νίκου Σαράντου, επειδή κάλυπταν δημοσιογραφικά τα τεκταινόμενα στη βάση της Σούδας. Θεωρούμε απαράδεκτη παρέμβαση στη δημοσιογραφική έρευνα την εμπλοκή των όποιων διωκτικών αρχών και ζητάμε την άμεση διακοπή οποιασδήποτε δίωξης.
Η ΠΟΕΣΥ υπερασπίζεται το αδιαπραγμάτευτο δικαίωμα των λειτουργών του Τύπου να ενημερώνουν, ιδιαίτερα σε περιόδους έντασης την κοινή γνώμη για τα όσα συμβαίνουν.
Με αφορμή τις πληροφορίες για σχεδιαζόμενη επίθεση στη Συρία από ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-ΕΕ (Γαλλία, Αγγλία κ.λπ.), με πρόσχημα τη χρήση χημικών, το Διοικητικό Συμβούλιο της ΠΟΕΣΥ καταγγέλλει και καταδικάζει κάθε μορφής επέμβαση στη Συρία και, βεβαίως κάθε συμμετοχή, με οποιονδήποτε τρόπο, της χώρας μας σ’ αυτό το σχεδιαζόμενο πόλεμο.
Η ΠΟΕΣΥ, καλεί την ελληνική πλευρά να μη συνδράμει στην πραγματοποίηση της σχεδιαζόμενης ιμπεριαλιστικής επίθεσης στη Συρία και να μην παραχωρήσει καμιά διευκόλυνση, από τον εναέριο ή θαλάσσιο χώρο μας.


Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΠΟΕΣΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια: