Πέμπτη 29 Αυγούστου 2013

Διαβούλευση μόνο με την ΕΡΤ εν λειτουργία



  Η ΠΟΕΣΥ χαιρετίζει τον αγώνα των εργαζομένων της ΕΡΤ που επί τρείς συνεχόμενους μήνες, μετά το «μαύρο» που έριξε η συγκυβέρνηση Σαμαρά-Βενιζέλου στέλνοντας στην ανεργία 2500 δημοσιογράφους, τεχνικούς και διοικητικούς, επιμένουν να «κρατούν ζωντανή την ΕΡΤ». Χωρίς να υποκύψουν σε εκβιασμούς και διλήμματα, σε μια «δημοσιογραφική αγορά» που βυθίζεται στην ανεργία, επιμένουν να «βγάζουν στον αέρα» -τηλεοπτικό και ραδιοφωνικό- ένα ειδησεογραφικό πρόγραμμα που αποτελεί παράδειγμα επαγγελματικής επάρκειας και δημοσιογραφικής δεοντολογίας. Πρόγραμμα που απέχει μακράν από αυτό που εκπέμπει το μόρφωμα, που κατ ευφημισμόν λέγεται «ΔΤ» και έχει από πίσω του ολόκληρο κρατικό μηχανισμό.

  Για την ΠΟΕΣΥ το θέμα της ΕΡΤ δεν έχει κλείσει. Λέει «ΟΧΙ» στη «ΔΤ» η λειτουργία της οποίας βρίθει παρατυπιών. Διαγωνισμός που ακυρώνεται από όσους τον προκήρυξαν, προσλήψεις εκτός της λίστας των επιτυχόντων, «μαύρη» εργασία από δημόσιο Οργανισμό.
  Η Ομοσπονδία θα στηρίξει με όλες της τις δυνάμεις τις δράσεις των εργαζομένων στην ΕΡΤ και την ΕΤ3 που δίνουν την μάχη με περιορισμένα τεχνικά μέσα, μετά την απόφαση της EBU να στηρίξει τη «ΔΤ». Οι εγκαταστάσεις της ΕΤ3 στις 7 Σεπτεμβρίου, ημέρα κινητοποίησης όλων των κοινωνικών φορέων στη ΔΕΘ, θα γίνουν επίκεντρο πρωτοβουλιών για να αποκατασταθεί η νομιμότητα.
  Η ΠΟΕΣΥ, με αφορμή πρόσκληση για διαβούλευση που απηύθυνε ο καθηγητής της Νομικής Σχολής κ. Φορτσάκης, επαναλαμβάνει ότι είναι διατεθειμένη να συμμετάσχει σε διαβούλευση για τον εξορθολογισμό της ΕΡΤ, μόνο με την ΕΡΤ εν λειτουργία και τους εργαζομένους στη θέση τους.
  Τέλος χαρακτηρίζουμε αδιανόητη τη σύσταση-συγκρότηση επιτροπής για την επαναλειτουργία της Δημόσιας Τηλεόρασης στη Γενική Γραμματεία  Μέσων Ενημέρωσης.

Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΠΟΕΣΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια: