Κυριακή 18 Ιανουαρίου 2009

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΥΣ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΙΟΥΣ



Ανακοίνωση των Financial Crimes


Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε το αντιπολεμικό συλλαλητήριο του Σαββάτου 17/1, που διοργάνωσαν ΓΣΕΕ,ΑΔΕΔΥ,ΕΚΑ,Συμμαχία σταματήστε τον πόλεμο, οργανώσεις Αράβων που ζουν στην Ελλάδα και άλλοι φορείς. Μετά τους χαιρετισμούς, ακολούθησε πορεία στις πρεσβείες ΗΠΑ και Ισραήλ.
Αφού επαναλάβουμε ότι οι Financial Crimes συμμετέχουν στη Συμμαχία σταματήστε τον πόλεμο, κρίνουμε σκόπιμο να υπενθυμίσουμε τα ισραηλινά εγκλήματα στο χώρο των ΜΜE(σίγουρα σε βάθος χρόνου, θα αποκαλυφθούν πολύ περισσότερα από όσα έχουμε ήδη καταγράψει).

1)Σημαντικοί περιορισμοί στους ανταποκριτές που βρίσκονται στην περιοχή, ώστε να μην μπορούν να προσεγγίσουν τις περιοχές που δέχτηκαν το βάρος των ισραηλινών επιθέσεων. Σε ελεύθερη μετάφραση: ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗ στην ελεύθερη ενημέρωση και στην καταγραφή των εγκλημάτων σε βάρος αμάχων.
2)Δολοφονία δύο Παλαιστινίων δημοσιογράφων (11/1).
3)Δολοφονία του φωτογράφου του Γ. Αραφάτ (9/1).
Βομβαρδισμός του κτηρίου που στέγαζε το πρακτορείο Reuters, καθώς και άλλα ΜΜΕ, την Πέμπτη 15/1.
4)Παρεμβολές σε Παλαιστινιακά και αραβικά ΜΜΕ.
5)Θρασύτατη ανακοίνωση (16/1) της πρεσβείας του Ισραήλ στην Αθήνα, μετά από συνέντευξη Τύπου της κίνησης FREE GAZA, για την παρεμπόδιση πλοίου με ανθρωπιστική βοήθεια, με κατηγορίες ότι είναι φίλοι τρομοκρατών (Χαμάς) με στόχο να πλήξουν την εικόνα του Ισραήλ.


Στην Ελλάδα στο χώρο των ΜΜΕ:
Ανακοινώσεις και οργάνωση βοήθειας προς τον Παλαιστινιακό λαό, έχουν υπάρξει από ΕΣΗΕΜΘ, ΕΠΗΕΑ, ΕΣΗΕΠΗΝ.
Παραμένει το τεράστιο έλλειμμα (ιδιαίτερα στην Αθήνα, έδρα της ισραηλινής πρεσβείας) της «σιωπής» από την αρχή της εισβολής στη Γάζα, μέχρι σήμερα, της ΕΣΗΕΑ, της ΠΟΕΣΥ και του διασωματειακού, που εκτός της συνολικής διάστασης του προβλήματος, υπάρχει και η ιδιαίτερη πτυχή της αντιμετώπισης των media από την κυβέρνηση και το στρατό του Ισραήλ, θέμα για το οποίο έπρεπε να έχουν υπάρξει ιδιαίτερα έντονες διαμαρτυρίες από τις ελληνικές συνδικαλιστικές οργανώσεις του χώρου των ΜΜΕ.
Καλούμε έστω και με τη σημαντική καθυστέρηση να εκδηλωθεί μια τέτοια ενωτική κινητοποίηση, το χρωστάμε στην αλήθεια και στην ενημέρωση που πάτησαν οι ισραηλινές ερπύστριες και στους συναδέλφους που έδωσαν τη ζωή τους γι αυτή.

Δεν υπάρχουν σχόλια: