Κυριακή 25 Ιανουαρίου 2009

Επιθέσεις σε ΜΜΕ στην Πάτρα






Καταγγελία για τους βανδαλισμούς στα Μ.Μ.Ε. Πάτρας
25 Ιανουαρίου 2009


Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Πελοποννήσου – Ηπείρου – Νήσων εκφράζει την ομόθυμη καταδίκη και τον βαθύ αποτροπιασμό του στις επιθέσεις που δέχθηκαν το μεσημέρι του Σαββάτου τα γραφεία τριών εφημερίδων της Πάτρας αλλά και η ίδια η έδρα της Ένωσης, από ομάδα κουκουλοφόρων.
Η απρόκλητη, αναίτια, απαράδεκτη και αντιδημοκρατική αυτή ενέργεια έχει ήδη καταδικαστεί και στην συνείδηση της κοινής γνώμης.
Οι δήθεν «επαναστάτες», με τις κουκούλες, τις βαριοπούλες και τα σπρέι, ξεκίνησαν το καταστρεπτικό τους έργο από την εφημερίδα «Σημερινή», ακολούθησε η εφημερίδα «Αλλαγή», τα γραφεία της Ένωσης Συντακτών και τέλος η εφημερίδα «Πελοπόννησος», όπου σ’ ένα κρεσέντο παροξυσμού και βαρβαρότητας προξένησαν σημαντικές φθορές, σπάζοντας τις προσόψεις του κτιρίου και γράφοντας υβριστικά συνθήματα εις βάρος των δημοσιογράφων.
Πρόκειται για ενέργεια που προσβάλλει καίρια τα δημοκρατικά ήθη και στρέφεται ευθέως εναντίον της ενημέρωσης, της πολυφωνίας και της ελεύθερης έκφρασης των ιδεών και των απόψεων.
Φασιστικά στοιχεία, οχυρωμένα πίσω από την ανωνυμία της κουκούλας, χωρίς το παραμικρό κοινωνικό έρεισμα, επιχείρησαν να τρομοκρατήσουν εργαζόμενους και να δηλώσουν την παρουσία τους μέσω της μόνης οδού που γνωρίζουν. Αυτής των βανδαλισμών και της καταδίωξης «φαντασμάτων».
Τέτοιες πρακτικές είναι ανεπιστρεπτί ξοφλημένες.
Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Πελοποννήσου – Ηπείρου – Νήσων απαντά ότι το φρόνημα των δημοσιογράφων και η αυστηρή προσήλωση τους στις αρχές της αλήθειας, της αντικειμενικότητας, του πλουραλισμού και του ελέγχου της εξουσίας, δεν κάμπτονται από τις ενέργειες μιας μερίδας ανεγκέφαλων που αμαυρώνει την δημοκρατία μας και επιλέγει το σκοτάδι από το φως.

Y.Γ. Οι Financial Crimes υπενθυμίζουν ότι η ΕΣΗΕΠΗΝ το Νοέμβριο του 2008 διοργάνωσε αντιρατσιστικό τριήμερο (γνωστή η κατάσταση που υπάρχει στην Πάτρα με τους Αφγανούς και ομάδες "αγανακτισμένων" πολιτών), ενώ οι συνάδελφοι έχουν γίνει νονοί σε τσιγγανόπουλα της περιοχής Ρηγανόκαμπου και τα επισκέπτονται τακτικά, όπως έχουμε παρουσιάσει και σε πρόσφατη ανάρτησή μας. Επισυνάπτουμε από το αρχείο μας, ρεπορτάζ της εφημερίδας ΣΗΜΕΡΙΝΗ που στέκεται με ευαισθησία μπροστά στην απόπειρα μετακίνησης με εξαπάτηση, των τσιγγάνων του Γλαύκου, καθώς και φωτογραφία από την τότε κατάσταση που επικρατούσε στην περιοχή και καταγράψαμε οι ίδιοι, καθώς και φωτο από τα ΜΜΕ της Πάτρας, που προέρχονται από τον φακό των FC και είναι για ελεύθερη χρήση. Αυτή την περίοδο οι συνάδελφοι της ΕΣΗΕΠΗΝ αντιμετωπίζουν πρόβλημα απολύσεων στην εφημερίδα ΗΜΕΡΑ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: