Παρασκευή 10 Οκτωβρίου 2014

Δικαίωση για την ΕΤΙΤΑ

Αθήνα, 9 Οκτωβρίου 2014                                                                                                      αρ. πρωτ: 1883
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
                             ΔΙΚΑΣΤΙΚΗ ΑΠΟΦΑΣΗ-ΣΤΑΘΜΟΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΔΙΚΑΙΩΝΕΙ
Συνάδελφοι!
Το Δ.Σ. της Ένωσής μας σας ενημερώνει, πως η απόφαση του δικαστηρίου για την αγωγή που είχε κατατεθεί, ζητώντας να κριθεί παράνομη η καταγγελία της Σ.Σ.Ε. από τους εργοδότες μας, μας δικαιώνει πλήρως!
Πρόκειται  για μια δικαστική απόφαση σταθμό, την πρώτη στην επικράτεια, που δεν νομιμοποιεί το καθεστώς που καθιέρωσε η πράξη 6/2012 του Υπουργικού Συμβουλίου και αφορά το μισθολογικό και εργασιακό καθεστώς του συνόλου των εργαζομένων τεχνικών της ιδιωτικής τηλεόρασης.
Αυτό σημαίνει πως δικαιούμαστε αναδρομικά τις όποιες μειώσεις μισθών έχουμε υποστεί, είτε υπογράφοντας ατομικές συμβάσεις είτε όχι. Επίσης οι εργοδότες μας είναι υποχρεωμένοι να μας επαναφέρουν τους μισθούς μας στα επίπεδα της τελευταίας Σ.Σ.Ε.
Παρά ταύτα αναμένεται να ασκήσουν έφεση στην απόφαση.  Το μόνο όμως που θα καταφέρουν, είναι να καθυστερήσουν την επαναφορά των μισθών μας, αυξάνοντας όμως παράλληλα  τα αναδρομικά που δικαιούμαστε, καθώς έχουμε απόλυτη εμπιστοσύνη στην Ελληνική δικαιοσύνη.
Περισσότερες λεπτομέρειες για το πώς επηρεάζει το μισθολογικό και το εργασιακό μας καθεστώς η απόφαση αυτή θα δοθούν στην Γενική Συνέλευση της 18 Οκτωβρίου από τον νομικό μας σύμβουλο Δημήτρη Περπατάρη.
Στο σημείο αυτό θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε την βουλευτή του Κ.Κ.Ε. Λιάνα Κανέλλη που η κατάθεσή της  ως μάρτυρας της ένωσής μας ήταν καταλυτική!
(Ακολουθεί η εν λόγω δικαστική απόφαση)
Συνάδελφοι!
Ο αγώνας για την αξιοπρέπειά μας συνεχίζεται!!!
Μείνετε συσπειρωμένοι στο σωματείο μας!!!
για το ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

Δεν υπάρχουν σχόλια: