Δευτέρα 9 Ιουνίου 2014

Τους πήραν χαμπάρι: "Mιλημένοι" στη ΝΕΡΙΤ - ΔΤ για την "αγιογραφία" υπουργών

"Ένας έφυγε - Ένας ήρθε, η πολιτική ίδια, μηδέν εις το πηλίκο"

Στην ανακοίνωσή τους οι εργαζόμενοι στο νοσοκομείο "Αμαλία Φλέμιγκ" σχολιάζουν τον ανασχηματισμό, λέγοντας: Ούτε "Άδωνης",  Ούτε Μάκης" ...


"Επιτέλους έγινε κι' ο ανασχηματισμός! Είχαμε αρχίσει ν' ανησυχούμε! Τώρα όλα θ' αλλάξουν, αφού έλαβαν και το μήνυμα. Το είπε και η τηλεόραση!
Ο κ. Βορίδης αντί του κ. Γεωργιάδη, δραματική η αλλαγή. Καθώς είναι και οι δύο προβεβλημένα στελέχη της κυβέρνησης, δεν θα υποκύψουμε στον πειρασμό να ψάξουμε και να δημοσιεύσουμε το βιογραφικό του νέου ανδρός, όπως δεν το κάναμε και για τον απελθόντα. Κατά κάποιο τρόπο αποφεύγουμε να κάνουμε τη βρωμοδουλειά. Την αφήνουμε για άλλες πένες, ικανότερες...

Ωστόσο έχουμε ένα σχόλιο. Τηλεοπτικό δημιούργημα ο κ. Γεωργιάδης, έγινε πρόσωπο οικείο, τον προσφωνούσαν όλοι με το μικρό του όνομα, έγινε δια των ανεξάρτητων (άντε καλά ψέμματα!) MME ο δικός μας άνθρωπος, ξεπλυμένος απ' όλα τα προπατορικά αμαρτήματα. Μ' αυτή την οικειότητα και την σιγουριά, κατάφερε και υπηρέτησε πιστά την Κυβέρνηση, την Τρόικα, τα μνημόνια, τα αφεντικά γενικώς και ειδικώς. Ο "με το ζόρι έξυπνος, συμπαθής και ικανός" πολιτικός είχε πάντα ένα προβεβλημένο βήμα για να δηλώνει πόσο σιχαίνεται τους συνδικαλιστές, πόσο μισεί τους απεργούς, τους κομμουνιστές (έτσι βάφτιζε όποιον του αντιμίλαγε, έστω κι' αν ήταν από τη δική του παράταξη!). 

Στο πρόσωπό του ένα εξαπατημένο και απελπισμένο κομμάτι του λαού σχεδόν πείστηκε πως για τη φτώχεια και την κατάντια του φταίνε  οι δημόσιοι υπάλληλοι και όχι η πολιτική που μέχρι κεραίας εφάρμοσε όσο ζούσε (στο Υπουργείο).
Σ' αυτή την πολιτική που, σπέρνει πτώματα, προκαλεί δυστυχία και θάνατο,δεν χωράνε τηλεοπτικές χαριτωμενιές...
Δεν θέλουμε όμως να τον αδικήσουμε, καθώς, αν και χαρακτηριστική περίπτωση, δεν είναι μοναδική. Το σύνολο των συναδέλφων του πολιτευτών και Υπουργών λειτούργησε με τον ίδιο τρόπο.

Εμείς πάντως ποτέ δεν προσφωνήσαμε τον Υπουργό της Υγείας "Αδωνη" ή "μπουμπούκο" ή όπως αλλιώς τον ονομάτιζαν τα δελτία ειδήσεων και τα πρωϊνάδικα. Γιατί, από την αρχή γευτήκαμε την πολιτική που εφάρμοσε. Γιατί άφησε ερείπια στο Φλέμιγκ, άσχετα αν δεν κατάφερε να το κλείσει. Γιατί χάσαμε 300 ανθρώπους, κλινικές, εργαστήρια, κρεβάτια νοσηλείας. Αγωνιζόμαστε να τα πάρουμε πίσω και θα τα πάρουμε.
Για τον ίδιο λόγο και ο "φρέσκος" υπουργός δεν πρόκειται να γίνει "Μάκης" για μας. Γιατί δεν διαφέρει σε τίποτα από τον προηγούμενο. Κι' ας είναι συγκινητική η τελετή παράδοσης - παραλβής μεταξύ των δύο φίλων. Δεν ψηνόμαστε!

ΜΕ ΤΗΝ ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΛΟΙΠΟΝ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΗΓΕΣΙΑΣ ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ,
ΟΛΟΙ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ ΣΤΗΝ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΩΝ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΩΝ!
ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ.

Σημ. Παρακολουθήσαμε τον ανασχηματισμό από την "ΝΕΡΙΤ". Μετά την ανακοίνωση των ονομάτων ακολούθησαν σχόλια που διανθίστηκαν με επίθετα όπως: "Συμπαθητικός νέος άνθρωπος" , "Πολύ ικανός επιστήμονας" και άλλα τέτοια. Αυτό θα πει αδέσμευτη ενημέρωση! Ούτε μιλημένοι να' τανε για να επιβεβαιωθούν τα γραφόμενά μας παραπάνω!".

Δεν υπάρχουν σχόλια: