Δευτέρα 26 Ιανουαρίου 2009

Δίκη συναδέλφου με τον "τυποκτόνο" νόμο


Δικάζεται με τον απαράδεκτο "τυποκτόνο" νόμο ο συνάδελφος του ΕΘΝΟΥΣ της Κυριακής Γιάννης Κρητικός, την Πέμπτη 29 Γενάρη. Την αγωγή με την οποία ζητείται εξοντωτικό ποσό έκανε ο πρώην διοικητής του νοσοκομείου Ικαρίας Π. Νικολακάκος, που αποπέμφθηκε μετά από μεγάλες κινητοποιήσεις της τοπικής κοινωνίας. Με παρέμβαση των Financial Crimes, η τοπική ΕΛΜΕ και το σωματείο εργαζομένων του νοσοκομείου, στέκονται στο πλευρό του Γ. Κρητικού, έχοντας εκδόσει σχετικά ψηφίσματα. Ο αποπεμφθείς επιχειρεί να παρουσιάσει σαν αιτία της απομάκρυνσής του τα δημοσιεύματα του ΕΘΝΟΥΣ. Στο blog μας στις 7,15,16 Οκτώβρη 2007 και στις 9 Μάη 2008, έχουμε αναλυτικά δημοσιεύματα για την υπόθεση αυτή. Στους μάρτυρες υπεράσπισης συμπεριλαμβάνεται και το μέλος των F.Crimes Νάσος Μπράτσος, που λόγω καταγωγής είχε πάρει μέρος στις κινητοποιήσεις της τοπικής κοινωνίας για την υπεράσπιση της δημόσιας υγείας.
ΠΟΕΣΥ και ΕΣΗΕΑ πρέπει να σταθούν στο πλευρό του συναδέλφου και να κλιμακώσουν την πάλη για την κατάργηση της βιομηχανίας αγωγών.

Y.Γ. την ώρα που ο συνάδελφος ταλαιπωρείται με δικαστήρια, για την αρθρογραφία του τιμήθηκε με το βραβείο Μπότση (2008 για κοινωνικά θέματα).

Δεν υπάρχουν σχόλια: