Δευτέρα 22 Δεκεμβρίου 2008

ΟΙ ΠΙΟ ΚΑΛΕΣ ΕΥΧΕΣ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΠΡΑΞΕΙΣ


Συνάδελφοι -ισσες
σας ευχόμαστε χρόνια πολλά και καλή χρονιά. Υπενθυμίζουμε ότι οι πιό καλές ευχές είναι οι πράξεις. Σας στέλνουμε το τελευταίο εργασιακό δελτίο του 2008.

1)Φιλικός ποδοσφαιρικός αγώνας στη μνήμη του Γιώργου Κοίλιαρη, μεταξύ της ομάδας της ΕΡΤ και των παλαιμάχων του Παναθηναϊκού, έγινε τη Δευτέρα 22 Δεκέμβρη. Δυστυχώς το εργάσιμο της ώρας και ο κακός καιρός είχαν σαν αποτέλεσμα να υπάρξει μικρή προσέλευση συναδέλφων. Φωτο από τον αγώνα.

2)εξαντλήθηκε το τεύχος νο 39 των Financial Crimes και είναι διαθέσιμο μόνο σε ηλεκτρονική μορφή. Υποσχόμαστε να αναθεωρήσουμε προς τα πάνω τους εκδοτικούς μας στόχους από το επόμενο τεύχος.

3)απόλυση εργαζομένου στο ατελιέ της Βραδυνής και πληρωμή μόνο του δώρου (οφείλονται δύο μήνες δεδουλευμένα) στον "επικοινωνία 94FM".

4)ΕΝΩΣΗ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΙΔΙΩΤΙΚΗΣ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ (Ε.Τ.Ι.Τ.Α.)
3ης Σεπτεμβρίου & Μάρνης (Ε.Κ.Α.) ΦΑΞ : 2108847368
ΕΝΩΣΗ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΙΔΙΩΤ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗΣ ΒΟΡ. ΕΛΛΑΔΑΣ (Ε.Τ.Ι.Τ.Β.Ε.)

Αριστοτέλους32 (ΕΚΘ) Τ.Κ.54631 ΦΑΞ: 2310642680
Δευτέρα 22 Δεκεμβρίου 2008 Αριθμός Πρωτ. 1181/624



Α Ν Α Κ Ο Ι Ν Ω Σ Η

Εκφράζουμε την λύπη μας για τη λεζάντα «Καταγής τα πλέον φονικά όπλα» που έβαλε «άγνωστος συντάκτης» της εφημερίδας «ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ» (12-12-2008) κάτω από μία φωτογραφία η οποία απεικόνιζε εικονολήπτες στη σειρά με τις κάμερές τους ακουμπισμένες στο έδαφος, πιθανόν σε αναμονή κάποιας συνέντευξης.

Η λύπη μας γίνεται ακόμα μεγαλύτερη για την επιμονή του εν λόγω ή άλλου «ανώνυμου συντάκτη», της ίδιας εφημερίδας, που σε απάντηση επιστολής – διαμαρτυρίας ( γράφει απλά Σ.Σ κάτω από την επιστολή) του Συλλόγου Τεχνικών Τηλεόρασης Νοτιοδυτικής Ελλάδος, ειρωνεύεται τους συναδέλφους μας δίνοντας μάλιστα και μαθήματα περί λεζάντας και τηλεοπτικής βιβλιογραφίας (16-12-2008).

«Ανώνυμε συντάκτη», όλοι εμείς οι τεχνικοί, τρέξαμε αμέσως στην εκτεταμένη βιβλιογραφία για να μάθουμε τον «ακριβή ρόλο και την φύση του τηλεοπτικού μέσου» που εργαζόμαστε και σ΄ ευχαριστούμε γι’ αυτό.

Σ’ ευχαριστούμε ακόμα για το μάθημα περί δεοντολογίας και διάκρισης εργαζομένου και ιδιοκτήτη, αν και στην περίπτωση σου, μπερδευτήκαμε λίγο.

Δεν καταλάβαμε όμως, γιατί οι συνάδελφοί μας στην Πάτρα πρέπει να γίνουν αυτοί το «μέσο» προκειμένου να αναδείξεις «το παγκόσμιο πρόβλημα της κακής διαχείρισης των δυνατοτήτων που δίνει η κάμερα»; Γιατί η λεζάντα μιας φωτογραφίας δεν αποτελεί σχόλιο; Τότε γιατί μπαίνει; Ποιος είναι ο λόγος ύπαρξής της;

Αν ο σκοπός της συγκεκριμένης λεζάντας ήταν η στοχοποίηση των εικονοληπτών της Πόλης σου αλλά και γενικότερα τότε τον πέτυχες απόλυτα. Φαίνεται ότι σ΄ αρέσει να βλέπεις στις διαδηλώσεις και στα ρεπορτάζ τις αναίτιες και άνανδρες επιθέσεις, εναντίον συναδέλφων σου, γιατί εμείς συνεχίζουμε να σε θεωρούμε συνάδελφο μας, «ανώνυμε συντάκτη».

Δυστυχώς για σένα, αυτό που καταγράφουν οι εικονολήπτες είναι η αλήθεια και δεν μπορεί να διαστρεβλωθεί, παρά την προσπάθεια που γίνεται από ορισμένα πληκτρολόγια που τα χειρίζονται συντάκτες σαν εσένα.

Αυτή ακριβώς η προσπάθεια διαστρέβλωσης της αλήθειας γίνεται και από την «αθώα» λεζάντα του ανώνυμου, όπως λες ότι συνηθίζεται, συντάκτη της εφημερίδας «ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ».

Γιατί αυτό που απεικονίζει η συγκεκριμένη φωτογραφία είναι η κόπωση από την ατέλειωτη αναμονή και υπομονή των εικονοληπτών μπροστά σε κάποια κλειστή πόρτα, προκειμένου να καταγράψουν πιθανή δήλωση αυτών που συνεδριάζουν πίσω της, για να μάθει άμεσα ο κόσμος τις επιπτώσεις που θα έχει επάνω του η συνεδρίαση αυτή.

Συνάδελφε «ανώνυμε συντάκτη» που εργάζεσαι στην εφημερίδα «ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ», γιατί επαναλαμβάνουμε, εμείς συνεχίζουμε να σε θεωρούμε συνάδελφο, επειδή, συνήθως, εσείς οι δημοσιογράφοι, δεν παραδέχεστε τα λάθη σας και θέλετε να έχετε πάντα τον τελευταίο λόγο, σε ενημερώνουμε ότι δεν πρόκειται να συνεχίσουμε την αντιπαράθεση μαζί σου και να ανταπαντήσουμε σε οποιαδήποτε απάντηση δώσεις στην ανακοίνωσή μας αυτή.

Γιατί είμαστε σίγουροι ότι θα επιδιώξεις να έχεις τον τελευταίο λόγο όπως «επιβάλλει» η δημοσιογραφική δεοντολογία σύμφωνα με την δική σου αντίληψη.

Υ.Γ.1 Ελπίζουμε ότι κάναμε σωστή χρήση των εισαγωγικών, αν όχι συγχώρησέ μας.

Υ.Γ.2 Ελπίζουμε να μην υπάρξουν άλλες επιθέσεις εναντίον συναδέλφων γιατί θα θεωρηθείς υπεύθυνος.

ΤΑ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΑ ΣΥΜΒΟΥΛΙΑ ΤΗΣ Ε. Τ. Ι. Τ. Α. & Ε. Τ. Ι. Τ. Β. Ε.

ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ ΝΑ ΑΝΑΡΤΗΘΕΙ – ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΕΙ - ΜΕΤΑΔΟΘΕΙ

Δεν υπάρχουν σχόλια: