Τρίτη 16 Δεκεμβρίου 2008

Για τα γεγονότα στην ΕΡΤ

Aπό το να δαιμονοποιούνται από τη διοίκηση της ΕΡΤ, πολίτες που επέλεξαν ειρηνικά (με βάση την δική μας πληροφόρηση) και όχι βίαια να διεκδικήσουν προβολή θέσεων από τη δημόσια ραδιοτηλεόραση (την οποία και αυτοί όπως όλοι μας πληρώνουν, για να σπαταλάει το δημόσιο χρήμα πχ με 1.200.000 ευρώ για τα νέα σήματα), καλό θα ήταν να αναρωτηθούν αν οι επιλογές τους αφήνουν τα περιθώρια για την έκφραση κριτικής και μη πλουραλιστικής κάλυψης, όχι μόνο για ομάδες ακτιβισμού, αλλά για το σύνολο της πολιτικής και κοινωνικής δραστηριότητας που παράγεται από την κοινωνία.
Eπίσης ας αναρωτηθούν οι διοικούντες της ΕΡΤ, αν η εκδικητική μη επαναπρόσληψη συμβασιούχων επειδή προσέφυγαν στη δικαιοσύνη, η δημιουργία νέας γενιάς μπλοκάκηδων, η είσοδος ιδιωτών μέσω της ψηφιακής, η πρόσφατη απόπειρα απαγόρευσης συνέλευσης εργαζομένων επειδή δεν ήταν «θεσμικοί», η ύπαρξη των πιο χαμηλών ΣΣΕ στα ΜΜΕ, ταυτόχρονα με τα bonus των golden boys, τους νομιμοποιούν να εμφανίζονται τιμητές στο όνομα των εργαζομένων για τους οποίους δήθεν κόπτονται, σε οποιοδήποτε ζήτημα.
Βεβαίως πρέπει να τονιστεί ότι το βασικό πεδίο δράσης των θεματικών, αλλά και εργασιακών ζητημάτων που εμφανίζονται στη λειτουργία των ΜΜΕ, οφείλει να είναι ζήτημα προτεραιότητας για τις συνδικαλιστικές οργανώσεις του χώρου, που χρόνια αποκομμένες από την κοινωνία και το ευρύτερο συνδικαλιστικό κίνημα, εφαρμόζοντας επιλογές «συνδιαχείρησης» αφήνουν περιθώρια εμφάνισης τάσεων υπέρβασής τους, από κάθε κατεύθυνση.

Υ.Γ. για την εμφάνιση των βίαιων περιστατικών σε βάρος εργαζομένων στα ΜΜΕ δείτε στο blog μας τις ανακοινώσεις για την εφημερίδα ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ και τα γεγονότα της Ξάνθης, στις 10 και 12 Δεκεμβρίου.


2)Για κοινοποίηση σε όλα τα Μ.Μ.Ε

ΚΟΙΝΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΠΑΡΑΤΑΞΕΩΝ ΤΗΣ ΕΡΤ - ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Αθήνα 16-12-2008
Βιώνουμε μέρες ιδιαίτερες.
Η τραγική δολοφονία του άτυχου Αλέξανδρου, ήταν η αφορμή να ξεχειλίσει το ποτήρι των νέων.
Οι νέοι διεκδικούν το μέλλον τους και προσπαθούν να αντιδράσουν.
Αντί να υπάρξει μια άλλη πολιτική με προοπτική και ελπίδα, η κυβέρνηση και τα όργανά της επέλεξαν την βία και την καταστολή.
Ο «Διοικητής» της ΕΡΤ, Χρ. Παναγόπουλος «αξιοποιώντας πληροφορίες» για «επίθεση στο
μαγαζί» του, προσέφυγε σε εταιρίες security για να φυλαχτεί ο χώρος.
Εξάλλου το είχε κάνει και άλλες φορές, όταν άλλοι «πληροφοριοδότες» τον οδήγησαν σε
αποκλεισμό του Ραδιομεγάρου, ακόμα και για τους εργαζόμενους.
Αυτή τη φορά μια ομάδα διαδηλωτών, κατάφερε να συναντηθεί με τον Χρ. Παναγόπουλο, στο γραφείο του, ο οποίος αν και συζήτησε μαζί τους δεν μπόρεσε να βρει διέξοδο.
Aλλοι διαδηλωτές με παρεμβάσεις τους σε καίρια σημεία της ΕΡΤ κατάφεραν να προβληθεί ένα σύνθημά τους, την ώρα του δελτίου ειδήσεων της ΝΕΤ.
Ο αυτοαποκαλούμενος «Διοικητής» της ΕΡΤ, με διάγγελμά του μίλησε για προσβολή της
Δημοκρατίας.Ο ίδιος παρά την εμφανή αναποτελεσματικότητα του και τον αυταρχισμό του, προσπαθεί να εμπλέξει τους εργαζόμενους, ισχυριζόμενος ότι τους εκπροσωπεί !!!
Εμείς οι εργαζόμενοι,δεν επιτρέπουμε στην διοίκηση να μας εκπροσωπεί και να μας εκφράζει ΑΥΘΑΙΡΕΤΑ.

ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΜΑΣ ΣΦΕΤΕΡΙΖΕΤΑΙ!


ΣΥΜΜΑΧΙΑ
ΠΑΣΚΕ-Σ,ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ,ΑΔΕΣΜΕΥΤΗ ΚΙΝΗΣΗ,ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ ΑΛΛΑΓΗ,ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ,FINANCIAL CRIMES,ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ

Δεν υπάρχουν σχόλια: