Σάββατο 14 Ιουνίου 2014

ΕΤΙΤΑ: ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ - ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΓΙΑ ΤΟΝ Τ/Σ STAR



Αθήνα, 13 Ιουνίου 2014               αρ. πρωτ: 1861



ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ-ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΓΙΑ Τ/Σ STAR


ΟΚΤΩΒΡΙΟΣ 2013: ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΟΤΑΣΗ Ε.Ι.ΤΗ.Σ.Ε.Ε. ΠΡΟΣ ΥΠ. ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΔΕΙΕΣ ΑΣΚΗΣΕΩΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΟΣ:
«…Η παρούσα δεν αφορά ούτε εμποδίζει τη με οποιονδήποτε τρόπο χρήση τεχνικού εξοπλισμού εικονοληψίας ή ηχοληψίας μη επαγγελματικών προδιαγραφών, ιδίως από δημοσιογράφους, φωτογράφους και ρεπόρτερ ούτε τη χρήση νέων τεχνολογιών που προβλέπονται από την κείμενη νομοθεσία».

ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΣ 2014: ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ ΑΠΟ ΕΞΩΔΙΚΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΤΟΥ STAR CHANNEL ΠΡΟΣ Ε.Τ.Ι.Τ.Α.
«…Μονομελή συνεργεία χρησιμοποιεί πλέον η συντριπτική πλειοψηφία των τηλεοπτικών σταθμών στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Πολλοί δε από αυτούς έχουν ενσωματώσει σε μονομελή συνεργεία και την απευθείας σύνδεση με τον τηλεοπτικό σταθμό(link),σε πολλές δε περιπτώσεις την τηλεοπτική κάμερα τη χειρίζεται δημοσιογράφος και όχι εικονολήπτης».

…Και φυσικά μετά από λίγο καιρό καταργήθηκαν οι άδειες υπό την υπουργία του Πάνου Παναγιωτόπουλου που άφησε πια το Υπουργείο Πολιτισμού, αφού πρώτα το υπηρέτησε «πιστά», καταργώντας σχολές, πανεπιστήμια, σπουδές, επειδή έτσι το ήθελαν κάποιοι «φίλοι του»!!!  Με αυτό τον τρόπο διευκολύνθηκε η εργοδοσία και ο πρόεδρος της Ε.Ι.ΤΗ.Σ.Ε.Ε. Πάνος Κυριακόπουλος που επεχείρησε τα γραπτά του λόγια να τα κάνει πράξη!!!

Συνάδελφοι!!! Το STAR διοργάνωσε εκπαιδευτικά σεμινάρια για συναδέλφους δημοσιογράφους, κατόχους smartphone, για την κατάρτισή τους στην λήψη εικόνων.  

Η δικαιολογία που χρησιμοποιήθηκε ήταν ότι αφορά μόνο «έκτακτες ειδικές περιπτώσεις» που ΑΝ ΚΑΙ ΕΦΟΣΟΝ ΤΥΧΕΙ ένα έκτακτο περιστατικό πανελλαδικού ή και παγκοσμίου ενδιαφέροντος… και ΑΝ ΚΑΙ ΙΣΩΣ… ΚΑΙ ΜΗΠΩΣ ΚΑΙ ΕΦΟΣΟΝ… ΤΥΧΕΙ ο δημοσιογράφος να είναι περαστικός… και το γεγονός αυτό ΤΥΧΕΙ να πραγματοποιηθεί μπροστά του… ε τότε και μόνο τότε, πρέπει να ξέρει να χειρίζεται το κινητό του ώστε να καλύψει και να μεταδοθεί το γεγονός!!!  Τα δικά μας σχόλια και ειδικά μετά τις πρώτες δύο παραγράφους της ανακοίνωσής μας, περισσεύουν!!!

Η Ένωσή μας μετά από αυτές τις εξελίξεις και αφού εξάντλησε πρώτα όλα τα περιθώρια διαλόγου και συνεννόησης, πραγματοποίησε δίωρη στάση εργασίας στον Τ/Σ STAR ,10 με 12 το πρωί της Τετάρτης. Η συμμετοχή ήταν καθολική και δυναμική παρ όλες τις «φιλότιμες» προσπάθειες και πιέσεις της τεχνικής διεύθυνσης του σταθμού!!!

Καταλυτική ήταν και η προτροπή της ΕΣΗΕΑ μέσω της προέδρου της, Μαρίας Αντωνιάδου , προς τα μέλη της ενώσεως, να μη παραστούν στο σεμινάριο αυτό. Πράγματι κανένας συνάδελφος δημοσιογράφος δεν πήγε και το … μάθημα δεν έγινε!!!

Εμείς από την πλευρά μας θέλουμε να δώσουμε τα εύσημα ΣΕ ΟΛΟΥΣ τους τεχνικούς του σταθμού που για μια ακόμα φορά απέδειξαν πως όσο οι εργαζόμενοι είναι συσπειρωμένοι και ακολουθούν το σωματείο τους, άλλο τόσο θα κερδίζονται πράγματα σοβαρά για την δουλειά τους.

Ενημερώνουμε την διοίκηση πως η απόφαση της συνέλευσης των τεχνικών του STAR είναι πως αν παρατηρηθεί στο μέλλον να παίζει στον τηλεοπτικό αέρα πλάνο που δεν είναι τραβηγμένο από τεχνικό εικονολήπτη, η Ε.Τ.Ι.Τ.Α. θα αντιδρά.

Τέλος, όποια κι αν είναι τα σχέδιά σας, σας ενημερώνουμε πως όσο υπάρχει Ε.Τ.Ι.Τ.Α. και τεχνικοί που συσπειρώνονται στο σωματείο τους, η δουλειά τους δεν θα μετατραπεί σε… δουλεία!!! Άλλωστε σας παραπέμπουμε σε παλαιότερη ανακοίνωσή μας.

ΑΛΛΟ ΟΙ ΑΝΤΕΡΓΑΤΙΚΟΙ ΝΟΜΟΙ ΠΟΥ ΠΕΡΝΑΤΕ, ΚΑΙ ΑΛΛΟ Η ΠΡΑΞΗ!!!


Υ.Γ.

1.  Μελανό σημείο της υπόθεσης αυτής ήταν πως ο άνθρωπος που κλήθηκε να εκπαιδεύσει τους συνάδελφους δημοσιογράφους ήταν τεχνικός μέλος της Ε.Τ.Ι.Τ.Α. Παρ όλες τις προτροπές μας για το αντίθετο, δέχθηκε να το κάνει.

 Από την μια καταλαβαίνουμε τις πιέσεις που μπορεί να δέχθηκε αλλά από την άλλη, πιέσεις δέχθηκαν και οι συνάδελφοι της βάρδιας που είχαν πάνω στην στάση αλλά προς τιμήν τους δεν υπέκυψαν! Άραγε σκέφτηκε καθόλου πως με την πράξη του έβαζε σε κίνδυνο πολλούς συναδέλφους του, που στο μέλλον θα απολύονταν;  

Ή μήπως ξέχασε πως πέρσι τέτοια εποχή που ο πρόεδρος του σταθμού, διακήρυττε πως το τμήμα του και η ειδικότητά του κάποια στιγμή στο μέλλον θα καταργηθεί, ΟΛΟΙ οι τεχνικοί του σταθμού ήταν μαζί τους και τους στήριζαν;;;  Εμείς απλά λυπούμαστε για την απόφασή του  και σας ενημερώνουμε πως ο συγκεκριμένος συνάδελφος δεν είναι πια μέλος της ένωσής μας.

2.  Και μην ξεχνάμε, ΜΑΥΡΟ στον Πάνο Παναγιωτόπουλο, τον κατ’ εντολή  χασάπη των επαγγελματικών μας δικαιωμάτων και της παιδείας!


 για το ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

Δεν υπάρχουν σχόλια: