Δευτέρα 5 Ιανουαρίου 2009

Δέκα μέρες σιωπής!! ΕΠΙΜΕΝΟΥΜΕ ΑΝΤΙΠΟΛΕΜΙΚΑ

Kαταγγέλουμε τη συνεχιζόμενη σφαγή στη Γάζα και στο πλευρό του παγκόσμιου αντιπολεμικού κινήματος που βρίσκεται σε εξέλιξη με μαζικότατες κινητοποιήσεις σε πολλές πόλεις του κόσμου, απαιτούμε το σταμάτημα της εισβολής και της κατοχής.
Μέσα στο πρωτοφανές έγκλημα που βρίσκεται σε εξέλιξη υπάρχει και μια «δικιά μας» πτυχή και είναι οι περιορισμοί που έχουν επιβάλλει οι Ισραηλινοί στρατηγοί και οι ακροδεξιοί πολιτικοί τους προϊστάμενοι στα ΜΜΕ , με κάθε λογής φραγμούς. Στόχος τους να εμποδίσουν όσο μπορούν τη μετάδοση εικόνων φρίκης, τη μετάδοση της αλήθειας για τα εγκλήματά τους.
Δυστυχώς δέκα μέρες σφαγής και περιορισμών στα ΜΜΕ, δεν στάθηκαν αρκετές για να κουνήσουν τις ηγεσίες των κλαδικών σωματείων των ΜΜΕ στη χώρα μας, τουλάχιστον μέχρι τη στιγμή (Δευτέρα μεσημέρι) που στέλνουμε την παρούσα ανακοίνωση. Ούτε μια ανακοίνωση για τον πόλεμο, για συμμετοχή σε αντιπολεμικές διαδηλώσεις, για καταδίκη των περιορισμών στην ενημέρωση. Συνέχισαν την πορεία εκφυλισμού που είχε σαν προηγούμενο «κατόρθωμα» τις δίωρες και τρίωρες στάσεις στη γενική απεργία της 10 Δεκέμβρη, ενάντια στην κυβέρνηση των δολοφόνων. Καλούμε σε άμεση δραστηριοποίηση και στην εγκατάλειψη της όποιας «εορταστικής» ραστώνης. Ζητάμε την διαμαρτυρία όλων των κλαδικών σωματείων των ΜΜΕ προς την πρεσβεία του Ισραήλ για τους περιορισμούς που αντιμετωπίζουν οι πολεμικοί ανταποκριτές και τη συμμετοχή τους στο αντιπολεμικό συλλαλητήριο στο Σύνταγμα το Σάββατο 10 Γενάρη.
Καλούν μέχρι στιγμής: Συμμαχία Σταματήστε τον Πόλεμο, Σύνδεσμος Ελληνοπαλαιστινιακής Φιλίας, Μουσουλμανική Ένωση Ελλάδας, Free Gaza Movement (Κίνημα Ελεύθερη Γάζα), Ελληνο-Αραβικό Επιμορφωτικό και Πολιτιστικό Κέντρο, ΄Αραβες μετανάστες, Συνδικάτα, Φορείς, Οργανώσεις, Πανευρωπαϊκή Επιτροπή για την Άρση του Αποκλεισμού της Γάζας


Υ.Γ. σας συνιστούμε να επισκεφτείτε την ιστοσελίδα του πολεμικού ανταποκριτή Πάνου Χαρίτου www.panosharitos.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: