Πέμπτη 18 Δεκεμβρίου 2008

Κοινή ανακοίνωση για τα γεγονότα

Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΧΑΪΔΕΥΕΙ ΤΟΥΣ ΦΟΝΙΑΔΕΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΚΑΠΙΤΑ-ΛΗΣΤΕΣ!
ΗΡΘΕ Η ΩΡΑ ΤΩΝ ΝΕΩΝ ΚΑΙ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ!


Καταγγέλλουμε τη δολοφονία του 15χρονου μαθητή Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου και απαιτούμε την παραδειγματική τιμωρία των δραστών, των φυσικών και ηθικών αυτουργών. Αυτών που οι κυβερνήσεις και η «ανεξάρτητη δικαιοσύνη» χαϊδεύουν πάντοτε, όπως αποδείχθηκε περίτρανα στις περιπτώσεις της «ζαρντινιέρας», των φόνων του Καλτεζά και του Τεμπονέρα, των βασανισμών μεταναστών και των αμέτρητων άλλων εγκλημάτων που έχουν διαπράξει οι «δυνάμεις ασφαλείας».
Καταδικάζουμε την ωμή πολιτική και αστυνομική βία, τους κρανοφόρους και κουκουλοφόρους ΜΑΤατζήδες, Ζητάδες και ασφαλίτες που έχουν μετατρέψει την Αθήνα και άλλες πόλεις σε θαλάμους αερίων και πεδία βολής. Καταγγέλλουμε όλους όσοι απεργάζονται σχέδια «έκτακτης ανάγκης» και θέτουν σε επιφυλακή τον στρατό, ωσάν η χώρα να απειλείται από έναν εσωτερικό εχθρό – τους μαθητές και φοιτητές που διαδηλώνουν, διεκδικώντας τα δίκαιά τους.
Είμαστε αλληλέγγυοι με αυτό το κίνημα οργής των χιλιάδων νέων που αγωνίζονται ενάντια στην καταστολή, αλλά και για να πάρουν πίσω την καμένη τους ζωή και τα λεηλατημένα τους όνειρα. Είμαστε αλληλέγγυοι με αυτή τη νέα γενιά που δίνει μαθήματα αντίστασης και αγώνα. Με όλους τους εργαζόμενους, Έλληνες και μετανάστες, που πλημμύρισαν τους δρόμους της Αθήνας κι όλης της Ελλάδας. Με όλους όσους επιμένουν αυτές τις μέρες να διαδηλώνουν ενάντια στην κυβέρνηση των δολοφόνων, των σκανδάλων, της εκποίησης του δημόσιου πλούτου. Με όλους αυτούς που αντιπαρατίθενται στην αντιδραστική πολιτική και τις διαταγές των κυβερνήσεων και των Βρυξελλών.
Χαιρετίζουμε τους εκατοντάδες αγωνιστές δημοσιογράφους, φωτογράφους και τεχνικούς των ΜΜΕ που επιμένουν, παρά τις πιέσεις και τους εκβιασμούς και αδιαφορώντας για τις πολιτικές και επιχειρηματικές σκοπιμότητες, να κάνουν συγκλονιστικά ρεπορτάζ, να μεταδίδουν την αλήθεια και να αναδεικνύουν στο επίκεντρο τους πραγματικούς πρωταγωνιστές των εξελίξεων. Στηρίζουμε όλους εκείνους που προσπαθούν να ανοίξουν νέους δρόμους δράσης, παρέμβασης και ενημέρωσης, σε συντονισμό με τους νέους και τους εργαζόμενους που αγωνίζονται.
Καταδικάζουμε την πλειοψηφία των ενώσεών μας, που για μια ακόμη φορά προδίδουν τόσο τους εργαζόμενους που δήθεν εκπροσωπούν όσο και το λειτούργημα το οποίο δήθεν υπηρετούν. Οι διαπλεκόμενοι γραφειοκράτες συμβάλλουν στη μετατροπή των ΜΜΕ σε μακρύ χέρι της εξουσίας, ως μηχανισμού καταστολής και ιδεολογικής χειραγώγησης – εμείς αγωνιζόμαστε και διεκδικούμε άλλα μέσα ενημέρωσης, απαλλαγμένα από την κάθε είδους εξάρτηση και λογοκρισία, που θα λειτουργούν υπό εργατικό έλεγχο, με αμεσοδημοκρατικές διαδικασίες.
Οι εργαζόμενοι στα ΜΜΕ οφείλουν να πάρουν το μέλλον τους στα χέρια τους. Να οργανώσουν τη δράση τους μέσα από γενικές συνελεύσεις και επιτροπές αγώνα. Να αντισταθούν στη βία κράτους και εργοδοσίας. Να διεκδικήσουν την επιστροφή της κλεμμένης τους υπεραξίας και των τεράστιων ποσών που έχουν υφαρπαγεί από τα ασφαλιστικά τους ταμεία. Να απαιτήσουν, άμεσα, τα 28 δισ. € που χαρίζονται στις τράπεζες αντί να δίνονται σε μισθούς, συντάξεις, για τη δημόσια υγεία και παιδεία.
Τώρα, μπορούμε να αμφισβητήσουμε όλο το κυρίαρχο σύστημα ενημέρωσης και τη φυσιογνωμία των ΜΜΕ. Τώρα, οι εργαζόμενοι μπορούν να πάρουν στα χέρια τους την ενημέρωση και να ξαποστείλουν τους εμπόρους της δημοσιογραφίας. Τώρα, μπορούν να χτίσουν μια νέα, δημιουργική και απολύτως αναγκαία στην εποχή μας σχέση της ενημέρωσης με τον αναγνώστη, τον ακροατή, τον τηλεθεατή. Τώρα, όλοι μαζί, μπορούμε να τινάξουμε από πάνω μας την αρχαία σκουριά.

Να πέσει τώρα η κυβέρνηση των δολοφόνων, των ληστών και των καταπιεστών!
Να τιμωρηθούν όσοι ματώνουν και πληγώνουν τις ζωές μας και σκοτώνουν τα όνειρά μας!
Την κρίση να πληρώσει το κεφάλαιο, όσοι τη δημιούργησαν και πλούτισαν στο μεγάλο φαγοπότι!
Η ενημέρωση πρέπει να είναι δημόσιο αγαθό και ο έλεγχός της πρέπει να περάσει στους ίδιους τους εργαζόμενους!
Να απελευθερωθούν άμεσα όλοι οι συλληφθέντες αγωνιστές και να καταργηθεί ο τρομονόμος!

-Αριστερό Ριζοσπαστικό ΜΜΕτωπο
-Ασύνταχτος Τύπος EΣΗΕΜΘ
-ΠΑΡΑ-ΤΥΠΩΣ στην ΕΣΠΗΤ
-Financial Crimes

Δεν υπάρχουν σχόλια: