Δευτέρα 19 Ιανουαρίου 2009

Πάρτε πίσω τις απολύσεις

Η φωτο είναι από το φακό των F.C. και είναι ελεύθερη η χρησιμοποίησή της.

Απαίτηση επαναπρόσληψης δημοσιογράφων από την ΕΣΗΕΠΗΝ-19 Ιανουαρίου 2009

Προς κ. Θεόδωρο Καμπέρο,
ιδιοκτήτη εφημερίδας
«Ημέρα των Πατρών»


Αγαπητέ κύριε Καμπέρο,

το διοικητικό συμβούλιο της Ένωσης μας, στη συνεδρίαση του της 17ης Ιανουαρίου 2009, συζήτησε διεξοδικά το θέμα που έχει ανακύψει στην εφημερίδα «Ημέρα» με τις πρόσφατες απολύσεις συναδέλφων μας.
Θεωρούμε συνεπώς σκόπιμο να σας ενημερώσουμε για τις αποφάσεις που ελήφθησαν και για τις περαιτέρω κινήσεις της Ένωσης Συντακτών, με σκοπό την προάσπιση των δικαιωμάτων των συναδέλφων μας και κυρίως την αποκατάσταση της σε βάρος τους αδικίας.
Στη διάρκεια της συνεδρίασης τέθηκε προς συζήτηση η πρόταση κήρυξης απεργίας στην εφημερίδα «Ημέρα», ως ύστατο μέσο αντίδρασης απέναντι στις απολύσεις.
Θα συμφωνήσετε ότι εκ μέρους της Ένωσης Συντακτών έχει ως σήμερα υιοθετηθεί μια υπεύθυνη και ψύχραιμη στάση, ώστε πριν φτάσουμε στην φάση των κινητοποιήσεων να εξαντληθούν όλα τα περιθώρια χειρισμών με σκοπό την επαναπρόσληψη των συναδέλφων μας και κατά προτεραιότητα των Στάθη Κεραμιδά και Κώστα Μπουλμπασάκου, για λόγους που και εσείς κατανοείτε.

Εσείς ο ίδιος, επίσης, έχετε διαβεβαιώσει την Ένωση Συντακτών ότι εντός των προσεχών μηνών, μόλις αρθούν οι πρόσκαιρες οικονομικές δυσκολίες που αντιμετωπίζετε, δεν έχετε λόγο να μην εντάξετε εκ νέου στο δυναμικό της «Ημέρας» τους απολυθέντες συναδέλφους.
Στο πλαίσιο αυτό το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Συντακτών αποφάσισε ομοφώνως, ως ύστατη κίνηση καλής θελήσεως, να σας ζητήσει μια ρητή δέσμευση -εντός των ημερών- για τον ακριβή χρόνο επαναπρόσληψης των συναδέλφων.
Σε αντίθετη περίπτωση, σας ενημερώνουμε ότι το Διοικητικό Συμβούλιο έχει λάβει απόφαση κήρυξης 24ωρης, αρχικά, απεργίας στην εφημερίδα «Ημέρα». Απόφαση που θα ενεργοποιηθεί στην περίπτωση μη επαναπρόσληψης των συναδέλφων.

Περιμένουμε με ενδιαφέρον τις δικές σας απαντήσεις.

Ο Πρόεδρος Απόστολος Βουλδής Ο Γεν. Γραμματέας Ζώης Μαρίνος

Δεν υπάρχουν σχόλια: