Παρασκευή 20 Ιουνίου 2014

ΠOΣΠΕΡΤ προς ΕΣΗΕΜ-Θ: «ΜΗΝ ΑΝΟΙΞΕΤΕ ΤΗΝ ΚΕΡΚΟΠΟΡΤΑ…»



ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
Αγία Παρασκευή 20 Ιουνίου 2014

Προς ΕΣΗΕΜ-Θ: «ΜΗΝ ΑΝΟΙΞΕΤΕ ΤΗΝ ΚΕΡΚΟΠΟΡΤΑ…»

Στη διενέργεια εκλογών για την ανάδειξη εργασιακών εκπροσώπων στη ΝΕΡΙΤ Θεσσαλονίκης προχωρά η ΕΣΗΕΜ-Θ, προκαλώντας το περί δικαίου κοινό αίσθημα.

Όταν η ΝΕΡΙΤ είναι απαξιωμένη από την αγωνιζόμενη και προοδευτική κοινωνία της χώρας. Όταν αποτελεί για την παγκόσμια κοινότητα υπόδειγμα κρατικού ραδιοτηλεοπτικού φορέα πραξικοπηματικής έμπνευσης.

Όταν η EBU δεν την αναγνωρίζει ως μέλος… ένα δημοσιογραφικό συνδικαλιστικό(!) όργανο προτίθεται να νομιμοποιήσει τους δήθεν εργαζόμενους ενός ανύπαρκτου ραδιοτηλεοπτικού καναλιού στη Θεσσαλονίκη. 

Ο ανένδοτος αγώνας των «απολυμένων εργαζομένων» της ΕΡΤ σε όλη την Ελλάδα και, ειδικότερα, των αλληλέγγυων και των συναδέλφων στην Θεσσαλονίκη, ακύρωσαν στην πράξη τους κυβερνητικούς σχεδιασμούς για τη λειτουργία του μορφώματος στη συμπρωτεύουσα, κρατώντας σε λειτουργία την ελεύθερη ΕΤ3 και την ΕΡΑ Θεσσαλονίκης.

Σήμερα, το προεδρείο της ΕΣΗΕΜ-Θ απαρνείται  τους ισχυρισμούς περί «τραγέλαφου δίχως όριο», «κυβερνητικής ανευθυνότητας» και  «αφερεγγυότητας», τους οποίους είχε εκφράσει σε ανακοίνωσή του -πριν από περίπου ένα μήνα- αναφορικά με το κυβερνητικό μόρφωμα.

Άραγε, για αυτήν την πρόθεση αλλαγής θέσεων οι διοικούντες του οργάνου είχαν ενημερώσει προεκλογικά τα μέλη τους; Μέχρι σήμερα, πάντως, δεν έχει αλλάξει τίποτα από τις συναντήσεις του Ηρακλείου και του Βόλου, όπου ελήφθησαν  ομόφωνες αποφάσεις, περί μη αναγνώρισης του μορφώματος, από όλες τις δημοσιογραφικές ενώσεις και την ΠΟΕΣΥ. Απορίας άξιο, λοιπόν, είναι γιατί -για άλλη μια φορά- η ΕΣΗΕΜ-Θ διαφοροποιείται και αποστασιοποιείται, ως άλλος Ιανός...

Αυτός ο χαρακτηρισμός είναι ο πιο ήπιος, διότι θα μπορούσαμε να χρησιμοποιήσουμε και τον χαρακτηρισμό «Εφιάλτη»….

Καταγγέλλουμε τη διασπαστική στάση του προεδρείου της ΕΣΗΕΜ-Θ που είναι αντίθετη με τη βούληση των δημοσιογραφικών ενώσεων και της ΠΟΕΣΥ, οι οποίες, μαζί με τον ελληνικό λαό, στηρίζουν την ΕΡΤ και απαιτούν το άνοιγμά της. Τους καλούμε να συμμορφωθούν…
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: