Πέμπτη 16 Οκτωβρίου 2014

ΕΤΕΡ: (Ν)ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΩΝ ΣΥΝΕΧΕΙΑ



Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσής μας απαιτεί την απόσυρση της τροπολογίας που κατέθεσε η Κυβέρνηση και ουσιαστικά θέτει ανυπέρβλητα εμπόδια στο έργο που καλείται να εκτελέσει ο Οργανισμός Μεσολάβησης και Διαιτησίας.

Για άλλη μια φορά η συγκυβέρνηση καλείται να υπηρετήσει τα συμφέροντα των μεγάλων επιχειρήσεων σε βάρος των εργαζομένων  και ενώ υποστηρίζει ότι εκσυγχρονίζει το θεσμό της Διαιτησίας στην ουσία οδηγεί στην κατάργησή του, όπως προστάζουν τα συμφέροντα που πραγματικά υπηρετεί.

Με τα νέα διαδικαστικά και λειτουργικά εμπόδια που εισάγει στο θεσμό της  διαιτησίας του ΟΜΕΔ διαμορφώνονται νέες συνθήκες, οι οποίες πρακτικά θα καθιστούν αδύνατη την ύπαρξη συλλογικών ρυθμίσεων, ενώ ταυτόχρονα προωθεί, επισήμως, τη δημιουργία εργαζομένων πολλών ταχυτήτων με μία και μοναδική κατεύθυνση, την προς τα κάτω ισοπέδωση εργασιακών δικαιωμάτων και την αντικατάσταση εργαζομένων με προϋπηρεσία από νεοπροσλαμβανόμενους.

Πρόκειται για μια τροπολογία που θα οδηγήσει στην αναστολή των όποιων συλλογικών ρυθμίσεων, εξαιτίας των πολύπλοκων και μονόπλευρα αυστηρών προϋποθέσεων στη λήψη απόφασης και τη δυνατότητα συνεχών προσφυγών στον ΟΜΕΔ και στη δικαιοσύνη, καθιστώντας στην ουσία τις διαδικασίες αναποτελεσματικές.

Απαιτούμε να γίνει σεβαστή η απόφαση 2307/2014 της Ολομέλειας του Συμβουλίου της Επικρατείας και να πάψουν επιτέλους όλες οι αντισυνταγματικές πολιτικές και οι νόμοι που δημιουργούν στρατιές από ανέργους και εργαζόμενους-ομήρους.

Είναι ηλίου φαεινότερο πως τα «success story», τα «πρωτογενή πλεονάσματα» και η «έξοδος από τα μνημόνια» αποτελούν απλά ρητορικές φούσκες που δεν αντικατοπτρίζουν την πραγματικότητα των ανέργων, των ανασφάλιστων, των μισθωτών και των συνταξιούχων.

Χρέος αποτελεί για όλη την εργατική τάξη η ανατροπή αυτών των πολιτικών και εκείνων που τις πρεσβεύουν.

Δεν υπάρχουν σχόλια: