Σάββατο 14 Ιουνίου 2014

Όταν πάντα κάτι "ξεχνάμε"...



Επεισόδιο με συνδικαλιστή της ΠΟΣΠΕΡΤ έξω από το Ραδιομέγαρο   

Επεισόδιο μεταξύ ενός υπαλλήλου εταιρείας ιδιωτικής ασφαλείας και του συνδικαλιστή της ΠΟΣΠΕΡΤ Γαβριήλ Κασσιμάτη, εκτυλίχθηκε νωρίτερα στην Αγία Παρασκευή, όταν ο υπάλληλος έπειτα από εντολή, πήγε να κατεβάσει μία μαύρη σημαία που είχαν αναρτήσει πρώην εργαζόμενοι της ΕΡΤ, στο φανάρι έξω από το Ραδιομέγαρο, με αφορμή την επέτειο του ενός χρόνου από το κλείσιμό της.

Μέλη της ΠΟΣΠΕΡΤ, τα γραφεία της οποίας βρίσκονται ακριβώς απέναντι από το Ραδιομέγαρο της Αγίας Παρασκευής, είδαν τον υπάλληλο που προσπαθούσε να κατεβάσει τη σημαία και πήγαν να ρωτήσουν τους λόγους. Στον διαπληκτισμό που ακολούθησε, ο υπάλληλος της ιδιωτικής εταιρείας ασφάλειας τραυμάτισε με εργαλείο που κρατούσε εκείνη τη στιγμή στο χέρι του τον συνδικαλιστή της ΠΟΣΠΕΡΤ.

Στη συνέχεια ειδοποιήθηκε η αστυνομία, που τους μετέφερε στο αστυνομικό τμήμα, όπου καταθέτουν αυτή την ώρα.


http://www.nerit.gr/eidiseis/ellada/episodio-sindikalisti-tis-pospert-exo-apo-radiomegaro/



Επίθεση με φαλτσέτα κατήγγειλε χτες απολυμένος της ΕΡΤ. Ο Γαβριήλ Κασσιμάτης γραμματέας της ΠΟΣΠΕΡΤ, κατήγγειλε ότι δέχτηκε επίθεση με φαλτσέτα από δύο σεκιούριτι της ΝΕΡΙΤ. Σύμφωνα με όσα καταγγέλθηκαν, οι σεκιούριτι επιχείρησαν να κατεβάσουν από τα κάγκελα του ραδιομεγάρου της Αγίας Παρασκευής πανό για την επέτειο από το κλείσιμο της ΕΡΤ. Όταν το αντιλήφθηκαν οι εργαζόμενοι πήγαν στο σημείο να εμποδίσουν το κατέβασμα του πανό, τότε σύμφωνα με όσα καταγγέλλουν ο σεκιούριτι τραυμάτισε με ένα είδος φαλτσέτας το γραμματέα της ΠΟΣΠΕΡΤ στο χέρι.

Ριζοσπάστης σελ.15 Σάββατο 14 Ιουνίου 2014 στήλη «Μικρές ειδήσεις». http://www.rizospastis.gr/story.do?id=7989276&publDate=14/6/2014


Συγκρίσεις και σχόλια:

H ΝΕΡΙΤ στην ιστοσελίδα της δεν περνάει στη διατύπωση της είδησης το στοιχείο της αμφιβολίας, όπως έμμεσα περνάει ο Ριζοσπάστης κρατώντας πισινή για την ακρίβεια στις δηλώσεις – καταγγελίες του συριζαίου μαχαιρωθέντα, «όπως κατήγγειλε», «σύμφωνα με το όσα καταγγέλλουν».

 Και οι δύο (ΝΕΡΙΤ και Ρ) δεν αναφέρουν τη σύλληψη του διευθυντή ασφαλείας, τις προσαγωγές στο τμήμα και την ανταλλαγή μηνύσεων, μεταξύ της τετράδας (διευθυντή της ΝΕΡΙΤ, σεκιουριτά, γραμματέα και ταμία της ΠΟΣΠΕΡΤ).

Επίσης δεν υπάρχει η κοινή ανακοίνωση των ομοσπονδιών και των σωματείων των ΜΜΕ, αλλά και η συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το Ραδιομέγαρο, μετά την επίθεση.

Όλα αυτά έγιναν σε ώρες που επέτρεπαν τη συγκέντρωση, επεξεργασία και ταξινόμηση της ύλης, καθώς το συμβάν έγινε μεσημέρι Παρασκευής.


Η δημοσιογραφία, ο πλουραλισμός και η αντικειμενικότητα σε «νέες δόξες».




Δεν υπάρχουν σχόλια: